Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PAG NA MENIJU Objavljen drugi javni javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga

Objavljeno

-

Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, Turističkim zajednicama Grada Paga, Grada Novalje, Općine Povljana, Općine Kolan te Udruženjima obrtnika Grada Paga i Grada Novalje objavljuje drugi javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju.
Posebni standard može se utvrditi za OPG-ove i vrste ugostiteljskih objekata: restoran, gostionicu, kavanu, bistro, konobu, buffet, slastičarnicu, hotel baština (heritage), hotel te vinariju, kušaonicu vina (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu), kušaonicu sira (uz uvjet uzgoja paške ovce), kušaonicu maslinovog ulja (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu) i kušaonicu meda i proizvoda od meda – (uz uvjet uzgoja pčela na otoku Pagu), a koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića.
Na javni poziv “Pag na meniju” mogu se prijaviti:
a) ugostiteljski objekti iz skupine „restorani“ (restoran, gostionica, bistro, slastičarnica)
b) ugostiteljski objekti iz skupine „barovi“ (kavana, buffet, konoba)
c) obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)
d) mali i obiteljski hoteli koji imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)
e) vinarije, kušaonice maslinovog ulja, kušaonice sira, kušaonice meda – koji se nalaze na području otoka Paga te imaju vlastiti uzgoj/nasade na navedenom području.
Potrebna dokumentacija za prijavu na Javni poziv:
 popunjeni obrazac „Pag na meniju“
 preslika rješenja ili drugog dokumenta o registraciji tvrtke, obrta, OPG-a
 preslika važećeg jelovnika ugostiteljskog objekta (za sezonske objekte – pesliku jelovnika iz sezone 2021.)
 preslika dokaznice o proizvedenom ili otkupljenom paškom siru, paškoj janjetini, maslinovom ulju, vinu i medu sa područja otoka Paga (može biti dostavljena i naknadno, neposredno prije dodjele oznake Posebnog standarda)
Prijave se dostavljaju putem pošte najkasnije do 8. travnja 2022. godine na adresu:
Srednja škola Bartula Kašića
Ante Starčevića 9
23250 Pag
S naznakom „Posebni standard – ne otvarati!“
Na prvi javni poziv, prije dvije godine, prijavilo se 7 ugostiteljskih objekata sa područja otoka Paga koji su ispunili uvjete za dodjelu certifikata i dobili oznaku Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju.
Ciljevi projekta su promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela, promocija i podizanje atraktivnosti ugostiteljskih zanimanja, očuvanje nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranje tradicionalne kuhinje otoka Paga te promoviranje OPG-ova i ugostiteljskih objekata za koje se posebni standard utvrdi. Dugoročno, ovim projektom namjerava se poboljšati prezentacija gastro kvalitete otoka u turističkom sektoru i promicati otok Pag kao idealno gastro-turističko odredište.
Prijavna dokumentacija nalazi se na poveznici.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu