Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PROMOCIJA 150 MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Vican: “Diploma vas kvalificira za pronositelje i tražitelje istine, ali i dobra”

Objavljeno

-

Foto: Zvonko Kucelin

Na Sveučilištu u Zadru jučer je u tri odvojene promocije promovirano 150 magistrica i magistara različitih struka. U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, promovirali su ih rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektor prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i promotorica doc. dr. sc. Katica Burić Ćenan.

Dodjela diploma, istaknula je rektorica Vican, najsvečanija je sveučilišna prigoda te se strpljivo čekao ovaj dan koji bi, da je bio online, kao što je bila organizirana nastava tijekom ove akademske godine, izgubio duh zajedništva, najposebnijeg akademskog obilježja.

“Želim vam da u svom privatnom i profesionalnom životu ne budete pasivni. S obrazovnim postignućima koji su rezultat samo vaših osobnih napora, kao građani s najvišom akademskom titulom ne hodajte s mišlju da su svi drugi oko vas oni koji će vas obasipati ljubavlju i pažnjom i pritom rješavati sve vaše probleme. Želim vam da zadržite duh svoje snovite mladosti sa svjetiljkom sveučilištaraca i akademskih građana Republike Hrvatske koji razum, um i profesiju umiju nositi sa svim moralnim odlikama koje čovjeka čine čovjekom, ponajprije dobrotom i međusobnim razumijevanjem.

Nastavite učiti, i to od najvećih uzora. Tražite ih u onima koji su svojim radom i življenjem pokazali i dokazali da se rad, poštenje i poštivanje drugoga isplate. Ne dajte mjesta umoru u naporima da istine zažive u vašoj profesionalnoj i životnoj praksi. Diploma vas kvalificira i za pronositelje i tražitelje istine, pronositelje dobra u svom životnom i profesionalnom okruženju. Želim vam da vam znanje i obrazovanje ostanu utkani u vaš vrijednosni sustav”, poručila im je rektorica prije svečanog uručenja diploma.

Promotorica doc. dr.sc. Katica Burić Ćenan istaknula je kako će promoventima čin svečanoga promoviranja i završetka studijskog školovanja biti slika koju će nositi cijeloga života, uz brojne druge uspomene sa studijskih dana.

“Priroda nas uči da su i završetak i početak dva lica života. Svaki završetak ostavlja svojevrsno sjeme – a sjeme je onaj dio koji sadrži i znanje i potencijal svih drugih oblika. Naoružani stečenim znanjem, vjerom u svoje potencijale, snagom dosadašnjih osobnih i studijskih pobjeda, smjelo zakoračite u novo poglavlje. Pokažite svoju strast, budite kreativni, izražavajte svoje mišljenje, stavove, budite vidljivi. Ali, ne dopustite da vam brzina života, pretrpani osobni i profesionalni rasporedi, zamagle ljepotu svakodnevice: druženja s obitelji, starim prijateljima, upoznavanja novih ljudi, krajolika i jezika, boravka u prirodi te slavljenja života. Uspjeh se, na kraju, ne broji titulama, kontaktima ili novcem, nego ostvarenim potencijalima, sposobnošću da vješto upravljate svim aspektima života, da uživate u malim stvarima, te da imate kvalitetne odnose s drugima, poručila im je promotorica.

Promoventi su na kraju dali svečano obećanje kako će znanje stečeno na ovom sveučilištu i dalje, teorijskim i praktičnim radom, produbljivati i razvijati na boljitak svog naroda i Domovine. U prigodnom dijelu programa nastupio je studentski vokalno-instrumentali sastav „Študija“ sa skladbom „Galeb i ja“.

U 10 sati promovirani su: Paula Andabak, Ivana Banovac, Roberto Barišić, Anamarija Belošić, Emiliano Tomas Benavides Palumbo, Boris Berović, Luka Bilosnić, Matea Bodrožić Selak, Luka Bogdanić, Luka Božić, Katarina Brajnović, Mate Bratović, Josip Brčić, Dajana Bulog, Lucija Buljat, Anamaria Burčul, Antonia Čarija, Ivana Demo, Iva Giovanna Fatone, Lucia-Maria Fatović, Matija Grubišić, Monika Klarić, Irena Lekić, Nataša Marić, Marin Mataga, Iva Mrakužić, Dorotea Mudronja, Marija Mula, Bruno Novaković, Sara Oreč, Marija Orkić, Hrvoje Pašalić, Ana Pavić, Larisa Pavleković, Matej Požarina, Tijana Privara, Verena Radović, Klara Reić, Marija Rušev, Ana Stanković, Antonela Stošić, Sunčana Šandrić, Ana Šimić, Petra Šimunović, Šime Šprljan, Ana Štrelov, Tihana Tomić, Marina Vidov, Anita Zdunić, Stipan Zrilić i Mateo Županović.

U 11.30 sati promovirani su: Magdalena Antičević, Matea Baćica, Vedrana Baršić, Katarina Bešker, Ante Brižić, Jure Brižić, Matea Čelić, Ivana Čičmir, Julijana Čikara, Ivana Čović, Kristina Ćosić, Kristina Dedić, Ana Mari Gašparić, Josipa Glavan, Monika Ikić, Iva Ilijić, Mara Jaković, Karmen Jerolimov, Maja Jurković, Petra Kasap, Lucia Kesić, Zvonimir Kita, Bernarda Klarin, Vedrana Klemenčić Bošnjak, Anamaria Knežević, Nikolina Knežević, Andrea Korić, Karla Kristić, Marija Kurtov, Josipa Kutija, Valentina Ladišić, Marin Lutring, Jelena Mandičić, Orieta Marcelić, Silvia Martin, Gabriela Marušić, Matea Mlakić, Mate Mustać, Renata Nović, Pavao Parunov, Lucija Petrić, Anđela Pirija, Luka Planinić, Mia Radostić, Marina Roso, Irena Skrbin, Filip Strmota, Anđela Štuc i Edita Vilić.

U 13 sati promovirani su: Lana Anđel, Nina Bandić, Valentina Bartolčić, Ana Bišćan, Ivana Budiša, Pia Fatović, Zrinka Grgić, Matea Harambašić, Mia Jagnjić, Marko Jović, Tihana Jurišić, Ena Klepić, Ana Kolarić, Dora Kolega, Ivan Kovačević, Karmen Kovačević, Ivona Kozina, Anđela Lisica, Pava Katarina Madunić, Matea Maglica, Elizaveta Malik, Adriana Mandić, Anamaria Marelja, Zrinka Matković, Anđela Merćep, Tihana Micarakis, Strefani Mofardin, Matea Musap, Ivana Negotić, Matea Nosić, Hrvoje Njavro, Ela Okreša Đurić, Lovre Panđa, Ivona Pavelić, Ana Pavić, Lucija Peraić, Marin Perić Radan, Snježana Platužić, Anđela Prtenjača, Stela Prvonožec, Nikolina Radović, Katarina Raljević, Dino Rušinović, Dina Slugan, Saša Stipanić, Dana Surić, Ana Ščetarić, Sanja Šešelja, Ante Šodan i Marija Veselčić.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U ČETVRTAK U ZADRU DRŽAVNI TAJNIK BILAVER Početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 29. srpnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati u dvorištu Doma Zadarske županije održat će se početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Projekt se sastoji od tri faze: rekonstrukcije Obale kralja Petra Krešimira IV. i sanacije gata, dogradnje gata u dužini od 15 metara i rekonstrukcije zaobalnog dijela Liburnske obale.

Ukupna vrijednost projekta je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Na početnoj konferenciji bit će riječi o početku obnove zadarske rive i značaju samog projekta.

Na konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska- riva.hr/

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MUP: Za vikend podignite izrađene osobne dokumente

Objavljeno

-

By

U subotu, 31. srpnja i nedjelju, 1. kolovoza, građani će izrađene dokumente moći preuzeti u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama

Tijekom predstojećeg vikenda, građani će moći podići svoje nove osobne iskaznice prve generacije u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama, objavljeno je iz MUP-a.

Spomenuto se odnosi na sljedeće policijske uprave i pripadajuće policijske postaje:

“NAPOMENA: U navedene dane neće se zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti koji su izrađeni.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju”, dodaju iz MUP-a.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANI PROGRAM 30. obljetnica prevoženja branitelja 4. gardijske brigade ZNG-a iz Novigrada u Kruševo

Objavljeno

-

By

Foto: screenshot

Povodom obilježavanja jubilarne 30. obljetnice prevoženja hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara priređen je program sjećanja na taj važan događaj iz Domovinskog rata. I ove godine program je prilagođen epidemiološkim mjerama zaštite od širenja COVID-a 19.

Iz povjesnice:

Kruševo je bilo u neprijateljskom okružju i jedini način komunikacije s ovim mjestom bio je morski put te je u noći 29./30. srpnja 1991. 170 branitelja 4. gardijske brigade s naoružanjem i opremom prebačeno iz Novigrada u Kruševo s pet ribarica tamošnjih ribara. Ovo je ujedno i začetak djelovanja Hrvatske ratne mornarice na zadarskom prostoru u Domovinskom ratu.

Kasnije se u akciju prevoženja za potrebe obrane Kruševa uključio i trajekt „Jadrolinije“ Klimno te brodovi iz zadarskih tvrtki „Luka“, „Autotransport“, „SAS“ i šest privatnih brodica koji su kroz 44 dana okuženja bili jedina veza sa Kruševom.

Uz prevoženje branitelja, naoružanja i vojne opreme brodovi su služili i za dostavu hrane, medicinska zbrinjavanja i ostale potrebe branitelja i stanovnika Kruševa.

Želeći ovom događaju iz Domovinskog rata dati značenje te izraziti zahvalnost braniteljima Kruševa, ribarima Novigrada i svima koji su dali svoj doprinos u obrani Kruševa pripremljen je svečani program:

Program:

 1. srpnja 2021. (petak)
  Novigrad:
  09,00 Odavanje počasti poginulom hrvatskom branitelju Tomislavu Baždariću, zapovjedniku broda „Ivana“ koji je prevozio branitelje u Kruševo (Mjesno groblje Novigrad)
  09.30 Plivanje ratnom rutom 91 Novigrad-Meka Draga (start ispred kafića „Noškić“ u Novigradu)
  12,00 Uplovljavanje brodova Hrvatske ratne mornarice (HRM) u luku Novigrad
  17,00-20,00 razgledavanje brodova HRM-a u luci Novigrad
  22,00 paljenje baklji na Rivi u Novigradu
 2. srpnja 2021. (subota)
  Novigrad, Kruševo:
  08,00 budnica Rivom u Novigradu (Gradska glazba Zadar)
  09,15 pristajanje brodova ispred kafića „Flash“ u Novigradu
  09,30 isplovljavanje brodova iz Novigrada (polaganje vijenca u more između Novigrada i Kruševa)
  10,15 Susret s braniteljima Kruševa u Mekoj Dragi
  10,45 Polaganje vijenaca kod crkve Svetog Jurja u Kruševu
  11,00 Sveta misa zahvalnica u crkvi Svetog Jurja u Kruševu
  11,45 Povratak novigradskih brodova u Novigrad

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu