Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZBOG FACEBOOK OBJAVE, OBITELJ MARIN MALTRETIRANA CIJELOG VIKENDA Donosimo sve o “partizanima” 2021. u Zadru: Tko su tajnica, uhljebi, grafiter i ljubitelj pornića?

Objavljeno

-

U nastavku donosimo najnoviju objavu s Facebooka Borisa Marina čija je obitelj tijekom vikenda bila izložena rijetko viđenim pritiscima, vrijeđanjima, čak i javnim prijetnjama, sve zbog prenošenja statusa kandidata SDP-a za zamjenika gradonačelnika Zadra, Daniela Radete, a koji poručuje da im “kroz vene protiče krv partizana”.

Marinova objava je svakako vrijedna čitanja i donosimo je u nastavku:

“Proljeće 2021. Lokalni izbori u Zadru u punom zamahu. S jedne strane uigrana stranačka vojska HDZ-a, a s druge strane gubitnička skupina tzv. socijalnih demokrata, pokreta koji je i službeno izumro na nacionalnoj razini upravo sa prvim krugom lokalnih izbora 2021.
Nakon jedne bezvezne objave u kojoj sam podržao prijatelje iz djetinjstva i ratne “drugove” Božidara Longina i Branka Dukića, krenula su konstantna maltretiranja, nametljivo ponašanje, klevetenja i prijetnje sa lažnih Facebook profila od strane wannabe partizana, facebook warriora, koji zbog neimanja radnog vremena imaju trenutaka u danu kada se mogu zabavljati efektima facebook objava nepismenog poštara i lažnog hrvatskog branitelja, kojim li su me već epitetima častili posljednjih nekoliko dana.
Dakle, da sumiramo za početak – okupila se skupina wannabe partizana 2021. godine u Zadru i plaše nepismenog poštara sa svojim lažnim profilima na facebooku. To vam je slika i prilika oporbe socijaldemokrata u Zadru 2021. godine. Inače, partizani, kada su se borili tih četrdesetih godina, prehodali su tifus, usput odradili koju bitku, vratili se doma goli i bosi, a evo, današnji partizani, koriste facebook kao poligon za zastrašivanje jer je netko izrazio svoje mišljenje na društvenoj mreži.

TKO SU ZADARSKI PARTIZANI 2021. GODINE?

Jedan od njih je kandidat za zamjenika gradonačelnika Zadra, neobjavljenog CV-a, neobjavljene stručne spreme i bilo kakve informacije o sebi na službenim stranicama zadarskih partizana i njihovih drugova. Dakle, o gospodinu potencijalnom dogradonačelniku, Zadranke i Zadrani, zanimljivo – ne znaju ništa. Osim da je slučajno postao gradski vijećnik i da je predsjednik nekakve fiktivne udruge koja se bavi iznajmljivanjem apartmana. Ista udruga ima nepotpunu web stranicu i zadnju objavu prije godinu dana.

Glavni PR zadarskih partizana vlasnik je lokalnog portala kojeg koristi za klevetničke obračune sa svima onima koji se istome ne dopadaju po bilo kojoj osnovi. O njemu ne treba trošiti puno riječi, dovoljno je tek naglasiti da je isti bio zaposlenik košarkaškog kluba Zadar u vrijeme kada je ministar u Vladi Republike Hrvatske bio Božidar Kalmeta, kasnije zadarski gradonačelnik, kojeg novinar bez diplome na lokalnom portalu obožava spominjati. Zanimljivo, u to vrijeme “moćnom” PR-ovcu nije smetalo što je zaposlenik trgovačkog društva koji je u većinskom vlasništvu Grada Zadra, a kojim su tada upravljali HDZ-ovi funkcionari, kako na upravljačkim pozicijama, tako i u nadzornom odboru kluba. Isti je svoj mandat završio prije nego li je planirao, a u gradskim kuloarima se čulo da ga je završio zbog nerada – u najmanju ruku. Bilo bi zanimljivo vidjeti je li se u vrijeme zapošljavanja spomenutog PR-ovca morao mijenjati pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta KK Zadar s obzirom na to da isti ima srednju stručnu spremu, a po gradu se predstavljao kao – direktor marketinga.

Zadarskim partizanima omiljena riječ je riječ uhljeb. Riječ nehrvatskog korijena, najkraće opisano, predstavlja osobu koja ne radi ništa, a prima plaću iz državnog proračuna.

Tko su među zadarskim partizanima osobe koje ne rade ništa, a primaju plaću?

To su vam osobe koje imaju vremena za vrijeme radnog vremena baviti se facebook upisima, intervjuima na podobnim portalima i tako dalje.
Uzgred rečeno, uz spomenutog PR-ovca, zadarski partizani se koriste i uslugama lokalnog portala protiv čije je vlasnice Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu za prijetnju novinarki jednog drugog zadarskog portala. Slučaj još nije okončan i u tijeku je žalbeni postupak pred nadležnim županijskim sudom.
Jedna od perjanica zadarskih partizana, zaposlena je kao administrativna tajnica na Sveučilištu u Zadru, diči se titulom magistre prava, a nedavno je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru dostavila podneske koje je predstavila kao kaznenu prijavu. Županijsko državno odvjetništvo u Zadru po tri osnove nije nadležno za takve podneske jer za prijave u vezi ratnih zločina je nadležan Odjel ŽDO-a Split, a rješenje o odbačaju kaznene prijave nije moglo biti doneseno jer kaznena prijava nije podignuta u klasičnoj formi, već u formi podneska, što se ne smatra kaznenom prijavom. U konačnici, definicija ratnog zločina kaže da nema ratnog zločina ako je počinjeno kakvo nedjelo od strane vojnika na istoj strani prema drugom vojniku iste strane. Spomenute činjenice obrađuju se na nastavi iz kaznenog i kazneno-procesnog prava na drugoj i trećoj godini Pravnog fakulteta. Dotična gospođica sa referencama zamjenske profesorice u srednjoj školi u Obrovcu i administrativne tajnice sa navodnom diplomom magistra pravnih znanosti spomenute činjenice nije znala. Županijsko državno odvjetništvo u Zadru “prijavu” je odbacilo.
Nadalje, jedan od istaknutih članova zadarskog SDP-a koji se u slobodno vrijeme bavi ispisivanjem grafita po fasadama stambenih površina zaposlenik je zadarske županije u svojstvu matičara. Matičar je naime poznato zanimanje na kojem se puno toga radi za javno dobro. U doba kada je taj posao u potpunosti digitaliziran i možete se vjenčati online, zadarski SDP u svojim redovima ima iskusnog matičara sa poznavanjem vrsta sprejeva za grafite koji je kandidat za potencijalnog pročelnika !? Inače, matičari se danas nalaze pod ingerencijom zadarske županije u kojoj je šef HDZ-ov župan Božidar Longin. Valja napomenuti da su matičari prelaskom pod okrilje županije dobili i veće plaće, a s obzirom na to da lokalna samouprava drukčije sistematizira radna mjesta i osnovicu za izračun plaće svojih službenika.
Županijski vijećnik jedne druge stranke koji piše nesuvisle objave na društvenoj mreži facebook i protiv kojeg se vodi kazneni postupak radi prijetnje zadarskom županu Longinu i kod kojega je pronađeno oružje za koje je doduše imao dozvolu, također je zaposlenik državne službe i to u svojstvu državnog službenika – višeg ribolovnog inspektora. Nije poznato zadarskoj javnosti koliko efikasno obavlja svoj posao taj državni službenik, ali je poznato da je isti suspendiran odlukom ministrice poljoprivrede, o čemu je izvijestio na svom faceobok profilu. Žena ovog vijećnika koja je svojedobno bila direktorica zadarske zračne luke dobila je otkaz koji joj je uručio baš taj isti SDP i to zato što je prema mišljenju resornog ministra zloupotrijebila bonus koji joj je pripao radi ostvarenih rezultata zadarske zračne luke, ali ga nije bilo primjereno uzeti zbog financijske krize u kojoj se tada, kao i danas, Republika Hrvatska nalazi. Bonus koji je uzela gospođa žena od moralne vertikale zadarskog društva iznosi koliko moja poštarska penzija od 2000. godine do danas. Potpisnik ovog teksta možda od resornog ministarstva zatraži podatak kojim je godišnjim ocjenama ocijenjen državni službenik u svom dosadašnjem radu.

Šećer na kraju – kandidat za gradonačelnika Zadra. Osoba koja u svojim govorima ostaje upečatljiva i potencijalno zanimljiva kao novo lice na političkoj sceni za sebe veže nekoliko činjenica. Prva je ta da je on po definiciji zadarskih partizana – uhljeb. Isti je naime zaposlenik Sveučilišta u Zadru u svojstvu izvanrednog profesora, koji je diplomirao teologiju na Katoličko-Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. To je zanimljiva činjenica s obzirom da je SDP stranka koja zagovara istospolne brakove i pobačaje, a dovoljno se sjetiti referenduma za ustavnu kategorizaciju braka. Nije poznato koliko često gospodin Marko Vučetić stigne odgovarati na mailove studenata, kako u vrijeme korona krize održava svoja predavanja i radi li uopće? Bilo bi zanimljivo čuti iskustva njegovih studenata, pa neka budu slobodni to podijeliti sa zadarskom javnošću. Vučetić je u prethodnom sazivu Hrvatskog sabora neko vrijeme bio član kluba Zastupnika MOST-a, stranke desne orijentacije, da bi svoj politički put kasnije nastavio kao nezavisni zastupnik. Marko Vučetić je po potrebi stanovnik Vira i Zadra, a stanovnik Zadra je postao kada je na lokalnim izborima na otoku Viru – izgubio (više puta). Marko Vučetić poznat je po svojim filozofskim prolomima koje s obzirom na svoju nepismenost autor ovog teksta ne razumije. Bog me, naime, nije podario da razumijem obrazovanog čovjeka poput Marka Vučetića. Predlažem njegovom PR-ovcu kada su toliko opsjednuti sa mnom da obznani zadarskoj javnosti da je Boro poštar priznao da je nepismen. Bila bi to, kako on voli kazati – ekskluzivna vijest. Gospodina Vučetića je u ovoj kampanji obilježila slika na kojoj je govornik na skupu Rena Sinovčića, poznatog dionika zadarske javnosti. Gospodin Vučetić nije precizno objasnio svoju ulogu na skupu Rene Sinovčića, već je u maniri pravog doktora filozofije, istu objasnio da bi po tumačenjima zadarskog HDZ-a Reno Sinovčić bio filozof, ako bi se gledala ona “s kim si – takav si”, što nedvojbeno on nije. Dakle, Marko je na skupu Rene Sinovčića nešto govorio, ne znamo što i u kojem svojstvu, ali je jedno sigurno – Reno Sinovčić nije filozof.
Za kraj povući ću jednu paralelu. Ako bismo današnjeg kandidata na izborima u Hrvatskoj mogli vidjeti kako je držao govore na skupovima Mile Martića, je li bi vrijedila negativna definicija one poznate “s kim si – takav si”?

Vaš poraz i vaša sramota je što ste se uhvatili čovjeka od 60 godina, koji vam može biti djed, koji ima mirovinu od tri tisuće kuna i koji prema svim karakteristikama ne bi trebao biti relevantna figura ovih lokalnih izbora. HVALA VAM ! Dali ste mi na važnosti! Obratili su mi se redom: Daniel Radeta, Hrvoje Bajlo i putem privatnih poruka Marijana Botić. Redom relevantne figure zadarskog SDP-a koji uz himnu računajte na nas, poručuju stanovnicima napaćenog grada gaženog i uništenog u dva krvava rata koja su ga zadesila u novijoj povijesti. Povijesne činjenice su jasne. Jednom su ga gazili takozvani partizani, a drugog puta četnici. Ali nisu ga pregazili.

Možda je HDZ-ova vlast u Zadru ovakva i onakva, ali vi biste bili gori izbor od svake HDZ-ove vlasti. Zašto? Zato što iz vaših očiju izvire ljubomora što su vam prstići daleko od gradske blagajne, a predstavljate se djecom ovoga grada i ne znam čime. Samo zato ste gori. Jer vaša stranačka mladež krvnički čeka šansu za uhljebljenjem i mahanjem crvenom iskaznicom.
U prošlosti ste imali relevantne, ali nedovoljno politički talentirane kandidate. Danas nemate ništa. Imate nebitno piskaralo kojeg čita 20 ljudi dnevno, nekompententu ekipu koja se uhvatila života i facebook profila jednog poštara koji piše caps lockom. Evo vam jedna bez caps locka. Na ovim izborima osvojili ste ČETIRI VIJEĆNIČKA mjesta i postavljate ultimatume ostalim članovima gradskog vijeća putem vlastitih medija.

Pozdrav od nepismenog poštara koji vam šalje poruku mira i ljubavi, kojeg ovog puta nećete isprovocirati, a ni uplašiti. Jer nije ni fijukanje metaka u Kruševu 1991. pa neće ni likovi koji podsjećaju na glavne aktere srednje rangiranih crtića koje smo nekada imali prilike gledati na državnoj televiziji. Moja djeca su ih gledala, a posebno upečatljiv mi je ostao – gargamel.
Laka vam noć, dragi prijatelji.
I PIVAT ĆU UVIK JER SAN JA DITE ZADARSKO!”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Burno, ali i dalje tople noći i vrući dani. Na pomolu novi toplinski val?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje s kišom, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu većinom sunčano, ali ne i posve stabilno uz mogućnost za lokalne pljuskove, osobito u Istri i na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne prolazno i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na Jadranu od 31 do 35 °C.

U četvrtak pretežno sunčano, na kopnu mjestimice jači dnevni razvoj oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom na istoku zemlje. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 26 °C. Najviša dnevna od 28 do 33 °C, u gorju malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, još u četvrtak na kopnu s umjerenom naoblakom, na istoku i s ponekim pljuskom. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar na kopnu te umjerena do jaka bura s olujnim udarima na Jadranu će do petka oslabjeti, te će duž obale zapuhati sjeverozapadnjak. Jutra na kopnu znatno svježija nego proteklih dana, a dnevna temperatura u porastu. Na Jadranu i dalje tople noći i vrući dani.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE NA VRIJEME! U srijedu bez vode sedam ulica u Zadru…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:30 h pa do 12:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama:

Ulica Petra Kasandrića,

Ulica Đure Sudete,

Ulica Vatroslava Jagića,

Ulica Denisa Špike do križanja s Ulicom Valerije De Ponte,

Ulica Ive Vojnića,

Ulica Josipa Runjanina,

te Ulica Dubravka Dujšina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Đure Sudete kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

INTERVJU / Ante Mikulić/Trgovačko društvo Rogovo d.o.o. Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

By

Poslušajte intervju s Antom Mikulićem, direktorom trgovačkog društva Rogovo d.o.o. iz Sv. Filip i Jakova o trenutnim i budućim planovima društva:

Izvor: BnM portal

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu