Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UPOZORENJE IZ HAK-a: “Uz olujnu buru, danas i pljuskovi i snijeg. Prilagodite vožnju!”

Objavljeno

-

Zbog vjetra, javlja HAK, jutros su samo za osobna vozila otvoreni:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • Paški most.

Na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni.

“U većini će krajeva povremeno biti kiše, češće na istoku i u gorju. Poslijepodne su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom na jugu Dalmacije. Zbog jake kiše, smanjene vidljivosti i ponegdje veće količine vode na kolniku, potreban je dodatan oprez u vožnji.

U najvišim predjelima gorske Hrvatske padat će susnježica ili snijeg”, stoji u objavi iz HAK-a.

Zbog olujnih udara bure podno Velebita nastavit će se zabrane i ograničenja prometa za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesti A6 Rijeka-Zagreb te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene.

“Vozače pozivamo da vožnju prilagode trenutačnim uvjetima na cestama i poštuju prometne propise i ograničenja. Prije polaska na put informirajte se o prohodnosti cesta kojima trebate proći, na internetskoj stranici ili aplikaciji Hrvatskog autokluba, a ako je to potrebno isplanirajte unaprijed obilazak otvorenim cestama.

Zbog loših vremenskih uvjeta bit će poteškoća u pomorskom prometu. Očekujte prekide u plovidbi trajekata, katamarana i brodova na linijama prema sjevernim i srednjedalmatinskim otocima.

Na većini graničnih prijelaza zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola moguća su čekanja”, dodaju iz HAK-a.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu