Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TEMA: RAT U UKRAJINI Sastao se Stožer civilne zaštite Grada Zadra. Donosimo detalje…

Objavljeno

-

Aktualnosti vezane uz ratna zbivanja u Ukrajini bila su tema današnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

Prema jutrošnjim službenim informacijama, na područje Zadarske županije privatnim „kanalima“ pristižu prve izbjegle osobe iz Ukrajine. Stožer je stoga usmjerio rad svih nadležnih javnih službi kako bi njihov dolazak i boravak u Zadru bio koordiniran.

Prije svega, odnosi se to na registriranje njihovog dolaska i boravka pozivom Crvenom križu na tel 023/318-098 ili 091/622-9094. Svima će biti osigurana potrebna humanitarna pomoć (hrana, higijenske potrepštine, odjeća, posteljina…) i prema potrebi psihosocijalna podrška. Također, na raspolaganju im je i usluga Službe traženja.

Također, Stožer je spreman osigurati i ostale ključne uvjete za nesmetan boravak izbjeglica u Zadru, prvenstveno na području zdravstvene zaštite, socijalne skrbi te predškolskog odgoja i školovanja.

Nakon pisma potpore gradonačelniku ukrajinskog Brovarya Igoru Sapozhkom traje kontinuirana komunikacija dvaju prijateljskih gradova. S obzirom na ratna stradanja i u tom području, zaprimljena je zamolba za pružanjem pomoći koja se odnosi na nabavku lijekova, agregata i sklopivih kreveta.

Zaključeno je kako će Grad Zadar staviti na raspolaganje raspoloživa proračunska sredstva za iskazane potrebe, a s obzirom na ukupnu vrijednost lijekova od više milijuna kuna, u najskorijem roku pokrenut će se i organizirano prikupljanje pomoći za nabavku konkretno iskazanih potreba.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu