Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac

Objavljeno

-

Projekt dječjeg igrališta na Ploči, projekt street workout-a i čišćenje terena u Crnom, prometna signalizacija i opremanje prostorija novog mjesnog odbora na Dračevcu

Jučerašnjim tribinama u mjesnim odborima Ploča, Crno i Dračevac započela je ključna faza projekta KVARTipo.

„Konačno smo nakon popuštanja epidemioloških mjera održali prve tribine u mjesnim odborima, te smo jako zadovoljni. Građani su nam potvrdili da se žele uključiti, da žele unaprijediti svoju svakodnevicu i odlučivati o prioritetima za razvoj svoje sredine. Najbolja je to potvrda da je pokretanje ovog projekta od strane gradonačelnika Dukića bio pun pogodak“, poručio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Svaki mjesni odbor na raspolaganju je imao sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

Tako se u prostorijama Područne škole Ploča (OŠ Krune Krstića) raspravljalo o postavljanju uređaja javne rasvjete, uređenju cesta i pješačkih zona, postavljanju horizontalne signalizacije i projektiranju dječjeg igrališta. Nakon rasprave, građani su se jednoglasno odlučili za projektiranje dječjeg igrališta.

Osim navedenoga, dogovoreno je da će se uputiti inicijativa da ulica Bana Tome Erdodya Bakača postane jednosmjerna.

Istoga dana u Domu kulture u Crnom građani su odlučili da žele financirati čišćenje terena pored nogometnog igrališta radi poboljšanja pristupa igralištu i parkiranju te projektiranje sprava na otvorenom, tzv. street workout na istoj lokaciji.

Naposljetku, u novim prostorijama mjesnog odbora na Dračevcu jednoglasno je odlučeno da će se financirati prometna signalizacija u ulici Nikole Tavelića, a budući da se alokacija time nije u cijelosti potrošila, prisutni građani predložili su i u konačnici odlučili da će se financirati i opremanje prostorija mjesnog odbora do punog iznosa alokacije.

„Hvala svim građanima na dolasku i sudjelovanju na tribinama. Probili smo led sa ovim prvim tribinama i sad nastavljamo dalje. Bilo je super, te se nadam da su građani jednako tako zadovoljni. Pozivam sve građane da nam se pridruže na tribinama u svojim mjesnim odborima“, poručio je Ante Ćurković, v.d. pročelnik za EU fondove.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu