Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U PROGNOZAMA DOBRA I LOŠA VIJEST Poslijepodne razvedravanje, pa sunčano sve do vikenda. Od petka nova kišna epizoda?

Objavljeno

-

Danas umjereno do pretežno oblačno, uz mjestimičnu kišu prijepodne uglavnom u Slavoniji i Lici dok će je u Dalmaciji biti veći dio dana, osobito ujutro kad je još moguć poneki pljusak s grmljavinom. Od sjeverozapada postupno raskidanje oblaka pa će poslijepodne biti sunčanih razdoblja, a do večeri će i duž obale kiša prestati. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima, a još prijepodne na jugu većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 na kopnu, od 14 do 20 °C duž obale.

U srijedu djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje prolazno i povećanu naoblaku. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u Slavoniji prolazno jak jugoistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, sredinom dana i popodne u Dalmaciji jugo. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 9 do 13, na Jadranu od 15 do 20 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice, na Jadranu ponegdje i pretežno sunčano. Od četvrtka na kopnu sve češća niska naoblaka i magla, koje se mjestimice mogu dulje zadržati, a može ih biti ponegdje i duž obale. Vjetar većinom slab, u srijedu u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura u srijedu slabjeti i prolazno okrenuti na jugo. Od četvrtka duž obale burin, a popodne sjeverozapadnjak. Potkraj petka bura ponovno u jačanju. Jutra na kopnu svježija, a dnevna temperatura bez znatnije promjene, na kopnu niža na područjima s dugotrajnom maglom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI PRVAK IZ ENGLESKOG JEZIKA / “Benje” ponosno dočekao Luku Krpinu

Objavljeno

-

By

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, državni je prvak iz engleskog jezika.

Dolazak u školu za Luku je bio pravo iznenađenje. Ispred škole nekoliko stotina učenika formiralo je špalir kroz koji je Luka prolazio praćen pljeskom sa svih strana.

Na ulaznim vratima dočekali su ga nastavnici, ponosna mentorica Ivka Šarlija i ravnatelj Dražen Adžić koji mu je čestitao i uručio prigodni poklon.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu