Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Za vikend sunčano. U nedjelju slabljenje bure i nešto toplije

Objavljeno

-

U većini krajeva danas djelomice sunčano, a uz povremeno povećanu naoblaku u južnoj Dalmaciji, na južnom Jadranu te na krajnjem istoku moguće je malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice niski oblaci te magla, češće u Slavoniji, a moguć je i mraz pri tlu. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 11 i 15, na moru od 16 do 20 °C.

U subotu na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano, prolazno s povećanom naoblakom. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima u postupnom slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu između 9 i 13. Najviša dnevna od 12 do 17, na Jadranu između 17 i 20 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti umjerena, prolazno i povećana naoblaka, ponajprije na istoku zemlje. U noći i ujutro u nizinama te uz rijeke magla, a u ponedjeljak ponegdje može biti dugotrajna. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima u nedjelju postupno slabi, a zatim okreće na sjeverozapadnjak. Temperatura u blagom porastu. No, jutra na kopnu i dalje razmjerno svježa, a moguć je i slab mraz, osobito u gorju.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu