Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PROMOCIJA NA ODJELU ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI Generacija epidemije, ali i generacija s diplomom dobivenom u Godini knjige

Objavljeno

-

Na Odjelu za informacijske znanosti prošlog je tjedna promovirano 26 prvostupnika. Na uspjehu i diplomama čestitali su im promotor doc. dr. sc. Mirko Duić i pročelnica Odjela, izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić, koja im je zahvalila na ovom trenutku ponosa i zajedništva.

– Diploma koju ćete primiti nosi vaše ime, a uz njega stoji ime Odjela za informacijske znanosti i Sveučilišta u Zadru. Ponosno nosite ta imena uvijek sa sobom kao što smo i mi ponosni što smo obrazovali još jednu generaciju informacijskih stručnjaka. Ovo je važna stepenica, ali ne zaboravite da ih je pred vama još puno, te da svaka od tih pred vama zahtijeva još učenja, istraživanja, nadograđivanja i proširivanja vašeg znanja. Budite znatiželjni i hrabri, proširujte vidike, ulažite u sebe i svoje znanje, unaprijedite struku za koju ste se školovali. Diploma je tek početak, a mi se radujemo i današnjoj diplomi i svemu onome što od vas još očekujemo, poručila im je pročelnica Tomić.

Pozvala ih je da stečenim znanjem učine društvo boljim, razboritijim, modernijim.

– Niste vi samo generacija epidemije, vi ste generacija koja je diplomu primila u Godini knjige. Neka vam knjiga bude najbolji saveznik u svim godinama koje dolaze. Svojim ste snagama, učenjem i upornošću ostvarili jedan svoj san, dokazali da možete i znate, mi vam svi želimo da na isti način, poštenim i marljivim radom, ostvarujete i dalje sve svoje nakane. Put kojim ste došli do ove diplome nije bio nimalo lagan. No uspjeli ste! Hodajte samouvjereno i hrabro dalje, slijedeći svoje snove, poručila im je dr. Tomić.

U prigodnom programu studenti 2. godine diplomskog studija informacijskih znanosti Lucija Grabovac i Marin Modrić izveli su skladbe “On the road again” kojom su im poručili da je pred njima sada jedan novi put, a zatim i “Dite zadarsko” kako bi, kako je istaknula pročelnica Tomić, znali da će uvijek ostati djeca zadarskog sveučilišta, ma kamo ih putevi odveli za njihovim snovima.

Promovirani su: Dario Belcar, Miran Brozović, Marta Cota, Karlo Ivković, Matija Jovanović, Lucija Jupek, Valentina Juras, Ida Kardum, Katarina Kučan, Kristina Kusturić, Valentin Ljumeži, Mate Mitar, Filip Omazić, Leo Pekas, Ana Petričević, Natali Ribarić, Ivan Rožić, Mia Salopek, Marija Suntešić, Luka Šabani, Luka Ukalović, Jelena Vuletić, Dajana Zrnić, Tina Zurak, Anđela Žilić i Dario Belcar.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu