Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) PREDSTAVLJEN NOVI FESTIVAL KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVU Svjetska zvijezda Andrea Oliva prvi je potvrđeni headliner Zadar Sunset Festivala

Objavljeno

-

Svjetska DJ zvijezda Andrea Oliva prvi je potvrđeni headliner uz čije ćemo hitove 30. i 31. srpnja plesati na prvom izdanju Zadar Sunset Festivala. Kombinacijom vrhunskog techno i house zvuka ovaj diljem svijeta omiljeni DJ prenosi snažnu energiju koju će publika imati priliku osjetiti za samo dva tjedna na jednoj od najljepših zadarskih lokacija Pozdravu Suncu. Zadar Sunset Festival nakon dugo godina prvi je ovakav glazbeni događaj na visokom nivou koji u samo srce Zadra vraća vrhunsku glazbu i kvalitetan sadržaj za mlade.

“Poželjno je da se jedan ovakav festival etablira u Gradu Zadru. Zadar je moderan i otvoren grad prema svima, prije svega mladima. Mi smo na dobrom putu. Ekipa koja stoji iza Festivala je zaista odlična te vjerujemo da će unatoč epidemiološkoj situaciji i težim uvjetima za rad Zadar Sunset Festival zaživiti te da će biti odskočna daska za budućnost.”- istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka.

Andrea Oliva 40 – godišnji je DJ iz Švicarske koji se u glazbu zaljubio još kao dječak. Već s 13 godina naučio je miksati glazbu, a njegov talent u rekordnom roku prepoznala je brojna publika. Ubrzo je postao jedan od vodećih DJ-a u prijestolnici zabave Ibizi gdje je sada već dugogodišnji rezident u najpopularnijim klubovima i headliner vodećih partija. Pravu globalnu popularnost doživio je kao izvođač jednog od najpoznatijih partija ANTS kluba Ushuaia Ibiza. Tijekom svjetske ANTS turneje setovi Andree uzdrmali su pozornice od Miamija do Dubaija, Meksika, Argentine Velike Britanije i postali sinonim za vrhusku zabavu. Hot Creations, Desolat, Truesoul, Play It Say It, Saved, Moon Harbour, Relief, Rejected, Kaluki samo su neki od Andreinih hitova uz koje pleše milijunska publika na najvećim svjetskim festivalima Tomorrowland, A Summer Story, Sunrise, Dreambeach, Medusa, a u kojima ćemo uskoro uživati u Zadru.

Kvalitetan line up uz Andrea Olivu čine domaće snage Yakka, Pablo Panda, Aldo Morro, Groove Masters Mony i drugi. Vrhunska glazba, spektakularan pogled na Jadransko more i jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu na prekrasnom Pozdravu Suncu obećaju čarobno višeosjetilno iskustvo te udaraju čvrste temelje za dugovječnost ovog festivala koji će bez sumnje iz godine u godinu postati prepoznatljiv u svijetu te u Zadar dovoditi sve više ljubitelja odlične glazbe.

“Pozdrav Suncu je zaista posebna lokacija iznimne vrijednosti, idealna za ovaj Festival. Ove godine Zadar Sunset Festival će biti nešto manji no želja nam je napraviti boutique varijantu koja će privući imućnije goste. Zamišljen je kao weekend break s cool izvođačima.”- ističe Drago Vukelić ispred organizatora Festivala, brenda BSH Events poznatog po organizaciji glazbenih događaja na pomno odabranim mjestima koja imaju značajnu kulturnu vrijednost.

Na ovom projektu pridružio im se i novi lokalni koncept organizacije zabavnih događanja Selected Croatia kojem je glavni cilj promovirati lokalne izvođače na ekskluzivnim lokacijama Zadarske županije nudeći jedno sasvim novo iskustvo posjetiteljima. U ovo nikad izazovnije vrijeme kada su nam glazba, ples i druženje potrebniji no ikad, hrvatska se obala tako vraća na listu najpoželjnijih party destinacija.

“Smatramo da takav projekt do sada u Zadru nije prikazan. Vjerujemo da će Festival biti atraktivan i zanimljiv publici te da će se iz ovog projekta razviti dugogodišnja priča.” – istaknuo je Šime Perković ispred brenda Selected Croatia.

Pridružite se prvom izdanju Zadar Sunset Festivala i jedinstvenom višeosjetilnom putovanju koje piše novu povijest bezvremenskih ljetnih iskustava!

Ulaznice za Zadar Sunset Festival mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U ČETVRTAK U ZADRU DRŽAVNI TAJNIK BILAVER Početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 29. srpnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati u dvorištu Doma Zadarske županije održat će se početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Projekt se sastoji od tri faze: rekonstrukcije Obale kralja Petra Krešimira IV. i sanacije gata, dogradnje gata u dužini od 15 metara i rekonstrukcije zaobalnog dijela Liburnske obale.

Ukupna vrijednost projekta je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Na početnoj konferenciji bit će riječi o početku obnove zadarske rive i značaju samog projekta.

Na konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska- riva.hr/

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MUP: Za vikend podignite izrađene osobne dokumente

Objavljeno

-

By

U subotu, 31. srpnja i nedjelju, 1. kolovoza, građani će izrađene dokumente moći preuzeti u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama

Tijekom predstojećeg vikenda, građani će moći podići svoje nove osobne iskaznice prve generacije u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama, objavljeno je iz MUP-a.

Spomenuto se odnosi na sljedeće policijske uprave i pripadajuće policijske postaje:

“NAPOMENA: U navedene dane neće se zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti koji su izrađeni.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju”, dodaju iz MUP-a.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANI PROGRAM 30. obljetnica prevoženja branitelja 4. gardijske brigade ZNG-a iz Novigrada u Kruševo

Objavljeno

-

By

Foto: screenshot

Povodom obilježavanja jubilarne 30. obljetnice prevoženja hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara priređen je program sjećanja na taj važan događaj iz Domovinskog rata. I ove godine program je prilagođen epidemiološkim mjerama zaštite od širenja COVID-a 19.

Iz povjesnice:

Kruševo je bilo u neprijateljskom okružju i jedini način komunikacije s ovim mjestom bio je morski put te je u noći 29./30. srpnja 1991. 170 branitelja 4. gardijske brigade s naoružanjem i opremom prebačeno iz Novigrada u Kruševo s pet ribarica tamošnjih ribara. Ovo je ujedno i začetak djelovanja Hrvatske ratne mornarice na zadarskom prostoru u Domovinskom ratu.

Kasnije se u akciju prevoženja za potrebe obrane Kruševa uključio i trajekt „Jadrolinije“ Klimno te brodovi iz zadarskih tvrtki „Luka“, „Autotransport“, „SAS“ i šest privatnih brodica koji su kroz 44 dana okuženja bili jedina veza sa Kruševom.

Uz prevoženje branitelja, naoružanja i vojne opreme brodovi su služili i za dostavu hrane, medicinska zbrinjavanja i ostale potrebe branitelja i stanovnika Kruševa.

Želeći ovom događaju iz Domovinskog rata dati značenje te izraziti zahvalnost braniteljima Kruševa, ribarima Novigrada i svima koji su dali svoj doprinos u obrani Kruševa pripremljen je svečani program:

Program:

 1. srpnja 2021. (petak)
  Novigrad:
  09,00 Odavanje počasti poginulom hrvatskom branitelju Tomislavu Baždariću, zapovjedniku broda „Ivana“ koji je prevozio branitelje u Kruševo (Mjesno groblje Novigrad)
  09.30 Plivanje ratnom rutom 91 Novigrad-Meka Draga (start ispred kafića „Noškić“ u Novigradu)
  12,00 Uplovljavanje brodova Hrvatske ratne mornarice (HRM) u luku Novigrad
  17,00-20,00 razgledavanje brodova HRM-a u luci Novigrad
  22,00 paljenje baklji na Rivi u Novigradu
 2. srpnja 2021. (subota)
  Novigrad, Kruševo:
  08,00 budnica Rivom u Novigradu (Gradska glazba Zadar)
  09,15 pristajanje brodova ispred kafića „Flash“ u Novigradu
  09,30 isplovljavanje brodova iz Novigrada (polaganje vijenca u more između Novigrada i Kruševa)
  10,15 Susret s braniteljima Kruševa u Mekoj Dragi
  10,45 Polaganje vijenaca kod crkve Svetog Jurja u Kruševu
  11,00 Sveta misa zahvalnica u crkvi Svetog Jurja u Kruševu
  11,45 Povratak novigradskih brodova u Novigrad

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu