Connect with us

magazin

FILIPJANCI SVIRAJU ROCK Jeremiah’s u novim singlu samo žele biti “Black Pony Rider”

Objavljeno

-

Pobjednici 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea te najbolji mladi bend po izboru Fender Mega Music Awards, nakon video spotova “Moving on”, “Monkey”, “Little Brains” i “Vegetation”, zadarsko – filipjanski bend Jeremiah’s predstavlja – “Black Pony Rider”.

Spot je napravljen u “lyric video” stilu a autor spota, talentirani dizajner Vinko Pelicarić, podrijetlom je Filipjanac poput većine benda. Vinko je dosad davao svoj pečat na neke od ponajboljih hrvatskih spotova – primjerice vizualne efekte na spotovima Vojka V. 

Audio je snimljen u novom Twenty Twenty Studiju u Zadru. Producent Jere Šešelja je već svojim prvim snimljenim albumom u novom studiju osvojio Porina za album godine. Članovi benda Jeremiah’s smatraju da nije slučajnost da se u njihovoj blizini otvorio studio kojeg vodi producent imena Jere. 

Sa nadolazećeg drugog studijskog albuma dio pjesama je već snimljen u potonjem studiju te u skoroj budućnosti možemo očekivati još singlova. Debitantski album “Time to Rob” možete poslušati na svim streaming servisima.

Poznati po energičnim nastupima, od samog početka ih spaja progressive blues rock poslanje. Jeremiah’s su Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Luka Ćetković (bas gitara) i  – prvotni instrumentalni trojac iz Sv. Filip i Jakova udvostručen se zadarskim snagama Frane Škara (klavijature, usna harmonika) i Juan Mirta (vokal) te filipjancem Antom Brzićem (vokal, gitara, truba). Na “Black Pony Rader” singlu ih je popratio i Jurica Brzić Sova na kongama.

SPOT možete premijerno pogledati na sljedećem LINKU.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

SVIM OSJETILIMA DOŽIVITE BUKOVICU / PRIKLJUČI SE AUTENTIČNOM OBILASKU BENKOVAČKOG SAJMA – „Kroz okuse i mirise uživajte u ljepotama Rodaljica“

Objavljeno

-

By

Izletište – Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma ovaj petak 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodaljicama.

Obitelj Šunić godinama promovira vraćanje obiteljskog života na selo. Strast i ljubav prema svom nasljeđu i svojim krojenima odlučili su sačuvati, zaštiti i prikazati svima Vama koji ste željni odmora u mirnom seoskom ambijentu. Uz prirodne ljepote i mir vaše nepce uživat će u lokalnim okusima i mirisima Bukovice. Obitelj Šunić poseban naglasak stavlja na očuvanje tradicije, običaja i gastronomije bukovačkog podeblja.

„Posebno nas raduje da je Izletište – Konoba Srce Bukovice postala član udruge pošto obitelj Šunić na izvrstan način promovira sve ono o čemu mi kroz udrugu godinama govorimo i afirmiramo članove i širu javnost. Poseban je naglasak na dodanoj ponudi ruralnog prostora, gdje lokalno i strano stanovništvo može uživati u gastronomiji i običajima Bukovice. Pozivam sve da se priključe zanimljivim programima koje organizira obitelj Šunić jer će sa sobom ponijeti jedinstvene uspomene doživljaja prostora. Posebno me raduje što se u cijeli proces stvaranja izletišta događa obiteljske, gdje mlade snage preuzimaju glavne uloge“, izjavila je Marta Pintur Bosna iz Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

Benkovački sajam od nedavno se nalazi na novoj lokaciji i odlična je prilika da se ovaj petak pridružite organiziranom posjetu sajma. Tradicionalni deseti u mjesecu neka bude datum s kojim vas vežu posebne emocije i uspomene. „Pobjegnite“ od užurbane gradske vreve i odmorite se u srcu Bukovice.

„Htjeli smo organizirati nešto malo drugačije i posebnije za sve ljubitelje Bukovic, Ravnih kotara i ruralnog načina života. Svjesni smo da mlađe generacije koje nemaju direktan kontakt sa selom gube osjećaj prostora i vrijednosti koje taj isti prostor nudi na više razina. Moji roditelji su nam kroz cijeli naš život prenosili važnost povezanosti s našim rodnim selom, tako da je prirodan slijed događaja bio da se i mi uključimo u nastanak Izletišta- Konoba Srce Bukovice.  Želimo našim posjetiteljima predočiti kako je izgledao nekad život na selu kroz oživljavanje tradicionalnih jela, i običaja, a opet sve povezano i s modernim pristupom arhitekturi kroz odmor uz bazen. Do sada smo organizirali nekoliko tematskih večeri i pokazale su se kao pun pogodak. Tako smo smislili i jednodnevni posjet Benkovačkom sajmu, za koji smo organizirali prijevoz, obilazak i ručak s lokalnim namirnicama na našem izletištu,“ izjavio je Stipe Šunić.

Pozvani ste ovaj petak provesti u drugačijem ambijentu za koji vjerujemo da će vam postati nova lokacija za odmor. Za sve informacije obratite se na Facebook profil ili kontakt 098 176 94 72.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556076230687.

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 8. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Male nervoze unosit će prolazni nemir u odnose, ali će vas i poticati da se više angažirate oko istih.
KARIJERA: Nedostajat će vam osjećaj slobode. Pritisci da izvšite radne zadaće u rokovima sada osjećate kao breme.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte jogu.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Današnji dan potaknut će vas da prema svim osobnim problemima pristupate filozofski i sa stilom.
KARIJERA: Dobivate priliku pokazati svoje umijeće u području kreativnosti, umjetnosti ili dekoriranja stvari.
ZDRAVLJE&SAVJET: Odmorite donji dio leđa.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Mogli biste tražiti izgovor za neke svoje male nepodopštine. Nemojte lagati, nego radije budite iskreni.
KARIJERA: Vjerojatan je kontakt ili poslovna korespondencija s ljudima povezanim s morem ili vodom. Dobro ćete surađivati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite jasniji.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Vaše lijepo ljubavno razdoblje nastavlja se i danas. Bit ćete zanimljivi kako sebi, tako i svima drugima.
KARIJERA: Danas biste se u financijskim pitanjima mogli pokazati kao pravi čarobnjak koji može doskočiti svakom problemu.
ZDRAVLJE&SAVJET: U odličnoj ste formi.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Nastojat ćete se opustiti u ugodnom krugu vama bliskih ljudi i tako nadvladati nezadovoljstvo osobnim odnosima.
KARIJERA: Dok čekate odgovore na neka već prije postavljena pitanja, organizirate ljude i kontakte. Ogovori još kasne.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite strpljivi.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Osnaženi prethodnim ljubavnim uspjesima vaše će samopouzdanje porasti, a vas usmjeriti na nove pothvate.
KARIJERA: U suradnji s drugima pokazat ćete zavidnu sposobnost diplomacije, pa makar vam i ne bilo po volji.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pređite s riječi na djela.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Ako pokušate načeti jednu staru temu u odnosu s voljenom osobom, ona će vas malo unestabiliti, ali veza vam je i dalje vrlo dobra.
KARIJERA: Ništa ne moržete preskočiti, iako bi to možda poželjeli. Svaku stepenicu treba odraditi od početka do kraja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Poradite na svojoj spontanosti.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Neki će biti zaokupljeni obiteljskom petljavinom koja im zadaje glavobolju, tako da za ljubav neće imati vremena.
KARIJERA: Dobri su vam kontakti, ugodne su vam komunikacije, stabilni ste i čvrsti u svojim poslovnim planovima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neraspoloženje bez pravog razloga.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: U inače kvalitetne privatne odnose umiješat će se neka pitanja koja su suvišna. Pokazat će se da su ona gubljenje vremena.
KARIJERA: Ne zaboravite razraditi popis važnijih i manje važnih stvari u poslu, a naročito onda kad razmišljate o promjenama.
ZDRAVLJE&SAVJET: Cijenite trud drugih.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Naići ćete male razlike i opet se ujediniti u skladan par. Bit ćete zadovoljni i skloni uživanju u svakom pogledu.
KARIJERA: Vaši nadređeni danas će pokazati smisao za kreativnost, ali će u odlučivanju biti neobjektivni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Provjeravajte rok namirnica koje konzumirate.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Neki će se previše baviti analizama, a manje ljubavnim djelima. U slučaju da vam nešto nedostaje, okrenite se ovom drugom.
KARIJERA: Rado biste dobili odgovore na neke teme, pa postavljate dodatna pitanja. Nešto ćete saznati, ali to još nije sve.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vjerujte u ljepše sutra.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 08.05.2024.
LJUBAV: Ugodni ste za okolinu, cijene vas i vole, zračite samopouzdanjem. Sve su to dobitne kombinacije i za ljubav.
KARIJERA: Osjećate da u vama raste plima ambicija i da možete sve više i sve bolje. Zbog toga znate da će i rezultati biti jednaki.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nastavite dalje.

 
Nastavi čitati

magazin

SVIBANJ U KINO ZONI: Filmska retrospektiva jednog od najboljih svjetskih redatelja – Michaela Hanekea! Donosimo PROGRAM…

Objavljeno

-

By

Svibanj u Kino Zoni i Kino Velebit iz Koprivnice, donosi punokvrnu retrospektivu jednog od ponajboljih europskih, ali i svjetskih redatelja posljednjih četiri desetljeća, Michaela Hanekea!

Program započinje ove srijede projekcijom filma Amour u 20 h, a uvodnu riječ dati će umjetnički savjetnik Kino Zone, filmolog Mario Županović.

Nakon projekcija filmova Benny’s video i Funny games održati će se i filmske analize koje će voditi Erik Lončar ( the FILM itself )!

Projekcije će se održavati paralelno u oba kina povezujući filmski obalu i unutrašnjost u zajedničkom iskustvu autorskog pečata majstora filma, Michaela Hanekea.

Ciklus filmova Michaela Hanekea sufinaciran je sredstvima Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb, Zaklade Kultura nova i udruženja Europa Cinemas.

Satnica projekcija u Kino Zoni:

08.05. u 20 h
Amour

15.05. u 20 h
White Ribbon

17.05. u 18 h
Benny’s video

22.05. u 18 h
Seventh continent

24.05. u 20 h
Cache

29.05. u 18 h
Funny games

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu