Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport: Potraga za vilenjacima u Benkovcu

Objavljeno

-

U subotu, 18. prosinca u Benkovcu je održana 5. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport.  Kampanja je jedna u nizu aktivnosti  projekta „Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Peta kampanja pripremljena je u božićnom duhu. Projektni tim je pripremio potragu za sportskim vilenjacima. Svaki vilenjak predstavljao je određenu grupu sportova ili aktivnosti. Tako smo imali „loptačkog vilenjaka, vilenjak s lukom i strijelom, vilenjaka s vježbama vlastitim tijelom, pa čak i lažne vilenjake. Vilenjaci su  se razbježali po centru Benkovca od Trga domovinske zahvalnosti, Tržnice pa do šetnice. Djeca su marljivo tražila vilenjake, ispunjavala sportske aktivnosti te skupljala pečate od svakog vilenjaka. Nakon skupljenih svih pečata pridružili su se roditeljima i ostalim sudionicima na Trgu domovinske zahvalnosti gdje je organizirana dodjela darova. Projektni tim je pripremio i 50 metarski papir na kojem su djeca mogla crtati i ostavljati vlastite utiske kampanje.  Nakon završetka potrage za vilenjacima djeci su podijeljeni pokloni. Kampanja je završila zajedničkom pjesmom velikih i malih, starih i mladih na radost gradu Benkovcu. 

Projekt SuDjeluj započeo je u travnju  2020. godine a završava u travnju 2022. Kroz projekt su do sada uspješno provedene pet kampanje socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost  putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna oprema i rekviziti, kompletno je opremljeno vanjsko vježbalište.  Kroz projekt se konstantno provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju. Održanu 5. kampanju pripremili su nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent“ iz Benkovca i partneri projekta AGRRA  Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar. Projektni tim SuDjeluj čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima) i Matej Mikulić (voditelj projekta). U pripremi programa kampanje uz projektni tim sudjelovali su Matej Lebo (predsjednik Društva sportske rekreacije „Talent“), Ivana Dević (zamjenice ravnatelja AGRRA-e) te mnogobrojni volonteri.

Projekt SuDjeluj nastavlja sa svojim aktivnostima koje uključuju još javnih kampanja na kojima ćemo se zajedno igrati, zabavljati i učiti. Veselimo se vašem dolasku.

Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100 % financirano sredstvima EU.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“ŽELITE BITI DIO MOTIVIRANOG TIMA?” / Zadarska Čistoća traži radnike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Ako želite biti dio motiviranog tima koji ostvaruje izvrsne rezultate, te svojim radom pridonijeti u daljnjem uspjehu organizacije, postanite član našeg tima.

ŠTO TRAŽIMO?

Radno mjesto: VOZAČ (m/ž)

Radno mjesto: TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

Radno mjesto: POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

KOJI SU UVJETI?

VOZAČ (m/ž)

vozački ispit C kategorije

izobrazba vozača (KOD 95)

radno iskustvo nije bitno

TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

ŠTO NUDIMO?

radni odnos zasniva se na određeno vrijeme s punim radnim vremenom, te s mogućnošću sklapanja ugovora na neodređeno

vozač (beneficirani radni staž)

stimulativna i redovna primanja

plaćen putni trošak i topli obrok

božićnica/uskrsnica

jubilarne nagrade

dar za dijete

plaćen rad blagdanom i vikendom, te prekovremeni rad

 GDJE I KAKO SE PRIJAVITI:

Prijave se podnose preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobno na adresu sjedišta Društva: Čistoća d.o.o., Stjepana Radića 33, 23000 Zadar ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: info@cistoca-zadar.hr, a sve s naznakom: „Prijava na natječaj za radno mjesto „VOZAČ TERETNOG VOZILA NOSIVOSTI JEDNAKE ILI VEĆE OD 7.5T “, „TRANSPORTNI RADNIK“ i „POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAJE TOPLINSKI VAL! / Temperatura u petak ide do 40°C. Evo kad će osvježenje…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, prijepodne mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji poslijepodne ponegdje prolazno i jak. Danju vruće uz najvišu temperaturu uglavnom između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i malo višu.

U petak pretežno sunčano s povremenom umjerenom naoblakom, osobito na zapadu gdje su potkraj dana mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Za vikend na kopnu i na sjevernom Jadranu povećana je vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar u petak većinom slab jugozapadni, za vikend umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale sjeverozapadni. U petak najtoplije uz dnevnu temperaturu od 35 do 40 °C, za vikend dnevna temperatura niža.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Eksplodirala mina? Kod Obrovca stradali češki turisti, dijete poginulo

Objavljeno

-

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti, pristupit će se provođenju očevida. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu.

Više informacija očekuje se tijekom jutra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu