Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“OD PRVAKA DO BEDAKA” Gradonačelnik Dukić na Facebooku: “Rubeša i Meštrović uspješno vode KK Zadar prema njegovom kraju”

Objavljeno

-

“OD PRVAKA DO BEDAKA” naslov je današnje objave na Facebooku gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Evo što kaže:

“Dok Nadzorni odbor Cibone ovih dana brusi zadnje stavke višegodišnjeg sponzorskog ugovora u vrijednosti 8 milijuna eura, a Nadzorni odbor KK Split Gradskom vijeću priprema nacrt prijedloga o ulasku strateškog partnera s NBA referencama u njihov klub, naš NO rješava imenovanje klupskog “oružara” i vozača službenog autobusa!

Danas je Skupština KK Zadra trebala donijeti odluku o smanjenom broju članova Nadzornog odbora s devet na sedam. Na sljedećoj Skupštini možemo očekivati da se taj broj dodatno smanji na pet, a konačni cilj je očito na tri kako bi onda oni glumili upravni odbor i donosili sve odluke, naravno bez ikakve odgovornosti. Tako bi naši Nadzornici/upravitelji mogli odrediti tko će biti sportski direktor, voditelj marketinga, trener, član stručnog stožera.

Mogu odabrati igrače, trenere mlađih kategorija, čiji će mali igrati u petorci, izabrati „oružara“ pa i vozača klupskog autobusa. Može se izabrati i revizorska kuća. Sve to, naravno, bez obzira na natječaje, cijenu, troškove. Oni nemaju struku ni reference, ali političari su i zaljubljenici, bit će kako oni žele, pa što košta košta. Naravno ne njih, nego klub.

A ja sam protekle četiri godine mislio kako je potrebno odmaknuti politiku od kluba, usmjeriti ga prema poslovanju po tržišnim uvjetima. Mislio sam da je važno postići financijsku stabilnost, klub učiniti konkurentnim na sponzorskom i investicijskom tržištu. Smanjivati financijske obveze, inzistirati na razvoju škole košarke i zadarskoj mladosti. Zato sam dao povjerenje predstavnicima poslovnih subjekata, mahom financijskim i marketinškim stručnjacima u NO koji su ukupne obveze u te četiri godine smanjili za 14 milijuna kuna, pronalazili sponzore na ekonomskim osnovama, raspolagali uvijek u lipu sa sredstvima iz gradskog proračuna. I vjerovao Upravi i njihovom izboru igrača koji su u te 4 godine donijeli u Zadar pehare za najbolju košarkašku ekipu u Hrvatskoj u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i poneki Kup. Upravi koja ima grešaka, koja može i mora bolje, ali koja je u prvoj momčadi našla mjesta za četiri mlada zadarska igrača.

Mislio sam naivno kako je važna činjenica za košarkaški Zadar što u nacionalnim selekcijama danas imamo 15 igrača i tri trenera. Dva člana NO objasnit će vam zašto to nije bilo dobro. Obrazložit će zašto kao članovi NO ne trebate tražiti sponzore nego se kreditno zadužiti, zašto dogovoriti zapošljavanje u klubu, a ne držati se kriterija natječaja, zašto odabrati plaćanje skupljih poslova neovisne revizije, a ne tražiti ih po istim kriterijima na tržištu…

Čestitam, uspješno vode klub prema njegovom kraju. Predlažem da broj članova NO spustimo na dva kako bi Rubeša i Meštrović, dva političara i gradska vijećnika, sami mogli nesmetano nastaviti „spašavati KK Zadar“ od politike, netransparentnosti i nezakonitosti. Za propast zadarske svetinje će i tako biti krivi HDZ, Vlada, Srbi i Masoni.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu