Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

APARTMANI “RUBINIĆ TURANJ” Općina Sv. Filip i Jakov ima najboljeg iznajmljivača u 2021. godini!

Objavljeno

-

Foto: booking.com

Apartmani “Rubinić Turanj” u vlasništvu Tomislava Rubinića te pod vodstvom domaćice Nataše Manzin, pobjednici su velikog finala akcije “Najiznajmljivač 2021” koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice po drugi put organizirao Novi list, dok je sama svečanost dodjele održana u Pazinu u sklopu 6. FOS-a – Foruma obiteljskog smještaja koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora.

Najbolja kuća za odmor je Casa milleolivi u vlasništvu Ane Pisak iz Klarića, Grad Buzet, najbolja vila Adrian, vlasnika Naire Asatryan i Adriana Wielea iz Dubrovnika. Uz tri glavne, dvije posebne nagrade su i najbolja kuća u očuvanju baštine Vila Festina Lente vlasnika Maje Nikšić Radić i Dejana Radića, a najbolja ekološka kuća je Divjake Log Home – Kraljica šume vlasnice Selme Seifert iz Hlevci, Općina Skrad.

Nakon svečanog otvorenja FOS-a na kojem su se prisutnima obratili Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK ŽK Pula, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica Uprave Ministarstva za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić, direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević, zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika i gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, okupljenima na FOS-u obratila se predsjednica Uprave Novog lista Ankica Kruljac.

Ona je zahvalila ministrici turizma Nikolini Brnjac, kao i direktoru HTZ-a Kristjanu Staničiću što su Novom listu ukazali povjerenje u organizaciji akcije “Najiznajmljivač” kojoj je cilj da na cjelokupnom nacionalnom teritoriju provede analizu najboljih iznajmljivača, snage koja čini više od polovice sveukupnog hrvatskog turističkog smještajnog kapaciteta.
Kruljac je istaknula kako “Najiznajmljivač” angažira kako novinarske, tako i marketinške resurse Novog lista, koji su uspješnim provođenjem akcije pokazali snagu jedne od najznačajnijih hrvatskih medijskih kuća što potvrđuju i uspješnost tiskanog izdanja, i doseg digitalnih platformi.

Apartmani Rubinić

Pobjednici iz općine Sv. Filip i Jakov Aartmani Rubinić sastoje se od 12 identičnih apartmana i veličinom i uređenošću, jedne impresivne prostorije za druženje, brojnih vanjskih sadržaja, parkirališnog prostora za 15-ak automobila kao i, što je rijetkost, profesionalnog zatvorenog bazena.Uz klasično opremljene apartmane, gosti mogu koristiti i zajedničke prostorije uređene poput klasičnog restorana, profesionalnu kuhinju, kao i sekciju za pripremu roštilja.

Ali da nije sve samo besprijekorno uređenje i iznimno bogat sadržaj, prevagu opet donosi – najiznajmljivač. Riječ je o domaćici objekta Nataši Manzin koja s još dvoje stalno zaposlenih čini profesionalnu osnovu Apartmana Rubinić.Bezgranična strpljivost, susretljivost, pomoć u pronalaženju svih odgovora, posebno onih koji se odnose na obližnje znamenitosti, kao i u pripremi druženja u zajedničkom prostoru, karakteristike su voditeljice Manzin.

Otvoreni su čitave godine, popunjenost je u razdoblju lipanj – listopad maksimalna, dok u preostalim mjesecima imaju veliku potražnju vikendima, dakle na razini do 50 posto. Apartmani se zbog potreba temeljite dezinfekcije ne iznajmljuju u istom danu, čime se u cijelosti poštuje maksimu “Safe stay in Croatia”.

Idealan okvir

Podsjetimo, nakon što su brojne prijave dostavljene na natječaj otvoren u proljeće ove godine, krajem kolovoza pomno su analizirane kako bi se izdvojilo 46 finalista s područja cijele Hrvatske. Nakon toga, krajem rujna, komisija Novog lista i djelatnika hrvatskih županijskih turističkih zajednica, najviše iz TZ-a Kvarnera, uputila se u obilazak iznajmljivača.
Ukupno je na tom obilasku prijeđeno 4,5 tisuća kilometara od Rovinja do Dubrovnika, od Lošinja do Svetog Martina na Muri. Odluka o izboru najboljih bila je iznimno teška, odlučivale su nijanse, a ono što se može istaknuti za nagrađene je činjenica da nitko od njih turizam ne doživljava kao biznis, oni svi redom turizam – žive.

Nagrade najboljima, a pozivu Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Novog lista odazvali su se svi laureati, dodijelili su Monika Udovičić, Kristjan Staničić te Ankica Kruljac. Izbor dvodnevnog 6. Foruma obiteljskog smještaja koji se u organizaciji Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore održava u Pazinu, bio je idealan okvir za svečanost dodjele nagrada akcije Najiznajmljivač.
OS naime tradicionalno okuplja domaće privatne iznajmljivače koji drže gotovo 60 posto svih turističkih ležajeva u zemlji. Ove su godine ostvarili oko 32 milijuna noćenja, odnosno gotovo 40 posto od ukupnih 82,7 milijuna noćenja ostvarenih u Hrvatskoj do konca listopada.

Izvor: Novi List

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Prva večernja „fešta od rib’“ Tuna, Sushi & Wine Festivala: Zadrani i turisti uživali u 250 kg brudeta od srdela i stotinama sushi zalogaja

Objavljeno

-

By

Foto: Bojan Bogdanić

Petak, odnosno predzadnji dan ovogodišnjeg 6. Tuna, Sushi & Wine Festivala završio je kako je organizator, Turistička zajednica grada Zadra, i predvidio – velikom feštom od plave ribe i zabavom s dvosatnim koncertom šibenskog pjevača Đanija Stipaničeva.

Dalmatinska gastronomska tradicija i najpoznatiji japanski specijalitet sushi mogu zajedno na jedan stol pogotovo ako su jela spremljena od vrhunske sirovine – tune i srdele iz Jadrana. Dugi red Zadrana i turista stvarao se na obje strane velikog, improviziranog pulta TSWF. Na jednoj su strani kuhali Kaljani, članovi Udruge „Kualjske ribarske noći“ koji su u gigantsku posudu ubacili preko 100 kg srdela, zasolili ih s pet kg soli, prije toga pirjali 30 kg kapule, dodali 25 L maslinova ulja, 20 kg pasirane rajčice te sve zapaprili s dva kg papra čime su dobili ukupno 250 kg brudeta od srdele – srdelu „umido“.

Na drugoj je strani ekipa tvrtke „Sushi by A’s Fresh Daily“ koja je u Zadru prisutna u nekoliko trgovačkih centara, predvođena majstoricom sushija Jasminkom Lacić, smotala na stotine sushi rola i nagirija od tune, inćuna, lososa i povrća te ih servirala s obaveznim soja umakom, wasabijem i ukiseljenim đumbirom.  U dva-tri sata planula je sva hrana jer je bila vrhunski pripremljena, ali i ne preskupa. Porcija je stajala 25 kn kao i prethodnih dana Festivala, naravno uz predočeni bon. Sva sredstva, poznato je već, namijenjena su u humanitarne svrhe – Ligi za borbu protiv raka Zadar, odnosno Odjelu onkologije Opće bolnice te Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi. I u večernjem programu najveći dio posla su odradili baš učenici te škole, budući kuhari i konobari, koji su pekli srdele i tunu, servirali piće i hranu, pomagali gdje god je trebalo… Na ovogodišnjem su Festivalu ti srednjoškolci, zajedno sa svojim profesorima, vješto i predano odradili najveći dio posla.

Program koji je uslijedio najprije su vodili RTL-ova novinarka Nikolina Radić i DJ i voditelj s Radija 057 Davor Valčić, a onda je uslijedio koncert Đanija Stipaničeva koji je razveselio publiku na prepunom Trgu Petra Zoranića vlastitim pjesmama, ali i mnogim drugim dalmatinskim evergreen hitovima.

I zadnjeg dana ovogodišnjeg TSWF, u subotu, bit će veselo i – ukusno. Svoj cooking show u jutarnjim će satima imati mladi zadarski chef Klaudio Mrkić koji će pripremati jela na dvije teme: soljene i pržene plave ribe. I u subotu ujutro na Festival stižu majstori sushija iz  „Sushi by A’s Fresh Dailiy“, a sa svojim jelima će im se svima pridružiti kuhari restorana „Roko“ i sukošanskog cateringa „Piazza“.

Festival završava u subotu navečer novom ribarskom feštom. Aktivna i razigrana družina iz Udruge mladih Puntamika peći će tunu i srdele na svom velikom roštilju, a za dobru zabavu će biti zadužena grupa Detour, pobjednik ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆINA SV. FILIP I JAKOV: 2,2 milijuna za opremanje dječjeg vrtića u Turnju

Objavljeno

-

By

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o isplati u iznosu od 2.226.145,07 kuna Općini Sv. Filip i Jakov u sklopu mjere ‘7.4.1.’ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjenog ulaganju u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu za opremanje dječjeg vrtića Cvitić u Turnju.

Projekt “Izgradnja dječjeg vrtića Cvitić u Turnju” je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u sklopu mjere ‘7.4.1. Ukupna vrijednost projekta izgradnje dječjeg vrtića iznosi 9.142.633,06 kn a Europska unija sufinancirara je projekt s iznosom od 4.452.840,94 kn (48,7 %) dok je udio Općine Sv. Filip i Jakov 4.689.792,12 kn (51,3 %).

Izgradilo se 372 metara četvornih bruto građevinske površine dječjeg vrtića opremljenog za potrebe izvođenja programa odgoja i obrazovanja prema zahtjevima Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu