Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UPISI U TIJEKU Glazbeni studio Libreto traži nove mlade glazbenike!

Objavljeno

-

KADA JE PRAVO VRIJEME DA SE POČNEŠ BAVITI GLAZBOM? UPRAVO SADA!

Imaš li između 5 i 25 god., voliš li pjevati, plesati, pozirati pred fotoaparatom i glumiti pred kamerom? Sada je pravo vrijeme da svi tvoji glazbeni i scenski talenti izađu iz tvoje sobe! Dođi u GLAZBENI STUDIO LIBRETO i izaberi jedan od programa: DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI (Mlađa i Starija skupina), OSNOVE VOKALNE TEHNIKE/PJEVAČI SOLISTI i/li AKUSTIČNA GITARA.

“Pogledaj naša promotivna videa i odaberi pravu stvar za sebe te si narednu školsku i akademsku godinu učini divnom i nezaboravnom!

Sve što trebaš učiniti jest prijaviti se s IMENOM, PREZIMENOM, DATUMOM, MJESECOM I GODINOM ROĐENJA, ŠKOLOM/FAKULTETOM itd. koji pohađaš te KONTAKT BROJEM na mail adresu libreto111@gmail.com i doći kod nas na kratko upoznavanje, malo pjevanja (pjesma/e po tvom izboru) i UPISE 3. ili 4. rujna u popodnevnim ili predvečernjim satima! 

Kada ćemo ti se povratno javiti? Čim zaprimimo tvoj mail!

Gdje doći? Na lokaciju Benkovačka cesta 8, u učionice GS LIBRETO.

Kamo uputiti sva dodatna pitanja? Na kontakt broj 0919347160, putem Facebook javne grupe GLAZBENI STUDIO LIBRETO, preko Instagrama na stranici _libreto_official, ili na mail libreto111@gmail.com

Do kada traju prijave? Zaključno do 1.9.

Kada počinjemo s radom? 6. rujna.

Kako izgleda sat u Dječjem zboru LIBRETIĆI?

Uvijek lijepo, u veselom, pozitivnom i dinamičnom ozračju. U Zboru ćeš učiti kako pravilno upotrebljavati svoj glas, raditi na mnogim vokalnim vježbicama, na pjesmama iz klasičnog, pop – rock i autorskog repertoara, plesat ćeš, nastupati na brojnim mjestima i pozornicama, snimati u studiju, fotkati se, davati intervjue, biti ispred kamere, snimati videospotove, nositi divne kostimiće i još puno, puno više od toga. Važno nam je da imaš između 5 i 13 godina i da stvarno obožavaš pjevati! 

Kako izgleda sat OSNOVE VOKALNE TEHNIKE?

Na njemu ćeš u malim grupama učiti kako pravilno disati i uopće upotrebljavati svoj glasovni/vokalni aparat, učit ćeš se pravilnoj dikciji i artikulaciji, naučit ćeš kako čuvati svoje glasnice i osnove pjevačke terminologije, pjevat ćeš uz pratnju matrica i akustične gitare, na mikrofon i bez njega, nastupat ćeš na brojnim mjestima i pozornicama, snimat ćeš u studiju, bit ćeš ispred kamere i na svaki način obogatiti svoje dosadašnje glazbeno iskustvo te ćeš steći puno novih prijatelja.

Kako izgleda sat AKUSTIČNE GITARE?

Još ćeš više zavoljeti najljepši instrument na svijetu, naučit ćeš kako ga pravilno držati, koji su njegovi sastavni dijelovi, kako pravilno dobiti ton, svirati pomoću prstiju i s trzalicom, kako izvesti svoje omiljene glazbene hitove i zapjevati uz njih, svirati uz razne ritamske obrasce, svirati u paru, naučiti osnove notnog pisma i uživati u glazbi  više i kompletnije no ikada do sada. 

Jedva čekamo da nam se pridružiš i TI! Glazbeni studio LIBRETO jedva čeka nova lica i talente.

Neka ovo bude tvoja najljepša i najzabavnija godina i glazbena sezona u životu!” – stoji u objavi iz Libreta.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

4 KN/SAT U četvrtak ponovno kreće naplata parkinga ispred Poliklinike!

Objavljeno

-

By

Od dana 20. siječnja 2022. godine, s ciljem sprječavanja slobodnog parkiranja za osobe koje nisu korisnici zdravstvenih usluga kreće ponovna naplata parkirališnog prostora ispred zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar.

Uvođenje mjera naplate provodi se kako bi se osiguralo da parking bude dostupan prvenstveno za potrebe pacijenata i korisnika zdravstvenih usluga Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar, priopćeno je iz Bolnice.

Na parkingu ispred zgrade Poliklinike osigurano je ukupno 210 parkirališnih mjesta, a cijena parkiranja određena je u iznosu od 4 kn/sat, dok je prvih sat vremena besplatno.

Pristup parkingu omogućen je iz ulice Ljudevita Posavskog (sa zapadne strane) i ulice Katarine Zrinske (sa sjeverne strane), a parkiranje je dozvoljeno svakodnevno u vremenu od 00-24 sata.

Za vozila osoba s posebnim pravima (osobe s invaliditetom) osigurano je 20 označenih mjesta ispred glavnog ulaza Poliklinike za koje se parking ne naplaćuje. Pravo na besplatni parking ostvaruje se uz predočenje invalidske iskaznice i priložene parkiralište karte na Info pultu glavnog ulaza Poliklinike istog (radnog) dana u vremenu od 7.00 – 15.00 sati.

Za troškove parkinga nastale u vremenu nakon 15.00 sati i u dane vikenda i blagdana, uz priloženu invalidsku iskaznicu i račun za parkirališnu kartu, refundacija se vrši na glavnoj blagajni Opće bolnice Zadar u prizemlju zgrade Poliklinike svaki radni dan od 07.00 – 15.00 sati.

Sav prihod ostvaren naplatom Parkinga biti će namjenski iskorišteni na podizanje medicinskog standarda i kupnju medicinske opreme za potrebe Opće bolnice Zadar.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA ŽUPANIJA: Obavijest o predupisu djece u 1. razred osnovne škole

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo obavijest za postupak predupisa djece u 1. razred osnovne škole Zadarske županije za školsku 2022./2023. godinu:

Obavještavaju se roditelji/staratelji da će se prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu provoditi sukladno Planu upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu za Zadarsku županiju u svim osnovnim školama u vremenu od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

Obavješćuju se roditelji/staratelji da će se prijava djece, obveznika, doraslih za upis u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu provoditi sukladno Planu upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu za Zadarsku županiju u svim osnovnim školama u vremenu od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

Roditelji/skrbnici, obvezni su obaviti predupis svoje djece u prvi razred osnovne škole prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenom boravištu.

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama prijavu predupisa djeteta škole mogu organizirati i na način da roditelj/staratelj, uz uobičajeni osobni dolazak na prijavu u školu, prijavu predupisa izvrši i putem elektroničke pošte.

Obveznici upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. na području Zadarske županije su:

  • djeca koja do 01. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života, i
  • djeca kojima je za školsku 2021./2022. godinu rješenjem Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja.
    Nadalje, za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 01. travnja do 31. prosinca 2022. godine), a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine, podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije (Obrazac 6 – prijevremeni upis) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Uz zahtjev roditelj/skrbnik obavezno prilaže mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu roditelja/skrbnika.
    Obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Zadarske županije https://www.zadarska-zupanija.hr/obrasci-obrazovanje-kultura-sport/obrazovanje

Zahtjevi sa pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti i skenirani Upravnom odjelu na e-mail adresu marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr, ili putem pošte na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, 23000 Zadar, Božidara Petranovića 8.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Seline u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Selinama, dana 20.01.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 14:00h   bez vode biti će potrošači u Selinama.

Tijekom radova cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena kod župne crkve.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu