Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SINOĆ U STARIGRADU: Bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola vozio mjestom u krivom smjeru

Objavljeno

-

Sinoć, 03. ožujka u 23,15 sati, policijski službenici Policijske postaje Obrovac su prilikom nadzora prometa u Starigradu zaustavili 51-godišnjaka kako  upravlja osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka, vozeći jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača, utvrđeno je kako upravlja Mercedes-om prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 2,25 promila.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, gdje je zadržan do otrežnjena.

Danas je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Jutros, 04. ožujka u 07,20 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su na ulici Hrvatskog sabora u Zadru zaustavili 35-godišnjaka kako  upravlja osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te u vrijeme dok mu je zbog počinjenih prometnih prekršaja bila izrečena zabrana upravljanja vozilom.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u Zatvor u Zadru.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu