Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DAN SJEĆANJA Sutra obilježavamo 30 godina od škabrnjske tragedije u Domovinskom ratu

Objavljeno

-

Sutra Hrvatska obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Navršava  se 30 godina otkako je stanovništvo Škabrnje pobijeno, a selo razrušeno pod čizmom srbočetničkog agresora i Jugoslavenske narodne armije.

Na 18. studenoga 1991., srbočetnički agresor je uz pomoć JNA zvjerski ubijao civile i branitelje, a Škabrnju opljačkao, zapalio i porušio. Selo i malobrojni branitelji s jedne strane, 3 tisuće vojnika, 28 tenkova, topništvo i nebrojeni naleti zrakoplova s druge strane. U  rano jutro toga dana  dogodio se zločin pokolja 44 hrvatskih civila, uglavnom starije životne dobi, u njihovim domovima i dvorištima na njihovom kućnom pragu. U Domovinskom ratu ubijeno je 86 škabrnjskih branitelja i civila, a šestero ih je u poraću poginulo od mina.

Svima njima, ali i ostalim žrtvama Domovinskog rata sutra se odaje počast. Program obilježavanja počinje u 9 i 45 na ulazu u Škabrnju na predjelu zvanom Ambar. Nakon komemorativnog programa kolona sjećanja krenut će prema Spomen –obilježju masovne grobnice gdje će vijenac položiti izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata. Svetu misu za sve stradale u Domovinskom ratu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodit će zadarski nadbiskup monsig. Želimir Puljić. Hodnjom „Korak po korak“ do mjesnog groblja sv. Luke nastavlja se program gdje će brojna izaslanstva odati počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Izvor: Zadarska županija

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu