Connect with us

Sport

S VIŠNJIKA: KK Zadar i PSK potpisali višegodišnji sponzorski ugovor

Objavljeno

-

KK Zadar, nastavno na odlične sportske rezultate u protekloj sezoni, uz osvojenu dvostruku krunu, osvajanjem Kupa Krešimira Ćosića (drugi put zaredom) i osvajanjem HT Premier lige gdje je u uzbudljivoj završnici postao novi hrvatski prvak u košarci, nastavlja probijati svoj sportski put, koji je uvijek bio više od samog sporta, jer je zadarska košarka bitna karika hrvatske košarkaške kulture i ne samo radi velikana poput Krešimira Ćosića i drugih velikih igrača, nego i radi brojnih navijača i zaljubljenika u KK Zadar i košarku. Nova karika u osnaživanju KK Zadra postaje i PSK, poznati sportski i zabavni brand koji stoji iza dobre igre i hrvatskog sporta u širem smislu, a koji odsada otvoreno podržava na putu uspjeha i KK Zadar.

Novi višegodišnji sponzorski Ugovor između KK Zadra i PSK potpisali su Predsjednik Uprave KK Zadra Željko Žilavec i Generalni direktor „Hattrick-PSK“ Francesco Postiglione te direktor marketinga Damir Garvanović uz obostrano zadovoljstvo i dobre želje za zajedničkim razvojem dobre suradnje kako bi osnažili dodatno KK Zadar s ciljem pružanja zadovoljstva svima koji vole Zadar i igru. PSK brand, kao dio međunarodne tvrtke Fortuna Entertainment Group, vodeće omnichannel tvrtke (prisutnost u više kanala, kroz vlastite poslovnice i sportske terminale u partnerskim kafićima te online platformama za sportsko klađenje i igre u Centralnoj i Istočnoj Europi), spremno promovira i podržava hrvatski sport i njegove vrijednosti.

Predsjednik Uprave KK Zadra, g. Željko Žilavec, uz isticanje sportskih uspjeha KK Zadra, izrazio je svoju zahvalnost i zadovoljstvo novom suradnjom sa PSK, zbog prepoznavanja predanog rada i rezultata te vizije jakog Zadra, koju je prepoznao i PSK kao ozbiljan hrvatski brand koji podržava ponajbolje sportske kolektive te rekao: „ Prepoznavanje našeg rada budi ponos, ali i stvara obavezu da se nastavi s dobrim radom i da svatko doprinese jakom Zadru. Stabilnost, ali i spremnost na daljnji razvoj u suradnji sa svim podržavateljima, od Grada Zadra do najmanjeg sponzora, ali sigurno i prvenstveno navijača, preduvjeti su da Zadar bude gdje mu je mjesto i da uvijek potvrđuje epitet kolijevke košarke. Hvala PSK, ne samo na dobroj suradnji koju smo počeli, nego i na dijeljenju zajedničkih vrijednosti.“

Direktor marketinga PSK g. Damir Gavranović, koji je prepoznao zajedničke vrijednosti koje vode k izvrsnosti, ali i zadovoljstvu svih, istaknuo je: „Dobra suradnja počiva prije svega na ljudima te se zahvaljujem g. Žilavcu na predstavljanju, otvorenosti i spremnosti za zajedničkom suradnjom u kojoj PSK želi dodatno osnažiti KK Zadar, ne samo klasičnim sponzorstvom, nego i aktivnostima koje povezuju barem tri bitna elementa, gdje je uz KK Zadar i PSK, treći element i najvažniji, a radi kojega sve i radimo – široka zajednica navijača i svih onih koji vole Klub. KK Zadar s PSK dijeli slične sportske vrijednosti, istovremeno predstavljaju više od sporta, dijeleći strast i želju da zabave i inspiriraju te opravdaju svoju sportsko-kulturnu i društvenu ulogu. I zato ne postavljamo pred KK Zadar nikakav rezultatski imperativ, osim da igra svoju igru. Iz tog razloga bismo samo dodali poznatom navijačkom sloganu „Igraj Zadre! – Samo igraj.“ Jedino što želimo je igra.“

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

ERSTE PLAVA LIGA U ZADRU Male atletičare bodrili olimpijci Žunić, braća Fantela, Cupač…

Objavljeno

-

By

Što više djece u sportu u što ranijoj dobi, to je najbolji način da im se usade vrijednosti koje ne mogu steći u nekim drugim sferama života. Znam koliko je sport meni dao i koliko mi je pomogao i ja to sad vraćam koliko god mogu, kaže olimpijski pobjednik Šime Fantela

„Uf, pa tko sve ovo organizira?!“, zapitao se olimpijski pobjednik u jedrenju Šime Fantela kada je došao na stadion na Višnjiku gdje je već trajalo kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige, koje je okupilo 628 školaraca iz Zadra i okolice. A organizatori koji su odradili taj uistinu sjajan posao su članovi atletskog kluba Fortius, koji su u četvrtak zasigurno privukli još puno djece u atletiku i sport uopće.

Dodatan podstrek za to malim je atletičarkama i atletičarima zasigurno dalo i druženje s hrvatskim olimpijcima. Osim već spomenutog Šime Fantele i njegovog brata i partnera iz 49-era Mihovila, bili su na Višnjiku i osvajač svjetske bronce u bacanju kugle Stipe Žunić, kao i četverostruki jedriličarski olimpijac Petar Cupač.

„Nama je već osam godina kondicijski trener atletičar. Dugo se znamo, postigli smo zajedno puno rezultata i kad nas je pozvao mi smo se, naravno, odazvali. Znamo koliko je Edi Stipić dobar trener i koliko dobro može motivirati nove naraštaje. Što više djece u sportu u što ranijoj dobi, to je najbolji način da im se usade vrijednosti koje ne mogu steći u nekim drugim sferama života. Znam koliko je sport meni dao i koliko mi je pomogao i ja to sad vraćam koliko god mogu. U Zadru priljev djece u sport dolazi u ‘refulima’, kako je koje prvenstvo aktualno, tako se u taj sport upiše više djece. Najbitnije je da je djeci sve dostupno. Dijete će se na kraju pronaći u onome što mu najviše odgovara. Ja sam trenirao pet ili šest sportova, neke čak i paralelno, sve dok se nisam pronašao jedrenju“, kaže olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira Šime Fantela.

Kada je riječ o važnosti ovakvih natjecanja suglasan je s njim i Petar Cupač:

„Surađivao sa s Edijem Stipićem kao kondicijskim trenerom na dvjema Olimpijskim igrama i rado sam se odazvao i uveličao ovaj događaj. Iznenađen sam i oduševljen što se odazvalo toliko djece, ovo je stvarno super i za djecu i za sam sport. Generalno, svi govore da je djece u sportu sve manje i manje, ali uvijek se nađe djece koja su zainteresirana za sport. Moja poruka im je: ‘Koji god sport da odabereš moraš ga voljeti. Ako to radiš na silu, od toga neće biti ništa. A onda slijedi veliki rad i to je jedini pravi put’…“

I u Zadru su se u utrci na 60 metara prvi put okušali školarci iz prvih i drugih razreda, dok su se oni stariji ponovno borili za neko od prva dva mjesta u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Jer prva dva mjesta vode na finale Erste Plave lige, koje će se održati 11. rujna u sklopu jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga, Memorijala Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Na Višnjiku je prednjačila osnovna škola Bartula Kašića koja je u kvalifikacijama bila zastupljena s čak 300 učenika i učenica!

„Kad sam čuo za Erste Plavu ligu i kad me je kolega Stipić pozvao, ja sam pozvao sve kolege iz škole i oni su se odazvali i pokazali veliki interes. Na sjednici učiteljskog vijeće rekao sam im da su svi koji ovdje dođu pobjednici. Mi smo najveća škola u gradu, s 1200 učenika, ali ipak nisam očekivao preko 300 djece iz moje škole. Ja mislim da je ovo jedini put prema tome da se privuče više djece u sport i da se prepoznaju njihovi talenti. To je i jedan od ciljeva Erste Plave lige. Ovo je baza iz koje se izdvoje talenti, a najtalentiraniji će na finale u Zagreb. Zadar će, dakle, poslati u Zagreb jedan autobus talentirane djece. Školskih sportskih prvenstava nema dovoljno, naročito ih nema za djecu od 1. do 4. razreda. Ja zastupam tezu da bi kineziolozi trebali raditi s njima već od prvog razreda. Sport je nadgradnja svake osobe pojedinačno, ali i društva u cjelini. Sport čini čuda!“, kaže profesor Zoran Veselinović iz OŠ Bartula Kašića.

Erste Plava liga nastavlja se u subotu kvalifikacijama u Makarskoj.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND NA VIŠNJIKU: Tenis, nogomet i atletika

Objavljeno

-

By

Subota, 14. svibnja 2022.
Tenis – UTR-ov turniri seniorke i seniori, zemljani tereni, završnica od osam sati.
Nogomet– Papaline – Zadarnova III – Hajduk u 9, 30 sati; mlađi pioniri – Zadarnova – Polača u 10, 30 sati; papaline – Zadarnova – Bibinje u 15, 30 sati; seniori – Arbanasi – Hajduk u 17, 30 sati.

Nedjelja, 15. svibnja 2022.
Tenis – UTR-ov turniri seniorke i seniori, zemljani tereni, završnica od osam sati.
Nogomet – Pioniri – Zara – Abeceda u 9 sati.
Atletika – Dalmatinska liga, 3. kolo, od 12 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

ERSTE PLAVA LIGA Mali atletičari danas će okupirati Višnjik, odličja će im dijeliti zadarski olimpijci

Objavljeno

-

By

Erste Plava liga slavi deseti rođendan, a u četvrtak 12. svibnja zaustavlja se na jednoj od svojih devet postaja, u Zadru.

Ovo jedinstveno dječje atletsko natjecanje namijenjeno je svim učenicama i učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole neovisno bave li se sportom ili ne. Osnovnoškolci će imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i bacanju vortexa. Suorganizator natjecanja u Zadru je Atletski klub Fortius, a koordinator lige Edi Stipić. Druženje na Višnjiku uveličat će zadarski olimpijci Šime i Mihovil Fantela, Petar Cupać i Stipe Žunić te predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić.

Satnica natjecanja

6. razred
14:30 – dalj (M)/60m, kugla 2 kg (Ž)
15:00 – 60m, kugla 3 kg (M)/dalj (Ž)
15:15 – 600m (Ž)
15:25 – 600m (M)

5. razred
15:30 – dalj (M)/60m, kugla 2 kg (Ž)
16:00 – 60m, kugla 3 kg (M)/dalj (Ž)
16:15 – 600m (Ž)
16:25 – 600m (M)

4. razred
16:30 – dalj (M)/60m, vortex (Ž)
17:00 – 60m, vortex (M)/dalj (Ž)
17:30 – 300m (Ž)
17:40 – 300m (M)

3. razred
17:45 – dalj (M)/60m, vortex (Ž)
18:15 – 60m, vortex (M)/dalj (Ž)
18:45 – 300m (Ž)
18:55 – 300m (M)

2. razred
19:00 – 60m (Ž) (M)

1. razred
19:30 – 60m (Ž) (M)

Po dvoje prvoplasiranih učenika iz svake discipline u konkurenciji trećih, četvrtih, petih i šestih razreda izborit će plasman na završnici Erste lige u Zagrebu, dok je za učenike prvih i drugih razreda ovo natjecanje priprema za ono što ih očekuje u nadolazećim godinama, a kao nagrada najbolje očekivanju odličja.

Natjecatelji na stadion moraju doći sat i pol vremena prije početka natjecanja njihovog uzrasta te se s potpisanom suglasnosti roditelja/staratelja javiti u prijavni centar.

Finale Erste Plave Lige održat će se 11. rujna kao uvertira međunarodnom atletskom natjecanju World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2022. – 72. Memorijalu Borisa Hanžekovića.

Erste Plava liga odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma i sporta, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatskog atletskog saveza.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu