Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADAR DOBIVA PRVI BOOK CLUB KOJI POČINJE VEĆ OVAJ PETAK Kiklopom nagrađena spisateljica Ivana Bodrožić gošća je u kavani Lovre

Objavljeno

-

Zadar ove jeseni dobiva prvi Book Club baš poput svjetskih metropola u kojima su druženja uz popularne književnike pravi hit. Višestruko nagrađivana spisateljica i pjesnikinja Ivana Bodrožić gošća je prvog Book Cluba koji će se održati ovoga petka, 19. studenog u 20 sati u kavani Lovre. Inspirativan prostor cafe bara Lovre kojem dominira crkva Sv. Lovre idealno je ozračje za razmjenu ideja i emocija vezanim uz suvremenu književnost.

Ovakve kulturne večeri bit će pravo osvježenje jesenkih večeri. Na zanimljivoj diskusiji pričat će se o aktualnom romanu Sinovi, kćeri koji je nagrađen regionalnom nagradom Meša Selimović 2021. Roman se će, nakon razgovora i druženja s autoricom, moći kupiti u cafe baru Lovre.

Ivana Bodrožić, rođena je Vukovarka, a dio je djetinjstva provela u Kumrovcu. Opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara.Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Balkan Noir i druge. 

Književne večeri u kavani Lovre se uz zanimljiva gostovanja i diskusije inozemnih i domaćih autora nastavljaju svakog drugog petka.

U nadolazećim hladnijim danima Lovre je mjesto stvaranja novih uspomena kojih ćemo se rado sjećati te uživanja u fuziji književnosti i gastro delicija.

 

 

Galerije

FOTOGALERIJA Arheološki muzej izložba “Tajne šivanih brodova antičke luke u Zatonu kod Nina”

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Rapska ulica u srijedu bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 01.12.2021. godine (srijeda) u vremenu od 09:00do 13:30h  bez vode biti će potrošači u Rapskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Rapskoj ulici kod kć.br. 12 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Ponedjeljak na zadarskom Adventu

Objavljeno

-

By

Foto: Bojan Bogdanić
 
Nastavi čitati

U trendu