Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽE VIŠE OD 100 VINARA IZ CIJELE HRVATSKE Zadarski vinski festival 1. i 2. travnja na Višnjiku. Donosimo detalje…

Objavljeno

-

Povodom skorog održavanja četvrtoga izdanja Zadarskoga vinskoga festivala u Županijskoj gospodarskoj komori o tomu su događaju govorili Ivan Stiblik, u ime organizatora, Mihaela Kadija iz Turističke zajednice Zadarske županije, Mario Paleka u ime Turističke zajednice Grada Zadra, Denis Karlović u ime Športskoga centra Višnjik, te Tomislav Fain kao predstavnik ovdašnjih ugostitelja.
– Prvi put ćemo ovaj festival održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u pomoćnoj dvorani broj 2. Višnjik smo izabrali jer nudi, uz ostalo, značajno veće mogućnosti širenja sadržaja. U dane 1. i 2. travnja 2022., oba dana od 14 do 20 sati, na 92 izlagačka mjesta predstavit će se više od 100 vinara iz cijele Hrvatske. Ovaj festival jedini je takve vrste u Dalmaciji koji okuplja i na kojem se predstavljaju vinari iz baš svih hrvatskih krajeva. Imat ćemo još i 20-ak gostiju izlagača iz inozemstva. Sastavni dio festivala bit će i gastronomski kutak Festivala ulične hrane kojom će prilikom specijalitete pripremati poznati kuhari Braco Sanjin i Saša Began. Nadalje, oba dana održat će se i prigodni glazbeni program, a na posebnoj svečanosti dodijelit će se priznanja i nagrade somellierima koji su se nedavno uspješno usavršili u svom zvanju – kazao je Ivan Stiblik iz tvrtke Zadar Festival d. o. o. koja je organizator događanja.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-wine-festival-press-konferencija-foto-nenad-opačić

O značenju održavanja Zadarskoga vinskoga festivala u surječju turizma i ugostiteljstva u Zadarskoj županiji i u Zadru govorili su Mihaela Kadija, Mario Paleka i Tomislav Fain.
U ime Športskoga centra Višnjik Denis Karlović, direktor, kazao je:
– Zhavaljujem organizatoru na odabiru Višnjika kao mjesta održavanja ove značajne priredbe. To je još jedna potvrda je je ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom i svim svojim zaposlenicima pripravan i sposoban na kvalitetan način doprinijeti uspješnoj organizaciji velikih priredaba međunarodne naravi ne samo sportskoga karaktera, nego i iz ostalih segmenata.

Organizator je još izvijestio da će svi posjetitelji festivala moći slobodno koristiti parkirališnu površinu u cijelom kompleksu ŠC-a Višnjik, te da će se tijekom održavanja festivala posjetitelji trebati pridržavati u tom trenutku aktualnih protupandemijskih mjera, odluka i preporuka.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“FRA BONIFACIJE PEROVIĆ” Večeras u crkvi sv. Frane predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu

Objavljeno

-

By

Podsjećamo na večerašnje predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu „Fra Bonifacije Perović“ (petak, 7.10.) u crkvi sv. Frane.

Istovremeno će biti predstavljena i knjiga „Komunizam“ (pretisak) koju je ovaj franjevac iz Arbanasa napisao još 1938. On je veiki dio života proveo u inozemstvu, jer se zbog komunističke vlasti u Jugoslaviji nije smio vratiti kući.

Taj poznati franjevac još je kao student zajedno s kolegama skinuo talijansku zastavu sa zvonika crkve sv. Frane.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TREBATE ZUBARU? Evo tko je dežuran ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 9. listopada 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Dijana Paleka dr. med. dent, izvijestili su iz Županije.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi I. Mažuranića 28 b, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona  099 789 1071.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BILOSNIĆEV HAIKU U ČASOPISU IRIS Zadarski pjesnik dobio Zahvalnicu na podršci i pomoći u približavanju japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu

Objavljeno

-

By

Najnoviji broj časopisa za haiku „Iris“, godište 11., svezak 16., 2022. godine na 314 stranica donosi obilje haiku priloga, od onih posvećenih rezultatima Malog Irisovog natječaja za 2022. godinu, kao i rezultata 9. Natječaja za haiku, i hajge udruge „Tri rijeke“ Ivanić Grad, preko članaka, eseja i osvrta, novih knjiga, razgovora, inozemnih gostiju, hrvatskih autora, odjeka u medijima, do in memoriama poznatim haiku pjesnicima (Duško Matas, Sonja Buljević, Milka Vurdelja, Ivanka Glogović Klarić, Luka Tomić, Vera Primorac). Sve je to učinjeno marom glavne i odgovorne urednice Đurđe Vukelić Rožić, koja ovim putom nastavlja gradbu hrvatskog haiku na temeljima koje je uspostavio Vladimir Devide.

Suci koji su procjenjivali nagrade za najbolji haiku odraslih 2021. i 2022. godine su Debbie Stranga (Kanada), za 2021. godinu i Tomislav Marijan Bilosnić i Stjepan Rožić (Hrvatska) za 2022. godinu, te Mirjana Rajter, Dubravka Mataušić i Mirjana Drempetić Hanžić za djecu. Đurđa Vukelić Rožić uz uvodnik i više autorskih tekstova donosi i već prilog „ Kada vjetar pomete vjetar“, sažet pregled haiku- stvaralaštva Tomislava Marijana Bilosnića, a posvećem životnom i stvaralačkom jubileju ovog autora. Tekst je objavljen na punih šest stranica časopisa.

Udruga „Tri rijeke“ HPOI, Ivanić-Grad. Na 9. Susretima hrvatskih haiđana i Ivanić-Gradu, 2. listopada 2022. godine dodijelilo je i Zahvalnicu Tomislavu Marijanu Bilosniću na svesrdnoj podršci i pomoći u radu na približavanju kratkih japanskih književnih formi i japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu. Zahvalnicu potpisuj predsjednik Udruge, poznati i nagrađivani haiku pjesnik Stjepan Rožić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu