Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO/VIDEO Sve za blagdanski objed u sklopu Zadar Cooking Classa, a po dekoracije u cvjećarnicu “Mirta”

Objavljeno

-

Obzirom da su blagdanski meniji nešto svečaniji od standardnih, a samim tim i nekom možda kompliciraniji, ideju za objed za nadolazeće blagdane možete dobiti na radionicama Zadar Cooking Class-a, u sklopu manifestacije Đir po gradu.
Ove radionice već su poznate među našim sugrađanima kao vrlo interesantan način učenja novih stvari u gastronomiji, a posebno kroz mjesec prosinac kad su te radionice orijentirane upravo na blagdane.
Sve je započelo još u studenom kada je poznata blogerica Nataša Rajčević održala radionicu pod nazivom „Ususret blagdanima na veganski način“. Ovih dana održana je i zanimljiva radionica u sklopu Cooking classa – „Kućice od medenjaka“ koju su vodile Maja Draganić i Petra Marušić, a gdje su polaznici učili kako napraviti slatke božićne kućice.
Već 9. prosinca poznati zadarski kuhar Josip Vrsaljko održat će radionicu koja bi vam mogla biti odlična priprema za Badnjak, a zove se vrlo jednostavno – „Badnjak na stolu“. On će održati još jednu prigodnu radionicu i to 13. prosinca, koja će se zvati „Božić na stolu“. Na toj će radionici polaznici moći pod vodstvom vrhunskog kuhara naučiti kako pripremiti kompletan meni za božićni ručak – od predjela, glavnog jela do deserta.
Nisu zaboravljeni ni oni koji preferiraju sirove slastice jer 15. prosinca na redu je radionica sirovih slastica koju će voditi Linda Lovrinov, a na kojoj će te moći naučiti da takve slastice mogu biti jednako ukusne kao i ove druge.
Za kraj ovog predblagdanskog serijala radionica čeka vas ponovno Josip Vrsaljko koji će 20. prosinca voditi onu pod nazivom „Izrada božićnih kolačića“, gdje će svaki polaznik kući otići s oko dva kilograma tih kolačića.
A da vaš dom i posebice blagdanski stol budu prigodno dekorirani, može se pobrinuti cvjećarnica „Mirta“ zadarskih Nasada i to sve u sklopu Đira po gradu.
Ove godine jako puno je naglasak na živom zelenilu, živim jelkama, vijencima za vrata, kao i minimalizmu, kažu nam u cvjećarnici. Osim toga, vrlo se traži baršun kao dekoracija, a „in“ su i visoke svijeće, u kombinaciji sa živim zelenilom.
„Mirta“ u ponudi ima i božićnih zvijezda, ukrasa za kuću, kuglica za bor, raznih dekoracija, adventskih vijenaca. Također tu su i prigodni pokloni poput desertnih tanjura i šalica koje vam ovdje mogu i dekorativno umotati.
„Ljudi se dosta baziraju na kupnju nakon što vide nešto na internetu, pa po tome traže da im se nešto napravi. Mi jesmo cvjećarnica, ali nismo klasična jer imamo i kućnih potrepština, biljaka i orijentiramo se prema godišnjem dobu koje dolazi. Imamo široki spektar ponude koji prelazi okvire klasične cvjećarnice“, rekli su nam u „Mirti“.

BBP_0736

Image 1 of 7

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST IZ ZADARSKOG VODOVODA: U srijedu bez vode dio Tuđmanove, Polačišće, Zrinsko-frankopanska… Cijela Relja u problemu

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja radova tvrtke Lavčević d.o.o. prema projektu rekonstrukcije ul.Dr.Franje Tuđmana, dana 26.01.2022.godine (srijeda) u vremenu od 08:00 do 15:00 h bez vode biti će potrošači u ul.:

  • Dr. Franje Tuđmana od k.br.11 do k.br.15
  • Polačišće
  • Petra Svačića
  • Glagoljaška
  • Zrinsko Frankopanska
  • Trg kneza Višeslava  

Također se obavještavaju potrošači na gradskom području Relja, da može doći do otežane vodoopskrbe u navedenom vremeneskom periodu.

Tijekom radova cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Polačišće kod k.br.9.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZA PRAVOVREMENO OTKRIVANJE BOLESTI U Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu

Objavljeno

-

By

“S neskrivenim zadovoljstvom obavještavamo Vas kako je u Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu”, priopćeno je danas iz OB.

U nastavku prenosimo cijelo priopćenje iz zadarske Bolnice:

“Benefiti ovakvog Centra za područje naše Županije pa i šire od toga nemjerljivi su u svakodnevnom nastojanju svih nas u pravodobnom prepoznavanju i otkrivanju bolesti koje onda osigurava i uspješnije liječenje koje dovodi do produljene i poboljšane kvalitete života, očuvane radne sposobnosti pojedinaca i zajednice, te smanjenja ukupnih troškova zdravstvene zaštite.

Centar za preventivnu medicinu Opće bolnice Zadar smješten je na 2. katu Poliklinike Zadar gdje je u ugodnom ambijentu uz suvremenu medicinsku opremu i vodeće stručnjake pojedine medicinske djelatnosti moguće obaviti preventivni sistematski pregled.

Opća bolnica Zadar dugi niz godina obavlja sistematske preglede i sudjeluje u Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, raka pluća, raka vrata maternice i raka debelog crijeva te je uključena u provedbu Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tijekom 2021. godine usprkos pandemiji SARS CoV-2  virusa i epidemiološkim mjerama obavilo se preko 3000 sistematskih pregleda.

Preseljenjem u nove prostorije na Poliklinici stvoreni su uvjeti za proširenje kapaciteta i obavljanje većeg broja usluga. Iz navedenih razloga u ponudi su novi paketi usluga koje mogu ugovoriti i fizičke osobe, što dosad nije bilo moguće upravo zbog ograničenih kapaciteta.

Ovisno o potrebama i interesu žitelja naše županije plan je proširivati ponudu usluga za koje postoje slobodni kapaciteti. Ukupan prihod ostvaren od ove djelatnosti bit će isključivo namjenski utrošen za poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje naših pacijenata.

Više informacija o paketima usluga, cijenama, naručivanju, radnom vremenu dostupno je na službenoj web stranici Centra za preventivnu medicinu.”

www.cpm.bolnica-zadar.hr

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BUTKOVIĆ SA DUKIĆEM I LONGINOM Stotine milijuna kuna vrijedni infrastrukturni projekti za Zadar

Objavljeno

-

By

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković sastao se danas sa zadarskim županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem. Tema sastanka bili su prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji.  

– U tijeku su izmjene i dopune prostornog plana Zadarske županije kojima su definirani prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji kao i pomorskog i zračnog prometa. Osnovni cestovni prioritet je spoj grada Zadra sa spojem na autocestu Zadar 1, istaknuo je nakon sastanka ministar Butković

Razgovaralo se i o izmještanju ceste DC-306 kojim bi se rasteretio promet u zapadnom dijelu Zadra, cesta kojom u ljetnim mjesecima prođe preko 15 tisuća vozila dnevno.

Što se tiče lučke infrastrukture, radovi na rivi u Zadru uz luku u Tkonu i Luke Sali veliki su projekti koji se izvode uz pomoć europskog novca rekao je Butković.

Nakon godina pravnih borbi država će ući u posjed marine Zadar. Izjavio je to danas u Zadru ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković odgovorivši i što će biti s trenutačnim objavljenim natječajem za koncesiju marine Zadar.

Izvor: Radio Zadar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu