Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PROMOCIJA 87 MAGISTRI I MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Oni su profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital Hrvatske

Objavljeno

-

U magistre različitih struka danas je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u dvije odvojene promocije, promovirano 87 kandidata. Nakon što su završili studij i položili sve statutom utvrđene ispite na Sveučilištu u Zadru, dočekali su i ovaj svečani dan kroz koji su ih vodili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić te promotorica doc. dr. sc. Andrea Tokić.

– Zaslužena diploma i promoviranje u zvanje koje du stekli vrhunac su njihovog truda i zalaganja tijekom višegodišnjeg studiranja. Opravdali su povjerenje pred svima onima koji su ulagali u njih i vjerovali im. Pokazali su sami sebi da se isplati biti uporan, da se problemi rješavaju kad rade na vlastitoj volji i htijenju, poručila im je rektorica Vican uoči svečane dodjele diploma.

– Ovom svečanošću mi vas ispraćamo u svijet novih izazova. Ispraćamo vas s uvjerenjem da smo učinili od vas ono što Hrvatska danas treba – profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital. Zato ste danas u prvim redovima, u sveučilišnim odorama koje samo promoventi odijevaju. Vi ste, drage promoventice i promoventi, s naslovom magistri i magistara struke akademski vrh hrvatskoga društva. Budite ponosni što ste diplomirali na Sveučilištu u Zadru koje stoljećima njeguje svoje poslanje akademske istinoljubivosti, a mi ćemo se ponositi što ste s diplomom zadarskog sveučilišta jamci hrvatskog obrazovnog, profesionalnog i kulturnog nasljeđa, rekla je rektorica Vican.

Uoči svečane prisege, kojom su obećali da će u svom radu sve snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat Domovine, obratila im se i promotorica doc. dr. sc. Andrea Tokić.

– Svojim životnim izborom i budućim profesionalnim djelovanjem budite uzor našoj
akademskoj zajednici, budite prepoznatljivi u svojoj skromnosti i upornosti, nepokolebljivi u
svojim stavovima, kritični, moralni i hrabri u svojim odlukama, širite ljubav, skromnost,
dobrotu i pravednost. Ne zaboravite da ste upravo vi pokretačka snaga društva, nositelji
pozitivnih promjena i napretka. Kao budući nastavnici, učitelji, odgojitelji i suradnici budite
uzor mladim ljudima. Svoja znanja prenosite u svoje životno i radno okružje. Širite
humanističke vrednote. Nastavite usavršavanja u vašoj struci, izgrađujte se neprekidno kako biste što uspješnije obavljali plemeniti poziv za koji ste se opredijelili, pozvala ih je promotorica.

Dodjelu diploma svojim nastupom uveličao je svojim nastupom studentski vokalno-instrumentali sastav „Študija“, koji je izveo skladbu „Dalmatino povišću pritrujena“.

U 10 sati promovirani su: Lena Andrijolić, Antonela Babić, Ema Bašić, Ivana Bilandžija, Valentina Bubnjar, Ivana Burazer, Dalia Iris Čvorak, Katarina Ćevid, Marija Magdalena Galijan, Laura Gašparović, Vanna Jurinjak, Kristina Kelava, Luka Knežević, Maja Lušić, Tea Magdić, Lorina Mastelić, Karla Matić, Damira Matić Kalabrić, Suana Medanić, Monika Mikec, Anđela Odak, Keti Papić, Paula Pavlaković, Danijela Pavlinović, Antea Rubelj, Josipa Rugle, Petar Sikirić, Jelena Sirić, Ante Skelin, Janja Stojčić, Paola Sturnela, Nika Šabić, Ivana Šarić, Petra Šegota, Tomislav Šestanović, Maja Šimunić, Ela Šprem, Anita Šuća, Lino Švorinić, Tomislav Tavra, Lara Tkalčec, Ivan Tot, Anamarija Trošić, Dario Vištica i Lucija Žinić.

U 11.30 sati promovirani su: Jelena Babić, Antonia Bakmaz, Luka Baule, Bruno Beara, Božidar Bilušić, Lorena Branilović, Mitja Bulatović, Marina Čurlin, Ivana Dujić, Eva Folivarski, Marina Gašpert, Lovre Herenda, Marija Ivanović, Zrinka Jerčić, Nikolina Junaković, Kristina Kežman, Emanuela Kontent, Ema Krsmanović, Nataša Kustura, Veronika Medved, Matea Milovac, Nives Novotni, Viktorija Izabela Obrovac, Ines Odrljin, Ivan Okmaca, Josipa Ombla, Tihana Oršuš, Anamaria Predovan, Antonija Smojver, Irena Stojić, Valerija Šinko, Ena Šmitran, Snježana Tomljenović, Mirta Topljak, Dženis Torić, Eni Turkalj, Željka Uzun, Marta Valovičić, Josip Vranković, Martina Vulić, Martina Zenko i Lara Žilić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA “Pakao” još danas, lakše ćemo disati već od ponedjeljka. Do Velike Gospe temperature ispod 30°C

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak, uglavnom popodne u dalmatinskom zaobalju. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će sredinom dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 32 do 35 °C.

U ponedjeljak barem djelomice sunčano, na kopnu povremeno uz više oblaka. Kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su ponajprije u unutrašnjosti, ali se mjestimice ne mogu isključiti ni duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, popodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano i ne posve stabilno. Uz više oblaka ponajprije je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a od ponedjeljka se ne može isključiti ni u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena bura, mjestimice i jaka, pod Velebitom povremeno s olujnim udarima. Temperatura zraka niža, na kopnu osjetno.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Večeras u Bibinjama tradicionalna smotra folklora

Objavljeno

-

By

Večeras na Trgu Sri sela u Bibinjama s početkom u 20:30 sati održat će se tradicionalna smotra folklora. U organizaciji KUD Ivan Goran Kovačić – Bibinje, u cjelovečernjem programu predstavit će se niz kulturno-umjetničkih društava iz Zadarske županije, ali i ostatka Hrvatske. Ova prekrasna inicijativa za očuvanjem i predstavljanjem bogate lokalne, regionalne pa i nacionalne kulturne baštine okupit će brojne ljubitelje folklornog izričaja.

– Ovaj događaj iz godine u godinu pokazuje svo bogatstvo naše narodne baštine, čuvajmo, slavimo naše narodno blago, kulturu i običaje – poručio je organizator i predsjednik KUD-a I. G. Kovačić Šime Šimunić, koji nažalost zbog zdravstvenih razloga neće nastupiti sa svojim ˝Veselim Bibinjcima˝, no kako kaže ponosan je kada vidi mlade koji nastavljaju tradiciju.

Večeras na 17. Večeri folklora nastupit će 8 čuvara kulturne baštine svojega kraja: KUD “Carza” – Poličnik, KUD “Bokolje” – Dobropoljana, KUU “Kveštura” – Diklo, IPS “Sokolovi Ravni Kotari” – Slivnica, KUU ˝Fortuna˝ – Ražanac, KUD ˝Dicmo˝ – Dicmo, KUD ˝Družina˝- Pag, te domaćini KUD “Ivan Goran Kovačić” – FS “Veseli Bibinjci”. Poseban gost bit će već tradicionalno uvijek interesantan i originalan bibinjski pjesnik Ante Sikirić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu