Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

/FOTOGALERIJA/ PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA KULTURE I TURIZMA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU “Obrazovanje je najmoćnije oružje koje se može koristiti za promjenu svijeta”

Objavljeno

-

U petak 2. srpnja u Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru održana je 13. promocija sveučilišnih prvostupnika Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, na kojoj je promovirano 57 sveučilišnih prvostupnika kulture i turizma. Promociji su nazočili pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Ljiljana Zekanović-Korona, promotor dr. sc. Jurica Grzunov i dr. sc. Gabrijela Vidić.

“Dragi promoventi, ovim simboličnim činom promocije obilježava se jedno važno razdoblje Vaših života u kojem ste uložili mnogo vremena i truda u učenje i polaganje ispita, ali i doživjeli brojne ugodne trenutke i stvorili neka nova prijateljstva koja će vas pratiti kroz čitav život. Zahvaljujući svome trudu, upornosti i znanju postali ste prvostupnici kulture i turizma, a samim time i akademski građani RH. Unatoč tome što ste uspješno završili još jedno poglavlje svog obrazovanja, nemojte prestati učiti, istraživati i ulagati u sebe. Nastavite produbljivati svoja znanja i usavršavati se u svojoj struci, ili ju mijenjajte kako biste se ostvarili u svome profesionalnom razvoju, te se nemojte nikad prestati obrazovati, jer obrazovanje je put, a ne cilj, rekao je promotor dr. Grzunov, citirajući Nelsona Mandelu, koji je rekao kako je obrazovanje najmoćnije oružje koje se može koristiti za promjenu svijeta, te B. B. Kinga, koji je jednom rekao kako je lijepa stvar kod obrazovanja da ga nitko ne može oduzeti.

Na uručenim diplomama zahvalila je prvostupnica Rosana Prvinić.

“Prošla godina naučila nas je koliko je ljudski kontakt važan, koliko smo mi međusobno važni jedni drugima, koliko su profesori važan dio našeg obrazovanja. Nekada možda nije bilo lako, nekad smo htjeli odustati, nekad smo se inatili, nekad svađali. Svačiji je put do diplome drugačiji, nečiji malo duži, nečiji malo kraći. Obećavamo da ćemo s ponosom nositi ovu titulu, s ponosom predstavljati ovaj odjel i časno koristiti naučena znanja i vještine, poručila je Prvinić.

Promovirani su: Marija Novak, Nikolina Stipčević, Darija Čirjak, Klaudio Vidušin, Dora Pletikosić, Antonija Grgić, Sara Knežević, Sara Abdagić, Vanesa Brkić, Iva Vučković, Petra Erceg, Vanesa Marija Trcol, Matea Sunđi, Mateja Zrinski, Tanja Tadić, Lucija Rupčić, Piera Bertolini, Vesna Šikić, Andrea Velić, Senka Batistić, Patricija Grđan, Ana Lucija Ljubić, Ana Vrselja, Dora Vukoja, Alen Plahinek, Marija Kristić, Marko Romac, Arijana Sekelj, Anamarija Bačić, Ivana Mikulić, Dea Ercegović, Katarina Ergović, Anđela Kalac, Iva Lukač, Marina Ramić, Karla Miklautz, Dolores Pavlić, Rosana Prvinić, Iva Bakočević, Sara Grgić, Josipa Lovrić, Jure Lubina, Rafaela Košević, Marin Žilić, Lana Šefer-Moravček, Lea Longin, Matea Mujagić, Ana Grmača, Viktorija Klasić, Filip Rušin, Nikolina Mirković, Katarina Balog-Matak, Iva Pešut, Katarina Mišić, Frane Opsenica, Katarina Mišković i Nina Vujević.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA “Pakao” još danas, lakše ćemo disati već od ponedjeljka. Do Velike Gospe temperature ispod 30°C

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak, uglavnom popodne u dalmatinskom zaobalju. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će sredinom dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 32 do 35 °C.

U ponedjeljak barem djelomice sunčano, na kopnu povremeno uz više oblaka. Kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su ponajprije u unutrašnjosti, ali se mjestimice ne mogu isključiti ni duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, popodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano i ne posve stabilno. Uz više oblaka ponajprije je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a od ponedjeljka se ne može isključiti ni u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena bura, mjestimice i jaka, pod Velebitom povremeno s olujnim udarima. Temperatura zraka niža, na kopnu osjetno.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Večeras u Bibinjama tradicionalna smotra folklora

Objavljeno

-

By

Večeras na Trgu Sri sela u Bibinjama s početkom u 20:30 sati održat će se tradicionalna smotra folklora. U organizaciji KUD Ivan Goran Kovačić – Bibinje, u cjelovečernjem programu predstavit će se niz kulturno-umjetničkih društava iz Zadarske županije, ali i ostatka Hrvatske. Ova prekrasna inicijativa za očuvanjem i predstavljanjem bogate lokalne, regionalne pa i nacionalne kulturne baštine okupit će brojne ljubitelje folklornog izričaja.

– Ovaj događaj iz godine u godinu pokazuje svo bogatstvo naše narodne baštine, čuvajmo, slavimo naše narodno blago, kulturu i običaje – poručio je organizator i predsjednik KUD-a I. G. Kovačić Šime Šimunić, koji nažalost zbog zdravstvenih razloga neće nastupiti sa svojim ˝Veselim Bibinjcima˝, no kako kaže ponosan je kada vidi mlade koji nastavljaju tradiciju.

Večeras na 17. Večeri folklora nastupit će 8 čuvara kulturne baštine svojega kraja: KUD “Carza” – Poličnik, KUD “Bokolje” – Dobropoljana, KUU “Kveštura” – Diklo, IPS “Sokolovi Ravni Kotari” – Slivnica, KUU ˝Fortuna˝ – Ražanac, KUD ˝Dicmo˝ – Dicmo, KUD ˝Družina˝- Pag, te domaćini KUD “Ivan Goran Kovačić” – FS “Veseli Bibinjci”. Poseban gost bit će već tradicionalno uvijek interesantan i originalan bibinjski pjesnik Ante Sikirić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu