Connect with us

Sport

NEMOJTE PRESTATI SANJATI Na Grbovićevoj tribini Žunić, Komazec, Popović, Vladović…

Objavljeno

-

Odlično posjećena, puna interakcije, životnih priča, savjeta i razmjene mišljenja. Ove riječi na najbolji način opisuju sportsku tribinu koja se u petak 6. kolovoza održala u dvorani Krešimir Ćosić. Gost tribine bio je prof. dr. Miljan Grbović, kondicijski trener svjetskog renomea koji je u Zadar stigao na poziv predsjednika Udruge kondicijskih trenera Zadarske županije Jure Šanga.

Tribina na temu ‘Stvaranje pobjednika – uloga kondicijske pripreme’ izazvala je veliko zanimanje struke.

Među sudionicima su bili i sportaši pobjednici koji kroče u trenerske vode poput proslavljenog bacača kugle Stipe Žunića, novog trenera u AK Fortius te trofejnih košarkaša Marka Popovića, koji se nedavno vratio u Zadar nakon serije predavanja kojima je nazočio u Španjolskoj pripremajući se za trenerski posao, i Jakova Vladovića koji se po okončanju igračke karijere
prihvatio posla pomoćnog trenera u KK Sonik Puntamika.

Tribinu je pratio i srebrni olimpijac iz Barcelone Arijan Komazec koji individualno radi na pripremi zadarskih košarkaša pred kojima su izazovni igranja košarke u inozemstvu.

Ne bi li nadopunili svoje znanje i obogatili rad novim metodama u Zadar su stigli treneri iz Zagreba i Šibenika, a od domaćih snaga skupu su nazočili predstavnici KK Sonik

Puntamika, KK ABC, KK Voštarnica, HNK Zadar, TK Zadar 08, OK Zadar, ŽOK Zadar, AK Fortius i RK Zadar 2013 te zainteresirani roditelji, sportaši i individualni treneri.

Prof. dr. Grbović je na pitanja moderatora Branka Tabaka, inicijatora Jure Šanga te sudionika tribine odgovarao vrlo živopisno, vješto kombinirajući stručne izraze sa situacijama s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu i anegdotama iz svoje bogate karijere koja ga je vodila do Kine, gdje je radio s kineskom stolnoteniskom reprezentacijom, Gane u kojoj je bio kondicijski trener tamošnje nogometne vrste i Slovenije s kojom je skovao europsko košarkaško zlato….

‘Nemojte prestati sanjati.’ – poručio je Grbović sudionicima tribine. Posebno je naglasio značaj radne etike u stvaranju pobjednika navodeći kao najzorniji primjer slovenskog košarkaša Luku Dončića čiji je najveći talent upravo njegova predanost radu. Ukazao je na značaj edukacije roditelja i naglasio pravo svakog djeteta na bavljenje sportom.

Prvi čovjek Udruge kondicijskih trenera Zadarske županije Jure Šango u završnoj je riječi istaknuo:

‘Uistinu nam je drago da se na ovom predavanju okupilo ovoliko zainteresiranih trenera i klupskih djelatnika željnih napretka u svom radu. Prof. Grbović je trener s ogromnim iskustvom koje smo nastojali, barem djelom, pretočiti u predavanje o stvaranju pobjednika i ulozi kondicijske pripreme u tom dugotrajnom procesu. Današnje sustave treninga je potrebno mijenjati jer se promijenio i stil života mladih ljudi. Izvanškolskih i izvantrenažnih aktivnosti, gotovo da nema. Djeca se ne igraju, tjelesni odgoj u školama je sve zanemareniji pa je krajnje vrijeme za promjene u kojima uloga kondicijskih trenera može imati vrlo značajnu ulogu.’

Tribina je organizirana uz snažnu podršku ŠC Višnjik, Športske zajednice grada Zadra, Športske zajednice Zadarske županije i Kineziološkog učilišta Ars Sport.

Zaključak svih nazočnih je da ovakvih edukativnih stručnih susreta mora biti više jer Zadar kao grad, ne samo košarke već i sporta u cjelini, grad s odličnom sportskom infrastrukturom i grad vrhunskih sportaša i stručnjaka takvo što zaslužuje. Prije svega zbog djece – budućih pobjednika!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

S VIŠNJIKA: Počeli radovi! Postavlja se atletska staza u prstenu dvorane Krešimira Ćosića

Objavljeno

-

By

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u četvrtak, 18. kolovoza 2022. počeli su radovi na postavljanju tartanske atletske staze u prstenu dvorane.

Staza će biti dugačka 240 metara, široka 2, 75 metra, a imat će tri pruge. Ovaj projekt, vrijedan 190 tisuća kuna, osmišljen je i bit će realiziran u čvrstoj suradnji ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga olimpijskoga odbora iz programa Aktivna zajednica, Športske zajednice Grada Zadra i Športske zajednice Zadarske županije.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-radovi-atletska-staza-dvorana

– Svi atletičari i atletičarke, kao i treneri, oduševljani su što ćemu uz sve što već imamo na Višnjiku, dobiti i stazu koja će nam svima omogućiti da mnoge discipline možemo realizirati na visokoj razini standarda atletske infrastrukture tijekom cijele kalendarske godine. Nedvojbeno je da će sljedeće godine i rezultati to potvrditi. K tomu, atletska staza u dvorani dodana je vrijednost ako je riječ o provođenju programa atletskih priprema i za sportaše koji nisu iz Zadra – govori Edi Stipić, predsjednik AK-a Fortius iz Zadra.

Radovi na izradi tartanske staze u Dvorani Krešimira Ćosića počeli su polaganjem temeljnoga sloja, poslije čega će određenom dinamikom biti postavljen i završni sloj.

 
Nastavi čitati

Sport

TOLIKO TOGA ZAJEDNIČKOG Martin Mitrović – novi Ivan Rakitić?

Objavljeno

-

By

Martin (u dresu Hajduka) s trenerom Milovićem, mamom i prijateljima iz AK Alojzije Stepinac

Otac Jure Mitrović bio je, baš poput njega, nogometaš. Igrao je za NK Zadar, a životni put odveo ga je u Švicarsku. Tamo se, u Zurichu, rodio Martin. Danas je to desetogodišnji dječak kojeg su švicarski stručnjaci već označili kao ekstra talentiranog igrača.

Obitelj je ljetne praznike provela u Raštanima iz kojih je Martin svako jutro u 7:30 sati, točan kao švicarski sat, dolazio na treninge natjecateljske skupine atletičarki i atletičara AK Alojzije Stepinac u Zadru. Kondicijska priprema mu je, kaže, jako važna.

“Odradio sam dio planiranih treninga, stekao nova iskustva i znanja koja će mi koristiti u daljnjem bavljenju nogometom. Uz sve to stekao sam i nove prijatelje”, kazuje Martin kojem je najveći sportski uzor Ivan Rakitić.

“I on je poput mene rođen u Švicarskoj, a proslavio je Hrvatsku. Volio bih da i meni to uspije.”, otkriva svoje planove mladi nogometaš.

Oca Juru veseli činjenica da Martin ima volju za radom.

“Njemu ništa nije problem. Ima veliki osjećaj pripadnosti Hrvatskoj, navijač je Hajduka i sve ga to vuče korijenima. Sigurno ćemo se vraćati svake godine i raditi na njegovoj pripremi pod paskom trenera Slobodana Miolovića. U Švicarskoj ima sjajne uvjete, no i ovo što smo vidjeli na Višnjiku je izvanredno”, pohvalio je svoje Zadrane Jure Mitrović.

Treninzima na Višnjiku prisustvovala je i Martinova sestra Lucija, 16-godišnja atletičarka, preponašica na 100 i sprinterica na 100 i 200 metar, koja je u svom klubu u Zurichu dogurala do napredne grupe.

Za kraj radnih ljetnih praznika obitelj Mitrović se od svojih prijatelja iz AK Alojzije Stepinac oprostila tortom koju je prema švicarskoj recepturi pripremila mama Danijela.

Tko zna možda će u godinama koje dolaze Zadrani pripremati torte i slavlja za sportske uspjehe Martina i Lucije pod hrvatskim barjakom…

 
Nastavi čitati

Sport

SEHA liga traži volontere za Final 4 na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Početkom rujna (od 2. do 4.) 2022. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održat će se završnica rukometne SEHA lige pod nazivom Final 4.

Organizator natjecanja, SEHA Gazprom League, u ovaj događaj kao i prethodnih godina uključit će i volontere u segmentima medijskog tima, promo tima, logistike i protokola.

Svi zainteresirani za volontiranje pojedinosti mogu pronaći ovdje, a prijavnicu za volontiranje ovdje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu