Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA S ADVENTA U ZADRU Odlična zabava na koncertu Daleke obale, večeras stiže Bang Bang

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Gotovo dva i pol sata trajala je izvrsna svirka na prepunom Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara. Pjevalo se i feštalo bez predaha, što najbolje govori o tome koliko je našim sugrađanima zapravo nedostajalo ovakvih događanja.

„Jel’ guštate?“ – pitao je s pozornice pjevač Jakša Jordes, a kao odgovor stigao mu je jednoglasan uzvik oduševljenja mnogobrojnih posjetitelja koncerta.

Prijateljice Ivana i Anita bile su jedne od onih koje su cijelo vrijeme pjevale sve pjesme. „Ajme, super nam je! Ovo je show! Odlično sviraju i znamo sve njihove pjesme. Falilo nam je ovakvih koncerata i opuštene atmosfere”. – rekle su nam.

Kako je koncert odmicao, tako je i atmosfera bila sve užarenija. Uz čašu kuhanog vina ili gina, odličnu zabavu i dobro društvo nitko više nije ni razmišljao o hladnoći.

Za kraj večeri izvodili su i repertoar po želji publike. Kad je krenuo stih „Marica zna…“, oduševljenje fanova bilo je na maksimumu. Na svoje su došli i s pjesmama „Osamdesete“, „Morska vila“, „Ruzinavi brod“, „14 palmi na otoku sreće“ i niz drugih.

Koncertna događanja na Adventu u Zadru nastavljaju se i večeras u 21 sat uz grupu Bang Bang u kojoj svira i Zadranin, bubnjar Damir Medić. Ovaj bend djeluje od 2012. godine te do sad iza sebe ima tri studijska albuma, pa i nagradu Porin za najboljeg novog izvođača.

Svakako je najpoznatija njihova pjesma „Imam“ koja je osvojila radijski eter, a što su nam pripremili za večeras otkrila je pjevačica benda, Lara Antić. „Bang Bang je točno prije dvije godine bio u Zadru i to smo, ono što se kaže, uhvatili zadnji vlak prije nego nas je zahvatila pandemija. Zato mislimo da ćemo završiti taj krug, ponovno se vraćamo u Zadar i zapravo kreće sve na bolje, hahahaha. Jako se veselimo toj svirci u Zadru jer obožavamo svirke uz more. Zadar inače posjećujemo ljeti, a sad ćemo ga posjetiti i zimi. Što se repertoara tiče, publika će se moći zabaviti uz naše pjesme koje su mogli čuti na radiju, kao i uz nove singlove. Ali i uz neke obrade koje smo pripremili posebno za ovu priliku. Definitivno će biti i „bržih“ stvari jer znamo da je zima i treba se ugrijati, tako da nismo spremili puno sentiša i laganica, ali vjerujemo da će se i zaljubljeni moći zagrliti i uživati.“ – najavila je Lara.

00-Advent-u-Zadru-Daleka-obala-3.12.2021-foto-Bojan-Bogdanic-02

Image 2 of 80

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJOM U SPIZU? ZAŠTO NE? / Evo koji će trgovački lanci i trgovine u Zadru raditi 5. svibnja…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje, 5. svibnja:

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

od 8 do 21

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 21

Skradinska 8 – od 7 do 13

KONZUM:

Polačišće 2 – od 7 do 13

Franje Petrića 10 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Put Vrela 2 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Zadarska ulica 24 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Put Stanova 63 – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51C – od 7 do 21

Zrinsko-frankopanska 18 – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10A – od 7 do 20

Put Šimunova 2 – od 7 do 20

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PLANIRATE IZLET? / Iz NP Paklenica sve informacije na jednom mjestu – što posjetiti i koje je radno vrijeme objekata u svibnju…

Objavljeno

-

By

foto: Facebook

Šumarska kuća “Lugarnica” (radno vrijeme: 10:00-17:00 sati). Lugarnica je jednostavni ugostiteljski objekt u vlasništvu JU Nacionalni park Paklenica, a nalazi se neposredno uz potok Velika Paklenica, duž glavne planinarske staze u kanjonu Velike Paklenice. Udaljen je oko 4 km od glavnog parkirališta.

Naplata usluga u Lugarnici vrši se u gotovini pa preporučamo da ju ponesete sa sobom prilikom kretanja u planinu.

Cjenik: https://np-paklenica.hr/hr/posjetite-nas/lugarinca

Špilja Manita peć- pripazite na radno vrijeme špilje koja je otvorena ponedjeljkom, srijedom i subotom od 10:00 -13:00 sati. Uspon od glavnog parkirališta do špilje traje sat i pol.

Razlog trosatnog radnog vremena špilje je očuvanje i zaštita špilje jer se dužim radnim vremenom povećava temperatura u špilji za 1 ˚C; duži rad rasvjete pospješuje razvoj lampenflore te se povećava koncentracija ugljičnog dioksida u špilji povećanim brojem posjetitelja.

Posjetiteljski centar Podzemni grad Paklenice – radno vrijeme od 9:00 do 15:00 sati. Više informacija o centru na: https://np-paklenica.hr/…/posjeti…/posjetiteljski-centar

Brošura Paklenica: https://np-paklenica.hr/images/NP_Paklenica.pdf

📌Popis najpoznatijih planinarskih staza: https://np-paklenica.hr/hr/planinarenje-hr/planinarske-staze

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Meteoalarm upozorava na nevrijeme, stiže i zahladnjenje

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te nestabilno. Mjestimice kiša te lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće izraženiji, osobito od sredine dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na Jadranu umjereno do jako jugo poslijepodne naglo u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

U petak i dalje promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti i jače izraženi. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na moru između 11 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu promjenljivo, nestabilno i manje toplo. Mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom. U nedjelju djelomice ili pretežno sunčano tek ponegdje uz mogućnost pljuskova te malo toplije. Vjetar na kopnu većinom slab, u petak umjeren zapadni, na Jadranu zapadnjak i sjeverozapadnjak, u nedjelju jugozapadnjak.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu