Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“DRIVE MY CAR” Ove srijede u Kino Zoni ne propustite japanskog kandidata za Oskara!

Objavljeno

-

Projekcije u ožujku startaju u novom terminu od 19h

Prošlog smo se petka na radost svih fanova ZF žanra i cyber punk subkulture kinematografski vratili u distopijsku budućnost slaveći 40 obljetnicu od premijernog prikazivanja Scottovog kultnog naslova ”Blade Runner”, a ožujak u Kino Zoni otvaramo pak u srijedu u novom terminu uz ovogodišnjeg oskarovskog kandidata i izglednog pobjednika u kategoriji najboljeg stranog filma, iznimno hvaljenu i nagrađivanu japansku dramu ”Drive My Car” Ryûsukea Hamaguchija!

Dvije godine nakon neočekivane smrti svoje supruge, Yusuke Kafuku, poznati scenski glumac i redatelj, dobiva ponudu da režira predstavu Ujak Vanja na kazališnom festivalu u Hirošimi. Tamo upoznaje Misaki Watari, šutljivu mladu ženu koju je festival dodijelio da ga vozi u njegovom voljenom crvenom Saabu 900.

Kako se premijera produkcije bliži, raste napetost među glumcima i ekipom, ne samo između Yusukea i Kojija Takatsukija, zgodnu TV zvijezdu koja je imala aferu s Yusukeovom pokojnom ženom.

Prisiljen suočiti se s bolnim istinama iz njegove prošlosti, Yusuke se počinje – uz pomoć svoje vozačice – suočavati s proganjajućim misterijama koje je njegova žena ostavila za sobom.

Hamaguchijev ”Drive My Car” jedan je od čak dva filma (drugi je ”Kolo sreće i fantazije”) koje je ovaj nadareni redatelj prošle godine izbacio u kina, a rezultati su uistinu impozantni. Zlatni Globus za najbolji strani film, nagrade za najbolji scenarij, FIPRESCI nagrada i nagrada ekumenskog žirija festivala u Cannesu, nominacije za 3 BAFTA-a i čak 4 nominacije za Oskara, uključujući one za najbolji film, najbolji strani film i najboljeg redatelja, tek su neka u nizu priznanja koje je film do sad prikupio, a zašto je riječ u jednom uistinu posebnom filmu, moći ćete se uskoro i sami uvjeriti.

Glavnu ulogu tumači fantastični Hidetoshi Nishijima, dok ostatak ekipe među ostalima još čine i Tôko Miura, Reika Kirishima, Yoo-rim Park, Dae-Young Jin, Sonia Yuan i Satoko Abe.

“Drive My Car” je na rasporedu u srijedu, 03. ožujka u novom terminu od 19.00 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:
• Digitalna EU COVID potvrda ili
• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili
• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili
• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu