Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“WELCOME” Dodijeljene nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021.

Objavljeno

-

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održana je svečana dodjela priznanja u sklopu projekta Welcome – nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Nagrade su dobila tri  najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME“  iz kategorije kuće za odmor. 

Pobjednicima su, uz plakete, pripale i novčane nagrade. Svečano  uručene nagrade odnose se na se na 3 najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME“  iz kategorije kuće za odmor. 3. nagradu  (5.000,00 kuna) i brončanu plaketu dobila je  Josipa Đurđević iz Poličnika, , 2. nagradu (10.000,00 kuna) i srebrnu plaketu dobio je Branimir Samirić, iz Pristega, a 1. nagradu (15.000,00 kuna) i zlatnu plaketu  osvojila je  Nevena Čulina iz Murvice.

Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji projekt je Zadarske županije kojim se želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja.

“Imamo razloga za zadovoljstvo jer je sezona bila uspješna i dobro smo odgovorili na situaciju u kojoj smo se zatekli”, rekao je župan Božidar Longin na primanju nagrađenih:

“Sezona za nama je odlična, najave za iduću su također dobre”, rekao je župan Božidar Longin i dodao kako smo privukli goste koje smo željeli privući.

„Vjerujem da smo iz ove krize svi izvukli i neku pouku, a ona je, kada je riječ o turizmu, ta da nam cilj ne može biti isključivo rast broja kreveta u privatnom smještaju, već podizanje kvalitete. Upravo je kvalitetan smještaj onaj dio mozaika ukupne kvalitete destinacije koji nam za sada još uvijek nedostaje stoga je važno poticati razvoj novih proizvoda i inovacija. Dodjela nagrade Welcome jedna je od aktivnosti koja bi trebala voditi u tom smjeru. Ona je važna jer otvara priliku da onim privatnim iznajmljivačima koji sustavno ulažu u kvalitetu, koji se trude pratiti kako trendove u turizmu općenito, tako i zahtjeve gostiju, pokažemo kako je njihov trud primijećen te da im damo poticaj da ne posustaju, već idu dalje, žele više, postižu bolje.“ rekao je Longin i svima zaželio sve najbolje u 2022.godini.

Zadarska županija pokrenula je i  Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

LJETO NE POPUŠTA / Sunčano i vruće i u novom tjednu. Nešto niže temperature tek za vikend?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice više oblaka, a lokalno i magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura, ponegdje na udare jaka, rijetko i olujna, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27 °C, u Dalmaciji malo viša.

U ponedjeljak će prevladavati sunčano te u većini krajeva danju vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, lokalno s jakim udarima, popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Početkom radnog tjedna prevladavat će sunčano vrijeme. Na kopnu će ujutro mjestimice biti magle, osobito u utorak. U srijedu zatim u unutrašnjosti porast naoblake i ponegdje malo kiše. U utorak će u unutrašnjosti zapuhati umjeren jugozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na sjeverac. Na moru će nakon burina i maestrala u utorak zapuhati jugo i već u srijedu okrenuti na buru. U srijedu malo niže dnevne vrijednosti temperature osobito u unutrašnjosti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) RAŽANAC / Obilježena 30. godišnjica utemeljenja općine – priznanja bivšim načelnicima i predsjednicima Vijeća

Objavljeno

-

By

U Ražancu je uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija svečano proslavljen Dan Općine.

Uz načelnika Općine Ražanac Damira Jordana i predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića okupljanjima su se obratili župan Božidar Longin, saborski zastupnik Rade Šimičević, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Povodom 30. obljetnice osnutka Općine Ražanac, Grb općine dodijeljen je svim bivšim načelnicima i predsjednicima Općinskog vijeća. Godišnje nagrade uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ražanac, učiteljici OŠ Jurja Barkovića Lidiji Rudić, posthumno pok. Ljubomiru Tičku, dok su Grb Općine Ražanac dobile učenice osmog razreda O.Š. Jurja Barakovića Petra Jović i Mija Gruban, za uzorne uspjehe tijekom školovanja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TJEDAN FILANTROPIJE U ZADARSKOJ BOLNICI: Učenici oslikali mural, izrađivali igračke i posadili stabla

Objavljeno

-

By

Naš je grad jučer bio centar svita, barem što se filantropa tiče, objavljeno je iz OB Zadar.

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023.godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23.rujna do 1.listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U jučerašnje aktivnosti uključile su se tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu