Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MJESTA ZA PLOVILA U MORU VEĆ SU POPUNJENA Tri tjedna prije početka Biograd Boat Show gotovo rasprodan

Objavljeno

-

Ilirija d.d. sa zadovoljstvom svjedoči snazi hrvatskog nautičkog tržišta, budući da se 23. Biograd Boat Show, najveća izložba plovila u široj regiji, približava punom kapacitetu i postaje kruna ovogodišnje uspješne nautičke sezone sa uključenim svim ključnim sudionicima nautičke djelatnosti.

Iako su još tri tjedna do početka sajma, mjesta za izlaganje plovila na moru već su popunjena, a jedino je još ostao raspoloživ izložbeni prostor na kopnu te na Croatia Charter Expo-u. Nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati putem registracije na poslovnoj platformi Biograd B2B business to business, gdje imaju potpuni pristup izložbi i mogu prezentirati svoje ponude ostalim sudionicima u Biogradu B2B putem B2B imenika, kao i unaprijed zakazati sastanke.

Ovogodišnja izložba približava se rekordnom broju izlagača iz 2019. godine. Prethodnih godina godina Biograd Boat Show imao je kontinuirani rast broja izlagača i plovila dok je u razdoblju pandemije odnosno 2020. godine uspio je održati svoj kontinuitet te je bio jedan od samo 3 velike nautičke izložbe održane u Europi.

23. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show
Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma otpočela je s odbrojavanjem do početka 23. Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi koji će se održati od 20. do 24. listopada 2021.

Biograd Boat Show biti će u  znaku „4 sajma u jednom“ kroz  – izlagački, kongresni, charter i business to business segment.

I. ) Biograd Boat Show – izlagački sajam

BBS nastavlja svoj put kao najveći izložbeni sajam u moru u Srednjoj Europi i centralno okupljalište nautičara iz susjednih zemalja. Za njima su 22 godine stalnog rasta i uspješno održan kontinuitet sa sajmom u pandemijskoj 2020. godine.

Neki od novih brendova koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište jedrilica Solaris, kao i marka motornih čamaca De Antonio iz Španjolske te 3B Craft sportski ribarski brodovi iz Italije. Finska marka Saxdor predstavit će i svoj četverosjedni model Saxdor 200 Sport. RIB robne marke koje će imati svoj hrvatski debi uključuju Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski brand Gala.

Nekoliko plovila imat će hrvatsku premijeru. Izdvajamo novu Absolute Navettu 48 u segmentu luksuznih motornih jahti, dok će Hallberg-Rassey 50 debitirati u segmentu luksuznih jedrilica. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i Bali 4.6 debitirat će uz motorni katamaran Bali 4.3, kao i Fountaine Pajot Isla 40. Plovila s električnim pogonom, sve prisutnija na izložbi, uključuju svjetsku premijeru Solar Ferryja Agene Marin, kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i prijevoz.

II.) 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo – charter sajam

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima dodatno obogaćen programom specijaliziranog međunarodnog charter kongresa  Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association).

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam

Razvijena poslovna, business to business (B2B) platforma, omogućuje nautičko-poslovno umrežavanje za  trajanja cijelog sajma, odnosno poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i ugovaranje sastanaka s izlagačima na sajmu i s ostalim poslovnim sudionicima.

Ilirija d.d. – pokretač, inovator i kreator nautičkog turizma
ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu. Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini. Sposobnosti Ilirije d.d. u pružanju cjelokupnog „paketa“ sigurnog odmora, ugostiteljske usluge, eno-gastro ponude kao i u planiranju velikih događaja poput ovog, omogućile su BBS-u ogroman skok iz manjeg regionalnog u jedan od većih međunarodnih sajmova koji je jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu, odnosno pozicionirao Biograd Boat Show kao jedan od 36 najznačajnijih nautičkih sajmova u svijetu, jedan od vodećih međunarodnih nautičkih sajmova na moru u Srednjoj Europi, a ujedno i najveći nautički sajam u Republici Hrvatskoj.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! / U srijedu bez vode tri ulice na Stanovima. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 24.04.2024. godine (srijeda), u vremenu od 08:00 sati pa do 16:00 sati bit će privremeno obustavljena opskrba vodom u Zadru, u ulicama : Ulica Kraljice mira, Dubrovačka ulica, te Pazinska ulica.      

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena u Ulici Kraljice mira  kod kućnog broja 33.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POSEBAN DOGAĐAJ U OGŠ SV. BENEDIKTA: U petak koncert bivših i sadašnjih učenika Škole

Objavljeno

-

By

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta najavljuje poseban događaj: Koncert bivših i sadašnjih učenika Škole, koji će se odviti u petak, 26. travnja 2024. s početkom u 19.30 sati u
Koncertnoj dvorani Glazbene škole Blagoje Bersa u Zadru.

U svojih 16 godina djelovanja, OGŠ sv. Benedikta može se podičiti zavidnim brojem učenika koji su završili čitavu osnovnu glazbenu školu, a dio njih je svoje glazbeno školovanje nastavio i u srednjoj glazbenoj školi. Većina naših bivših učenika, sadašnjih srednjoškolaca, upisali su GŠ Blagoje bersa, no imamo učenicu koja pohađa GŠ Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi naše bivše učiteljice oboe, Dore Draclin.

Uz bivše učenike nastupit će i nekoliko sadašnjih, solo nastupom, a poseban pečat koncertu dat će školski orkestar u sadašnjem sastavu, te specijalni orkestar nastao spojem bivših i sadašnjih članova.

Ovom prigodom OGŠ sv. Benedikta izvijestiti će i o završetku humanitarne akcije „Pomozi da vozi” te o prikupljenom iznosu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U GRADSKOJ KNJIŽNICI: Predstavljanje neformalnog studija i usavršavanja iz waldorfske pedagogije

Objavljeno

-

By

Predstavljanje trogodišnjeg neformalnog studija i usavršavanja iz waldorfske pedagogije održat će se u Gradskoj knjižnici Zadar (multimedijalna dvorana) u petak, 26. travnja 2024. u 17 h.

Institut za waldorfsku pedagogiju u Zadru predstavit će waldorfsku pedagogiju i neformalni studij waldorfske pedagogije, koji se već više od 20 godina održava u Zagrebu. Waldorfska pedagogija u Hrvatskoj ima tridesetogodišnju tradiciju, a u svijetu postoji preko 100 godina. Waldorfska pedagogija nastoji poučavati one sadržaje i onim načinom kako je to svakoj novoj generaciji potrebno, da bi se svima omogućio razvoj svih potencijala. Budući da se danas ne zna kakav će biti svijet kada naši današnji učenici odrastu, kroz sve se oblike odgoja i obrazovanja u duhu waldorfske pedagogije pokušavaju se ojačati kompetencije kreativnosti, dobrih komunikacijskih vještina i socijalnih odnosa (za snalaženje u potpuno novim životnim situacijama), razvija se njihovo samopouzdanje ali i empatija te se potiče njihov interes za cjeloživotno učenje.

Doživite ukratko jedan dan u waldorfskom vrtiću ili školi,

okušajte se u umjetničkim radionicama,

pogledajte izložbu radova iz waldorfskih institucija,

informirajte se o detaljima trogodišnjeg studija….

Broj mjesta je ograničen pa se prijavite na mail: iwp.cro@gmail.com

Ulaz je slobodan.

Organizatori:

Institut za waldorfsku pedagogiju, Zagreb

Udruga Peti element, Zadar

Inicijativa Waldorf Jarula Zadar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu