Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LJEPOTE ZADARSKE ŽUPANIJE U OŠ, ZEMUNIK Uz obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vesne Parun, predstavljanje Izabranih djela T. M. Bilosnića, rođenog u Zemuniku

Objavljeno

-

Manifestacije posvećene Danima Zadarske županije 2022., koje se odvijaju na prostoru cijele županije u trajanju od 9. travnja do kraja mjeseca, zbog školskih programa, započinju već u petak 8. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Zemunik u Zemuniku Donjem.

U holu škole u 9 sati bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Tomislava Marijana Bilosnića „Skriveno kameno blago (Ljepote i znamenitosti Zadarske županije)“, čiji je predgovor za katalog napisao dr. sc. Ivo Fadić. U program kulturnih događanja u Osnovnoj školi Zemunik učenike škole i nazočnu publiku i uzvanike uvest će ravnateljica škole, gđa. Božena Župan, prof., dok će izložbu otvoriti načelnik Općine Zemunik Donji, gosp. ing. Ivica Šarić.

U 10 sati program će se nastaviti predstavljanjem Izabranih djela Tomislava Marijana Bilosnića. Program će modelirati Martina Krnčević, prof., dok će o Izabranim djelima govoriti izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević i sam autor. Tom prigodom Bilosnić će Osnovnoj školi Zemunik pokloniti svoja Izabrana djela, kao i tridesetak svojih drugih izdanja. Ovim programom će se obilježiti i jubilej T. M. Bilosnića, rođenog u Zemuniku – 75. godina života i 55. godina umjetničkog djela.

Program se nastavlja obilježavanjem 100. godišnjice rođenja jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja Vesne Parun, a započinje u 11 sati. Tom će se prigodom, uz recitacije pjesama Vesne Pariun, koje će izvesti učenici škole, predstaviti i znanstveno-monografska knjiga Sanje Knežević „Golubica iz crnog maslinika“ posvećena djelu Vesne Parun. O knjizi će govoriti izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, kao autorica, i izv. prof. dr. sc. Mirela Šušić, recenzentica.

Knjiga je tiskana u izdanju Sveučilišta u Zadru i Hrvatske sveučilišne naklade u Zagrebu.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu