Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Projektom POKRET osigurano certificirano obrazovanje i zaposlenje 20 teže zapošljivih žena

Objavljeno

-

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je završna konferencija projekta POKRET – Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada

Projektom POKRET zaposleno je 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca za provođenje usluge skrbi o 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Zadarske županije.

Ženama iz ciljne skupine također je pruženo i certificirano obrazovanje za određeno deficitarno zanimanje na tržištu rada po izboru, kako bi ih se osnažilo i učinilo konkurentnijima za buduće traženje posla. Pored usluge pružanja pomoći u kući, krajnji korisnici su dobivali pakete osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština na mjesečnoj razini.

„Kroz ostvarenje ovog projekta napravili smo jedan posve konkretan rezultat – pomogli smo skupini žena da dobiju certificirano obrazovanje za deficitarno zanimanje na tržištu rada, a ujedno smo ih zaposlili na razdoblje od dvije godine. Na taj smo način i smanjili pritisak na naš Dom za starije i nemoćne osobe jer su se te žene, kao gerontodomaćice, skrbile za ukupno 100 starijih osoba po njihovim kućanstvima. Važno je dodati da su dobrobit ovog projekta osjetili korisnici u većem dijelu naše županije, jer je njime pokriveno područje četiri grada i još pet općina“, istaknuo je župan Božidar Longin.

Uz Zadarsku županiju koja je nositelj projekta POKRET, u svojstvu partnera sudjelovali su još i Grad
Zadar, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni Ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Zadar. 

Voditelj projekta Davor Lonić istaknuo je kako je ovo bio vrlo važan projekt za žene koje zbog godina teško nalaze posao.

“Ono što je najvažnije jest to da je podignuta kvaliteta razine života potrebitih na području Zadarske županije. Ovaj je projekt završen, no program Zaželi ide dalje i novi će se natječaji uskoro otvarati. Kroz ovaj projekt one su dobile priliku završiti dodatnu edukaciju kako bi bile zapošljivije na tržištu rada. One sada mogu nastaviti tražiti posao s novim obrazovanjem, ali i iskustvom koje su dobile kroz ovaj projekt“ naglasio je Lonić.

Uz kratku panel raspravu koja je ukazala na važnost provedbe ovakvog projekta, održana je i svečana dodjela diploma ženama koje su bile zaposlene na projektu POKRET.

Projekt POKRET je započeo s provedbom 22. veljače 2019. godine, te završava 22. kolovoza 2021. godine. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 te je odobren za financiranje u sklopu poziva Zaželi – Programa Zapošljavanja žena. Za provedbu projektnih aktivnosti odobreno je 4.264.637,66 kuna, od čega se 85% iznosa financira sredstvima Europske unije, dok se 15% financira sredstvima Državnog proračuna.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Mate Lukić (HSP): “Ne postoji nikakva koalicija s SDSS-om!”

Objavljeno

-

By

Gradski vijećnik HSP-a u Zadru Mate Lukić uputio je priopćenje za javnost danas poslijepodne, kao odgovor na aktualna politička previranja na lokalnoj sceni, odnosno na kontrukcije dijela političke scene i lokalnih medija o navodnoj suradnji lokalnog HDZ-a i SDSS-a. Evo što je poručio:

“Marginalci za koje nikad nitko politički nije čuo, oni lijevi i kao nezavisni te liberali te neki pokreti koji se ne pokreću nikako napadaju HSP i HDZ te dobivaju medijski prostor, neki i po prvi puta a vjerojatno i zadnji u političkom životu.

Zato jer vijećnica koja je ušla sa liste manjine tek prošli vikend podržava većinu u Skupštini.

Ništa čudno da tako nije u svim županijama i gradovima da predstavnici manjina podržavaju većinu. Jer to je jedini način da naprave nešto u svojim mjestima. Zato valjda i jesu tamo.

Nikakva koalicija s istima ne postoji.

A vi lijevi i liberali s možete sramiti jer predstavnicu manjine diskriminirate na najniži mogući način. Sram vas i stid bilo! Koliko poštenih i dobrih Srba znam, kojima niste do koljena. A iste tražite glasove na izborima dodvoravajući im se i uvjeravajući ih da im mi ne želimo dobro.

To govori puno o vašem licemjerju.

Naravno, stav HSP-a je čvrst što se tiče politike. Nikakva koalicija s SDSS-om nikada.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KULINARSKI VIRTUOZ IZ SIKOVA Klaudijo Mrkić predstavio svoja jela na ovogodišnjem zadarskom Festivalu mesa

Objavljeno

-

By

Jela od junetine, prvenstveno odlična pašticada s njokima mladog Turisthotelovog chefa Klaudija Mrkića, zatim puna dva lonca juneće lešade i junetina s grila te ravnokotarska vina PZ MasVin bili su tema petog, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa Meat Me 2.0 kojeg s brojnim partnerima, prvenstveno zadarskim mesarima i ugostiteljima, organizira TZ Zadar.

Kiša, pa i povremeni pljuskovi, obilježili su peti dan na zadarskoj Staroj pijaci, iako je posjet čak bio i bolji nego je organizacijski tim očekivao s obzirom na stvarno prijeteće kišne oblake i najavu lošeg vremena. Međutim, već do podne su planule sve porcije pašticade, a truck pokretnog fast foodaPicnic Mingle&Fun bio je odlična zamjena za otvoreni roštilj jer su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole pod vodstvom svog profesora Roberta Pinta u prikolici pekli juneće odreske. Posjetitelje je glazbom zabavljao DJ Denis, a program je vodila RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu