Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DOGAĐAJ SVJETSKE KLASE Još tjedan dana do početka 23. Biograd Boat Showa!

Objavljeno

-

Ovogodišnji Biograd Boat Show potvrdit će status Biograda kao vodećeg međunarodnog nautičkog sajma. Sav izložbeni prostor je rasprodan s više od 300 izlagača i tvrtki sudionika.

Nautička industrija imala je uspješnu godinu u Hrvatskoj, a ovogodišnji izlagači općenito su poboljšali kvalitetu svojih izložaka. Očekujte vidjeti stotine plovila u rasponu od 2 do 20 m, s brojnim svjetskim i hrvatskim premijerama, ali i impresivan asortiman proizvoda ponuđen za izravnu prodaju. S rokovima isporuke novih brodova koji postaju sve duži i duži, ovo je najbolja prilika da vidite najveći izbor brodova u regiji i kako biste osigurali najbolje uvjete isporuke i cijene. Bit će mnoštva demonstracija i morskih testiranja i izazova, kao i prilika za krstarenje jednim od najluksuznijih event brodova u Hrvatskoj odnosno multifunkcionalnim event brodom „Nada“, u vlasništvu ILIRIJE d.d., kapaciteta sjedećih mjesta za 182 osobe na dvije palube, sa vlastitim restoranom i vrhunskom audio/video opremom.

Manifestacija je također poznata po gastro i zabavnoj ponudi s dobrom hranom ponuđenom na brojnim mjestima, kao i kod odabranih dobavljača autohtone hrane na Festivalu Izvornosti, jednako kao i po zabavnom programu svake večeri nakon zalaska sunca. Boat show doživljaja ključ je priredbe koji privlači mnoge međunarodne posjetitelje, čime je ovaj događaj prerastao u jednu od najvažnijih hrvatskih manifestacija.

Ovogodišnja će izvedba pomorskom svijetu dokazati da je Hrvatska vodeća snaga u nautičkom svijetu, te da je Biograd u njegovom središtu. Biograd Boat Show jedan je od vodećih u razvoju business to business odnosa, kroz Biograd B2B, koji uključuje i Croatian Charter Expo, jedan od vodećih svjetskih događaja za jaht charter, kao i 5. nautički dani HGK-a s impresivnim nautičkim kongresnim programom koji okuplja vodeće tvrtke nautičke industrije.

Iako je sav izložbeni prostor rasprodan, nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati registriranjem na Biograd B2B business to business platformi i imati potpuni pristup sajmu i online Biograd B2B Directory, gdje mogu predstaviti svoje proizvode i usluge drugim sudionicima i zakazati sastanke unaprijed.

23. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show
Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma otpočela je s odbrojavanjem do početka 23. Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi koji će se održati od 20. do 24. listopada 2021.

Veliki povratak moru i plovidbi tvrtka organizira nakon što je prošle godine uspješno i sigurno organizirala 22. Biograd Boat Show, jedan od svega tri organizirana nautička sajma u Europi, u vrlo zahtjevnim pandemijskim uvjetima.

Kao zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, ova manifestacija postavila je visoke standarde organizacije te aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja u razvoju nautičke industrije i turizma.

Biograd Boat Show – četiri sajma u jednom
Biograd Boat Show i ove će godine biti u znaku „4 sajma u jednom“ – izlagački, kongresni, charter i business to business.

I. ) Biograd Boat Show – izlagački sajam

BBS nastavlja svoj put kao najveći izložbeni sajam u moru u Srednjoj Europi i centralno okupljalište nautičara iz susjednih zemalja. Za njima su 22 godine stalnog rasta i uspješno održan kontinuitet sa sajmom u pandemijskoj 2020. godine.

II.) 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo – charter sajam

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima, dodatno podržani aktivnim programom specijaliziranog čarter kongresa. Svi sudionici bit će registrirani na Biograd B2B platformi na kojoj će moći sudjelovati svih dana sajma. Croatia Charter Expo-u pridružit će se i međunarodni kongres Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association) sa preko 200 međunarodnih članova.

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam

Važnost sajma i interes poslovnog svijeta bio je razlogom da Biograd Boat Show razvije svoju poslovnu, business to business (B2B) platformu. Biograd B2B je događaj nautičko-poslovnog umrežavanja za vrijeme trajanja cijelog sajma, koji poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i ugovaranje sastanaka, kako s izlagačima na sajmu, tako i s ostalim poslovnim sudionicima te sudjelovanje u cjelokupnom nautičkom kongresnom programu.

Ilirija d.d. – pokretač, inovator i kreator nautičkog turizma

ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

Daljnji iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini. Sposobnosti Ilirije d.d. u pružanju cjelokupnog „paketa“ sigurnog odmora, ugostiteljske usluge, eno-gastro ponude kao i u planiranju velikih događaja poput ovog, omogućile su BBS-u ogroman skok iz manjeg regionalnog u jedan od većih međunarodnih sajmova koji je jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu, odnosno pozicionirao Biograd Boat Show kao jedan od 36 najznačajnijih nautičkih sajmova u svijetu, jedan od vodećih međunarodnih nautičkih sajmova na moru u Srednjoj Europi, a ujedno i najveći nautički sajam u Republici Hrvatskoj.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDANSKA PROGNOZA / Kiša prijeti i danas; za vikend sunčano i iznimno toplo. Olujno jugo

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i razmjerno vjetrovito. Uz više oblaka ponajprije će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj biti kiše uz mogućnost grmljavine. Na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 °C, u gorju niža.

Na Veliki petak pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a uz više oblaka uglavnom u Gorskome kotaru mjestimice može biti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C, u gorju ponegdje niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. Uz povremeno umjerenu naoblaku u petak i nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima može mjestimice biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, osobito na zapadu, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim udarima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE / HSP AS: “Neizglasavanje proračuna stvara atmosferu nestabilnosti i stagnaciju u svim sferama društva”

Objavljeno

-

By

Iz zadarskog ogranka HSP AS novo priopćenje, na temu proračunske blokade Zadra. Prenosimo ga u cijelosti:

“Stranka HSP AS upozorava kao i više puta do sada na veliku štetu koja se nanosi građanima grada Zadra zbog neizglasavanja proračuna, stvarajući atmosferu nestabilnosti i stagnacije u svim sferama društva.

Sve što je u interesu općeg boljitka građana podržavamo i protiv smo promoviranja raznih predizbornih aktivnosti preko Gradske vijećnice.

Vrlo je zabrinjavajući način komunikacije gradskih vijećnika, koje građani financiraju. Iskreno se pitamo je li imaju barem malo dostojanstva, morala i srama ispred istih?

Komunikacija je stup društva, te nam na ovaj način pokazuju koliko cijene građane i koliko su pojedinci nezreli za funkcije koje vrše, a da ne govorimo o bontonu.

Građani žele živjeti prosperitetno, žele stabilnost vlasti, a ne manipulativne i zakulisne igre” – rekla je Miranda Jamnicki, predsjednica GO HSP AS.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROVIDUROVA: Pjesme Atomskog skloništa u jazz ruhu

Objavljeno

-

By

Šesnaest vrhunskih jazz glazbenika okupljenih u JazzIstra Orchestra i pjevač Ervin Baučić u okviru sezone Koncertnog ureda Zadar održat će koncert s obradama pjesama Atomskog skloništa, u četvrtak, 4. travnja u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.
Program pod nazivom “Atomic“, koji je predstavljen prvi put 2016. godine u Puli, sačinjen je od pjesama legendarnog pulskog rock sastava koje su članovi orkestra aranžirali za veliki jazz ansambl. JazzIstra Orchestra osnovan je 2014. godine okupivši mlade i školovane istarske glazbenike s krajnjim ciljem razvoja profesionalnog orkestra na regionalnoj razini, kroz suradnju glazbenika iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre. Tematski, JazzIstra Orchestra kroz svoje je programe uvijek nastojala glazbeno obrađivati istarske „glazbene fenomene“ odnosno glazbenu ostavštinu istarskog podneblja, kao što su Tamara Obrovac, Franci Blašković, KUD Idijoti i drugi. Specifičnosti Istre, tolerancija, multikulturalnost i kreativnost vodilje su koje pokreću ovaj glazbeni projekt. Program je realiziran u suradnji s Hrvatskom udrugom glazbenih organizatora (HUGO), kao dio novopokrenutog Koncertnog ciklusa Hrvatske – KONCI.HR.

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji od 2. do 4. travnja od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu