Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PROMOCIJA 87 MAGISTRI I MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Oni su profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital Hrvatske

Objavljeno

-

U magistre različitih struka danas je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u dvije odvojene promocije, promovirano 87 kandidata. Nakon što su završili studij i položili sve statutom utvrđene ispite na Sveučilištu u Zadru, dočekali su i ovaj svečani dan kroz koji su ih vodili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić te promotorica doc. dr. sc. Andrea Tokić.

– Zaslužena diploma i promoviranje u zvanje koje du stekli vrhunac su njihovog truda i zalaganja tijekom višegodišnjeg studiranja. Opravdali su povjerenje pred svima onima koji su ulagali u njih i vjerovali im. Pokazali su sami sebi da se isplati biti uporan, da se problemi rješavaju kad rade na vlastitoj volji i htijenju, poručila im je rektorica Vican uoči svečane dodjele diploma.

– Ovom svečanošću mi vas ispraćamo u svijet novih izazova. Ispraćamo vas s uvjerenjem da smo učinili od vas ono što Hrvatska danas treba – profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital. Zato ste danas u prvim redovima, u sveučilišnim odorama koje samo promoventi odijevaju. Vi ste, drage promoventice i promoventi, s naslovom magistri i magistara struke akademski vrh hrvatskoga društva. Budite ponosni što ste diplomirali na Sveučilištu u Zadru koje stoljećima njeguje svoje poslanje akademske istinoljubivosti, a mi ćemo se ponositi što ste s diplomom zadarskog sveučilišta jamci hrvatskog obrazovnog, profesionalnog i kulturnog nasljeđa, rekla je rektorica Vican.

Uoči svečane prisege, kojom su obećali da će u svom radu sve snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat Domovine, obratila im se i promotorica doc. dr. sc. Andrea Tokić.

– Svojim životnim izborom i budućim profesionalnim djelovanjem budite uzor našoj
akademskoj zajednici, budite prepoznatljivi u svojoj skromnosti i upornosti, nepokolebljivi u
svojim stavovima, kritični, moralni i hrabri u svojim odlukama, širite ljubav, skromnost,
dobrotu i pravednost. Ne zaboravite da ste upravo vi pokretačka snaga društva, nositelji
pozitivnih promjena i napretka. Kao budući nastavnici, učitelji, odgojitelji i suradnici budite
uzor mladim ljudima. Svoja znanja prenosite u svoje životno i radno okružje. Širite
humanističke vrednote. Nastavite usavršavanja u vašoj struci, izgrađujte se neprekidno kako biste što uspješnije obavljali plemeniti poziv za koji ste se opredijelili, pozvala ih je promotorica.

Dodjelu diploma svojim nastupom uveličao je svojim nastupom studentski vokalno-instrumentali sastav „Študija“, koji je izveo skladbu „Dalmatino povišću pritrujena“.

U 10 sati promovirani su: Lena Andrijolić, Antonela Babić, Ema Bašić, Ivana Bilandžija, Valentina Bubnjar, Ivana Burazer, Dalia Iris Čvorak, Katarina Ćevid, Marija Magdalena Galijan, Laura Gašparović, Vanna Jurinjak, Kristina Kelava, Luka Knežević, Maja Lušić, Tea Magdić, Lorina Mastelić, Karla Matić, Damira Matić Kalabrić, Suana Medanić, Monika Mikec, Anđela Odak, Keti Papić, Paula Pavlaković, Danijela Pavlinović, Antea Rubelj, Josipa Rugle, Petar Sikirić, Jelena Sirić, Ante Skelin, Janja Stojčić, Paola Sturnela, Nika Šabić, Ivana Šarić, Petra Šegota, Tomislav Šestanović, Maja Šimunić, Ela Šprem, Anita Šuća, Lino Švorinić, Tomislav Tavra, Lara Tkalčec, Ivan Tot, Anamarija Trošić, Dario Vištica i Lucija Žinić.

U 11.30 sati promovirani su: Jelena Babić, Antonia Bakmaz, Luka Baule, Bruno Beara, Božidar Bilušić, Lorena Branilović, Mitja Bulatović, Marina Čurlin, Ivana Dujić, Eva Folivarski, Marina Gašpert, Lovre Herenda, Marija Ivanović, Zrinka Jerčić, Nikolina Junaković, Kristina Kežman, Emanuela Kontent, Ema Krsmanović, Nataša Kustura, Veronika Medved, Matea Milovac, Nives Novotni, Viktorija Izabela Obrovac, Ines Odrljin, Ivan Okmaca, Josipa Ombla, Tihana Oršuš, Anamaria Predovan, Antonija Smojver, Irena Stojić, Valerija Šinko, Ena Šmitran, Snježana Tomljenović, Mirta Topljak, Dženis Torić, Eni Turkalj, Željka Uzun, Marta Valovičić, Josip Vranković, Martina Vulić, Martina Zenko i Lara Žilić.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) ZNA LI PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA ŠTO RADI? Vijećnik Lukić: “Marko Vučetić je sadist i građanin opasnih namjera!”

Objavljeno

-

By

Gradski vijećnik HSP-a Mate Lukić očitovao se o maratonskim sjednicama kakve su postale praksa u Gradu Zadru. Vrhunac je besmisla manifestiran na posljednjoj takvoj, ranije ovoga tjedna, kada su vijećnici doslovce prenoćili u Gradskoj vijećnici, sukladno “stručnoj” procjeni i odluci predsjednika Vijeća, Marka Vučetića.

– To nije normalno. Predsjednik vijeća je sadist, uživa u nanošenju boli drugim ljudima. Smatram da je on želio pročitati knjigu “50 nijansi sive”, ali mu to ego ne dopušta pa svoje komplekse izbacuje na druge strane. On je definitivno građanin opasnih namjera i sve što je govorio – o tome da bi dao KK Zadru jednu kunu, a piromanu da zapali Znanstvenu knjižnicu… mislio sam da se šali, ali sad sam već na putu da mislim da je on ozbiljan, kazao je Lukić za Diadora TV.

Pogledajte u videozapisu:

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRA I LOŠA VIJEST Subota ipak uglavnom sunčana, u nedjelju opća kiša. Od utorka stabilno, ali i hladnije…

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimične kiše i grmljavine bit će uglavnom u Dalmaciji, a popodne i gdjegod u gorskim predjelima. Ujutro ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na istoku prolazno umjeren sjeverozapadni, a u Dalmaciji jugozapadni i zapadni. Ujutro na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 °C.

U nedjelju promjenljivo, povremeno uz kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, popodne i drugdje. U noći na ponedjeljak izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na zapadu zemlje. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju umjeren jugozapadni, a na moru će zapuhati umjeren južni vjetar i jugo. Jutarnja temperatura od 10 do 14, na Jadranu između 17 i 21. Najviša dnevna od 19 do 22, na Jadranu od 22 do 26 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice i kišom te pljuskovima praćenim grmljavinom, češće na Jadranu i područjima uz njega. U nedjelju na zapadu zemlje pljuskovi mogu biti izraženi, a u ponedjeljak će ih u prvom dijelu dana biti na istoku i u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, u ponedjeljak umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno jugo u ponedjeljak će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka još malo niža.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

24.09. – 03.10., PUNTAMIKA Najavljen 2. Zadar street food festival

Objavljeno

-

By

24.09. – 03.10.2021. Puntamika, Bamboo beach bar

U nastavku donosimo najavu za 2. Zadar Street Food Festival koji će se održati na lokaciji Bamboo beach bar na Puntamici:

“Nakon super uspješnog prvog Zadar Street Food Festivala i toliko pozitivnih vibracija, koje su i nas iznenadile, nije bilo šanse da sve to ne ponovimo. I evo nas godinu dana kasnije, poslije još jednog lockdowna, ispraćamo još jedno ljeto i dočekujemo jesen na Puntamici i novom izdanju Zadar street food festivala koji će se održati od 24. rujna do 3. listopada.

Od početka je festival bio zamišljen kao događanje koje će Zadranima, ali i svim gostima u našoj županiji, pružiti nova gastronomska iskustva i biti sadržaj u ovom razdoblju kada se puno toga ne događa. Na sreću, ove godine će uz naše sugrađane i domaće goste, na festivalu uživati i puno veći broj stranih gostiju.

Nastavljamo gdje smo stali, skoro pa u istom društvu, ali sa još boljom i inovativnijom street food ponudom.

Pripremat će je već od prošle godine poznati: Hedonist, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rossa, Burgers & more, a pojačali smo se sa PICNIC mingle & fun i La Riseria koja će pripremati poznate talijanske specijalitete.

Nakon dobre hrane žeđ ćemo gasiti uz Staropramen pivo, Coca colu, vrhunska lokalna vina koja će prezentirati Zadar wine festival i koktele i druga pića iz Bamboo bara.

Zabavljat će nas najpopularniji zadarski DJ-evi, a najave pratite na našim društvenim mrežama gdje se možete i podsjetiti ili provjeriti kako nam je bilo prošle godine.

Vidimo se svi na Zadar Street Food Festivalu od petka 24. rujna! 

Festival će biti otvoren radnim danom od 16 do 24, a subotu i nedjelju od 11 do 24. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ulaz je besplatan!”

Više informacija dostupno je na:
www.zadarfoodfestival.com
https://www.facebook.com/zadarstreetfoodfestival
https://www.instagram.com/zadar_street_food_festival/

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu