Connect with us

Sport

19. BOŽIĆNA UTRKA “PERO MAZIJA” Pobjednici Marko Blaić i Vanja Petrović iz zadarskog AK Alojzije Stepinac

Objavljeno

-

Ususret Božiću, na Višnjiku je održana 19. tradicionalna atletska utrka “Pero Mazija” na kojoj je nastupilo dvadesetak atletičara iz Zadra, Makarske, Šibenika, Pakoštana i Splita. Trčalo se 5 km, u čast jednog od najvećih zaljubljenika u zadarski sport, legendarnog Pere Mazije koji je cijeli svoj život proveo navijajući i bodreći sve zadarske sportaše u svim sportovima uz svoju harmoniku i legendarnog stojadina s rotacijom. 

Pobjednik tradicionalne trke  je Marko Blaić iz atletskog kluba Alojzije Stepinac s rezultatom 18.57, drugoplasirani je Josip Jerković iz Splita s rezultatom 19.01, dok je treće mjesto osvojio Stipe Jović iz Zadra s rezultatom 20.38.

U kategoriji žena pobijedila je Vanja Petrović s rezultatom 22.12  drugoplasirana Leona Petani s rezultatom 25.11 a trećeplasirana Sandra Sturnela Malahov  s rezultatom 26.21. Sve su atletičarke Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar. 

Utrka je bila ujedno i Prvenstvo Zadarske županije na 5 km, a pobjednici su Marko Blajić (AK Alojzije Stepinac Zadar), drugi je Željko Škugor (AK Pakoštane), a treći Dorijan Jurešić (AK Alojzije Stepinac Zadar).

Kod djevojaka poredak je bio isti kao i u utrci – pobjednica Vanja Petrović, drugoplasirana Leona Petani, i trećeplasirana Sandra Sturnela Malahov.

Prigodne nagrade, medalje i pehare, dodijelio je predsjednik Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladen Peša pritom naglasivši:

“Atletskom utrkom ‘Pero Mazija’ završili smo atletsku sezonu koja je bila posvećena gradu Zadru kao Europskom gradu sporta u 2021. Radosni smo da smo uspjeli organizirati sva predviđena natjecanja u 2021. godini. Nastupili smo na većini državnih, regionalnih i lokalnih natjecanja, postigavši zavidne rezultate u svim dobnim kategorijama.”

Organizatori ove manifestacije su Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar u suradnji sa županijskim atletskim savezom i sportskim centrom Višnjik, dok su pokrovitelji utrke Grad Zadar i Zadarska županija.

“Svim prijateljima sporta, sportašima, sportskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu”, kazao je za kraj predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.

 

Sport

FOTOGALERIJA / Zimske plivačke pripreme PK Jadera

Objavljeno

-

By

Od 09.02. do 14.02.2024. plivači PK Jadere su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof. i trenerice Natalije Renée Vittori na pripreme je otišlo 16 natjecatelja: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Gašpar Krstić, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem, Jelena Šimunac, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni u dvorani.

Ekipa je posjetila i Sunnyland čija je glavna atrakcija Alpine Coaster koji funkcionira  na principu gravitacije i može dostići brzinu i do 40 km/h

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku u subotu i nedjelju košarka, plivanje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Subota, 17. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, početak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – Primorje u 19 sati
Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat.
KOŠARKA U KOLICIMA – Četvrto kolo Prve lige, pomoćna dvorana 3 od 9 do 15 sati.
KOŠARKA – Prva seniorska liga: Jazine Arbanasi – Podstrana, pomoćna dvorana 3 u 16, 15 sati; Hrvatska liga U 17: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
ODBOJKA – Treća liga seniorke: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Superliga seniora: Zadar – Marsonija, pomoćna dvorana 4 u 15, 30;

Nedjelja, 18. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, prvi dio u 9, 30, a drugi dio u 15, 30 sati.
Napomena: Bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.
ODBOJKA –Treća liga seniorke: Donat – Šibenik, pomoćna dvorana 4 u 10 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 15; A 2 seniorska liga: Opus Puntamika – Diadora, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANIMA OGRANIČENO KORIŠTENJE BAZENA! / Ovog vikenda na Višnjiku hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik održat će se u subotu i u nedjelju, 17. i 18. veljače 2024., hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i za kadete.

Hrvatski plivački savez zaprimio je prijave iz 40 klubova, a nastupit će u nizu disciplina sve najbolje kadetkinje i najbolji kadeti.

Prvoga dana, u subotu, natjecanje će početi u 14 sati. U nedjelju, pak, jutarnji će program početi u 9, 30, a poslijepodnevni u 15, 30 sati.

Popis prijava možete vidjeti ovdje.

Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat. U nedjelju, 18. veljače 2024. bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu