Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

REAGIRANJE Zadarski HSP: “Tko o čemu, ‘nezavisni’ o poštenju”

Objavljeno

-

“Tko o čemu, ‘nezavisni’ o poštenju”, naslov je reagiranja s adrese zadarskog HSP-a poslanog medijima.

“Tužno je promatrati cviljenje po medijima narikača koje dolaze iz redova kvazi nezavisnih lista. Istih onih koje su objeručke zgrabili KK Zadar i vode ga u ponor ili, konkretno, gospodina Čerkuča koji se putem medija obraća Županu ili kome već”, stoji u uvodu.

Evo što dalje kažu iz HSP-a:

“Da pojasnimo, nema toga javnog natječaja u zadnje vrijeme koji će proći bez prijave dotičnoga.

Međutim on je već dobio posao, dobio ga je u općini Stankovci. Zamislite slučajnosti: u jedinoj općini koju vode njegovi sljedbenici. U općini gdje su mladi bez posla, primi se osobu da joj se plaćaju putni troškovi iz Zadra i razne edukacije jer nema mladih u Stankovcima koji su voljni raditi. Skeptični smo glede transparentnosti njegovog natječaja.

U općini gdje se automatski imenuju supruge, kume na funkcije, direktora komunalnog poduzeća sa svoje liste, ali pošto je taj natječaj pod raznim provjerama, nećemo komentirati detalje vezane za isti.

Ali opet, sve se to odvija dok potpredsjednik Skupštine nariče po medijima i smeta mu obrazovan i mlad ravnatelj ustanove jer očito ne zadovoljava neke njegove kriterije. Gospodin Čerkuč se poziva upravo na mlade i obrazovane, ali ne znamo u čije ime govori.

Možda problem leži u činjenici da nije izabran onaj koji vjerno podiže ruku za proračun kad zatreba, a očekivana nagrada je izostala. Ako Vam još nije jasno o kome se radi, to ste VI i vaš klub vijećnika.

Kako u Gradu Zadru tako i u Skupštini podržavate proračun HDZ-a Zadar pod prozirnim izlikama. Prvi put pobjegle vam ručice slučajno, a poslije koristite amandmane za izliku. Amandmane koji bi se ionako proveli. Pravi partneri rade proračun skupa, ne prodaju narodu jeftine priče.

Da, znamo, plan vam je glumiti nezavisne do parlamentarnih izbora jer vas je samoprozvani dr. Clooney uvjerio da bi neki od vas mogli završiti u saboru. Smiješno i strašno u isto vrijeme.

Nema sjedenja na dvije sjedalice; malo u vlast malo u oporbu. Marginalan ste politički faktor tako da vam ne bi posvetili ovoliko prostora, ali smatramo da upravo vaše ponašanje potiče mlade ljude da odlaze. Svojim zaposlenjem u općini koju vode Vaši kolege iz kluba gubite svako pravo prozivati za nepotizam budući da ste upravo postali ogledan primjer za navedeno.

Jedna mlada osoba je mogla imati posao u općini Stankovci, ali ne, Vi ste zgrabili prvo za što ste imali političke alate za ugrabiti.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANO U SUBOTU City Galleria slavi rođendan!

Objavljeno

-

Posjetite ovu subotu, 08. listopada 2022. godine centar City Galleria i pridružite im se u proslavi još jednog rođendana uz veliko slavlje, brojne pogodnosti, super nagrade i odličnu zabavu za sve uzraste!

Već od jutra pridružit će nam se animatori i klaunovi kako bi vas nasmijali, podijelili balone i slikali se s vama;  u 11 sati slijedi nastup lutkarske skupine Produkcija Z s predstavom za djecu „TRI MAČKE“; a Foto Show Zadar omogućit će vam besplatnu šaljivu fotografiju za uspomenu na ovaj dan.

U popodnevnim satima cijeli vanjski trg centra prekrit će besplatni napuhanci za djecu,  dok se slavlje nastavlja u 16 sati nastupom Sportskog plesnog kluba BELLUS – znamo da sigurno ne želite propustiti podržati nastup ovih malih plesača!

Nijedna rođendanska proslava ne može proći bez odličnih popusta – trgovine centra će vam kroz cijeli dan nuditi mnoštvo odličnih popusta i promotivnih akcija za najbolji rođendanski shopping, adetaljan popis akcija i popusta potražite na http://citygalleria.hr/rodendanski-popusti/

Kao i svake godine, City Galleria vam cijeli dan omogućava besplatan parking u garaži centra, besplatnu kavu u odabranim kafićima uz kupone, a uz svaku kupnju u centru u minimalnom iznosu od 50,00 kn možete zavrtiti KOLO SREĆE sve dok se ne podijeli više od 600 nagrada!

Zato zabilježite subotu, 08.10. u vaš kalendar i ne propustite ovu super zabavu uz vrijedne nagrade u centru City Galleria!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OD 10. DO 14. LISTOPADA Tjedan školskog doručka u zadarskim školama: Na meniju granola, slanutak, leća, omlet…

Objavljeno

-

By

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u sklopu projekta Živjeti zdravo započeo s obilježavanjem nacionalnog Tjedna školskog doručka u 2020. godini kako bi podigao svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

2021. godine ovoj inicijativi se priključio i Grad Zadar gotovo sa svim osnovnim školama kojima je osnivač, kao i sa drugim osnovnim školama na svom području.

Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijat će se u tjednu od 10. do 14. listopada 2022.

Ovogodišnja tema „3,2,1 Kreni“ osmišljena je kako bi podsjetila roditelje i druge dionike da hranjiv školski doručak pomaže osigurati učenicima akademski uspjeh u školi i priprema ih za „pokret“ kako bi ostvarili sve svoje ciljeve.

Pripremanje i služenje doručka u sklopu ove inicijative odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

PONEDJELJAK – 10.10.2022.

OŠ Šimuna Kožičića Benje – poslužit će žitarice s jogurtom

UTORAK – 11.10.2022.

OŠ Petra Preradovića – poslužit će namaze od slanutka i leće

OŠ Zadarski otoci – poslužit će namaz sa slanutkom, kukuruzom i lećom; košarice s mueslijem; kajganu

U 11:00 sati vozač preuzima obroke i prevozi u OŠ Voštarnica

Služenje doručka u OŠ Voštarnica je u 11:30 sati

SRIJEDA – 12.10.2022.

KOŠ Ive Mašine – poslužit će granolu (domaći hrskavi muesli s mlijekom)

ČETVRTAK – 13.10.2022.

OŠ Bartula Kašića – poslužit će zdravi sendvič i jogurt s pahuljicama/medom/malinom/borovnicom

U 6:00 sati započinje priprema doručka u suradnji s školskom kuharicom iz OŠ Stanovi

U 9:00 sati vozač preuzima obroke i prevozi u OŠ Stanovi

PETAK 14.10.2022.

OŠ Šime Budinića – poslužit će omlet s povrćem

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu