Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

25. OŽUJKA Sveučilište u Zadru slavi svoj 20. rođendan. Donosimo PROGRAM…

Objavljeno

-

Moderno i integrirano Sveučilište osnovano je na temeljima nekadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru 2002. godine, odlukom Hrvatskog sabora. Okončanjem izbora za Senat, 25. ožujka 2003. održana je njegova konstituirajuća sjednica, na kojoj je donesen Statut Sveučilišta i raspisan izbor za rektora. Taj je dan kasnije odabran kao Dan Sveučilišta.

Bogati program obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru, u organizaciji Sveučilišta te pojedinih odjela i centara, odvijat će se od 15. ožujka do 1. travnja 2022. Od već tradicionalnih događanja izdvajamo dodjelu nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru koja će se održati u utorak, 22. ožujka s početkom u 10 sati.

Svečani koncert „Sveučilište Zadru na dar“ održat će se u srijedu 23. ožujka u 19 sati, kada će u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija nastupiti Akademski zbor Sveučilišta, studentska klapa „Študija“, Tvrtko Sarić i Ivana Rukavina te Gradska glazba.

Centralni događaj odvija se 25. ožujka, na datum kada Sveučilište obilježava svoj osnutak. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, na kojoj će se dodijeliti priznanja za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

Program se zaključuje u petak, 1. travnja promocijom doktora znanosti.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu