Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RADNI SASTANAK Zapovjednici specijalnih snaga zemalja NATO-a u srijedu u Zemuniku

Objavljeno

-

U radnom posjetu Multinacionalnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, u srijedu 8. rujna 2021. boravit će zapovjednici specijalnih snaga država članica NATO-a i predstavnici NATO Zapovjedništva za specijalne operacije (NATO Special Operations Headquarters – NSHQ).

U okviru posjeta u Zemuniku će se održati radni sastanak kojem će uz zapovjednike i predstavnike specijalnih snaga oružanih snaga Bugarske, Grčke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država nazočiti direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojnik Ivica Olujić te predstavnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tom prigodom održat će se i pokazna vježba Zapovjedništva specijalnih snaga uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Radni posjet održat će se u organizaciji Multinacionalnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga i NATO Zapovjedništva za specijalne operacije u cilju predstavljanja dostignutih sposobnosti ovog Središta, a bit će to i prilika za razmjenu mišljenja o daljnjem razvoju NATO specijalnih zračnih snaga.

MSAP TC je obučno središte za obuku specijalnih zračnih snaga koje je osnovano prosincu 2019. Uz Republiku Hrvatsku kao zemlju domaćina, države osnivačice središta su još i Bugarska, Mađarska i Slovenija. Temeljna zadaća Središta je kroz teorijsku i praktičnu letačku obuku, obučiti konvencionalne helikopterske posade za provedbu nekonvencionalnih specijalnih zračnih operacija u potpori specijalnih snaga.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Galerije

FOTOGALERIJA Arheološki muzej izložba “Tajne šivanih brodova antičke luke u Zatonu kod Nina”

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Rapska ulica u srijedu bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 01.12.2021. godine (srijeda) u vremenu od 09:00do 13:30h  bez vode biti će potrošači u Rapskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Rapskoj ulici kod kć.br. 12 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Ponedjeljak na zadarskom Adventu

Objavljeno

-

By

Foto: Bojan Bogdanić
 
Nastavi čitati

U trendu