Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZBOG FACEBOOK OBJAVE, OBITELJ MARIN MALTRETIRANA CIJELOG VIKENDA Donosimo sve o “partizanima” 2021. u Zadru: Tko su tajnica, uhljebi, grafiter i ljubitelj pornića?

Objavljeno

-

U nastavku donosimo najnoviju objavu s Facebooka Borisa Marina čija je obitelj tijekom vikenda bila izložena rijetko viđenim pritiscima, vrijeđanjima, čak i javnim prijetnjama, sve zbog prenošenja statusa kandidata SDP-a za zamjenika gradonačelnika Zadra, Daniela Radete, a koji poručuje da im “kroz vene protiče krv partizana”.

Marinova objava je svakako vrijedna čitanja i donosimo je u nastavku:

“Proljeće 2021. Lokalni izbori u Zadru u punom zamahu. S jedne strane uigrana stranačka vojska HDZ-a, a s druge strane gubitnička skupina tzv. socijalnih demokrata, pokreta koji je i službeno izumro na nacionalnoj razini upravo sa prvim krugom lokalnih izbora 2021.
Nakon jedne bezvezne objave u kojoj sam podržao prijatelje iz djetinjstva i ratne “drugove” Božidara Longina i Branka Dukića, krenula su konstantna maltretiranja, nametljivo ponašanje, klevetenja i prijetnje sa lažnih Facebook profila od strane wannabe partizana, facebook warriora, koji zbog neimanja radnog vremena imaju trenutaka u danu kada se mogu zabavljati efektima facebook objava nepismenog poštara i lažnog hrvatskog branitelja, kojim li su me već epitetima častili posljednjih nekoliko dana.
Dakle, da sumiramo za početak – okupila se skupina wannabe partizana 2021. godine u Zadru i plaše nepismenog poštara sa svojim lažnim profilima na facebooku. To vam je slika i prilika oporbe socijaldemokrata u Zadru 2021. godine. Inače, partizani, kada su se borili tih četrdesetih godina, prehodali su tifus, usput odradili koju bitku, vratili se doma goli i bosi, a evo, današnji partizani, koriste facebook kao poligon za zastrašivanje jer je netko izrazio svoje mišljenje na društvenoj mreži.

TKO SU ZADARSKI PARTIZANI 2021. GODINE?

Jedan od njih je kandidat za zamjenika gradonačelnika Zadra, neobjavljenog CV-a, neobjavljene stručne spreme i bilo kakve informacije o sebi na službenim stranicama zadarskih partizana i njihovih drugova. Dakle, o gospodinu potencijalnom dogradonačelniku, Zadranke i Zadrani, zanimljivo – ne znaju ništa. Osim da je slučajno postao gradski vijećnik i da je predsjednik nekakve fiktivne udruge koja se bavi iznajmljivanjem apartmana. Ista udruga ima nepotpunu web stranicu i zadnju objavu prije godinu dana.

Glavni PR zadarskih partizana vlasnik je lokalnog portala kojeg koristi za klevetničke obračune sa svima onima koji se istome ne dopadaju po bilo kojoj osnovi. O njemu ne treba trošiti puno riječi, dovoljno je tek naglasiti da je isti bio zaposlenik košarkaškog kluba Zadar u vrijeme kada je ministar u Vladi Republike Hrvatske bio Božidar Kalmeta, kasnije zadarski gradonačelnik, kojeg novinar bez diplome na lokalnom portalu obožava spominjati. Zanimljivo, u to vrijeme “moćnom” PR-ovcu nije smetalo što je zaposlenik trgovačkog društva koji je u većinskom vlasništvu Grada Zadra, a kojim su tada upravljali HDZ-ovi funkcionari, kako na upravljačkim pozicijama, tako i u nadzornom odboru kluba. Isti je svoj mandat završio prije nego li je planirao, a u gradskim kuloarima se čulo da ga je završio zbog nerada – u najmanju ruku. Bilo bi zanimljivo vidjeti je li se u vrijeme zapošljavanja spomenutog PR-ovca morao mijenjati pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta KK Zadar s obzirom na to da isti ima srednju stručnu spremu, a po gradu se predstavljao kao – direktor marketinga.

Zadarskim partizanima omiljena riječ je riječ uhljeb. Riječ nehrvatskog korijena, najkraće opisano, predstavlja osobu koja ne radi ništa, a prima plaću iz državnog proračuna.

Tko su među zadarskim partizanima osobe koje ne rade ništa, a primaju plaću?

To su vam osobe koje imaju vremena za vrijeme radnog vremena baviti se facebook upisima, intervjuima na podobnim portalima i tako dalje.
Uzgred rečeno, uz spomenutog PR-ovca, zadarski partizani se koriste i uslugama lokalnog portala protiv čije je vlasnice Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu za prijetnju novinarki jednog drugog zadarskog portala. Slučaj još nije okončan i u tijeku je žalbeni postupak pred nadležnim županijskim sudom.
Jedna od perjanica zadarskih partizana, zaposlena je kao administrativna tajnica na Sveučilištu u Zadru, diči se titulom magistre prava, a nedavno je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru dostavila podneske koje je predstavila kao kaznenu prijavu. Županijsko državno odvjetništvo u Zadru po tri osnove nije nadležno za takve podneske jer za prijave u vezi ratnih zločina je nadležan Odjel ŽDO-a Split, a rješenje o odbačaju kaznene prijave nije moglo biti doneseno jer kaznena prijava nije podignuta u klasičnoj formi, već u formi podneska, što se ne smatra kaznenom prijavom. U konačnici, definicija ratnog zločina kaže da nema ratnog zločina ako je počinjeno kakvo nedjelo od strane vojnika na istoj strani prema drugom vojniku iste strane. Spomenute činjenice obrađuju se na nastavi iz kaznenog i kazneno-procesnog prava na drugoj i trećoj godini Pravnog fakulteta. Dotična gospođica sa referencama zamjenske profesorice u srednjoj školi u Obrovcu i administrativne tajnice sa navodnom diplomom magistra pravnih znanosti spomenute činjenice nije znala. Županijsko državno odvjetništvo u Zadru “prijavu” je odbacilo.
Nadalje, jedan od istaknutih članova zadarskog SDP-a koji se u slobodno vrijeme bavi ispisivanjem grafita po fasadama stambenih površina zaposlenik je zadarske županije u svojstvu matičara. Matičar je naime poznato zanimanje na kojem se puno toga radi za javno dobro. U doba kada je taj posao u potpunosti digitaliziran i možete se vjenčati online, zadarski SDP u svojim redovima ima iskusnog matičara sa poznavanjem vrsta sprejeva za grafite koji je kandidat za potencijalnog pročelnika !? Inače, matičari se danas nalaze pod ingerencijom zadarske županije u kojoj je šef HDZ-ov župan Božidar Longin. Valja napomenuti da su matičari prelaskom pod okrilje županije dobili i veće plaće, a s obzirom na to da lokalna samouprava drukčije sistematizira radna mjesta i osnovicu za izračun plaće svojih službenika.
Županijski vijećnik jedne druge stranke koji piše nesuvisle objave na društvenoj mreži facebook i protiv kojeg se vodi kazneni postupak radi prijetnje zadarskom županu Longinu i kod kojega je pronađeno oružje za koje je doduše imao dozvolu, također je zaposlenik državne službe i to u svojstvu državnog službenika – višeg ribolovnog inspektora. Nije poznato zadarskoj javnosti koliko efikasno obavlja svoj posao taj državni službenik, ali je poznato da je isti suspendiran odlukom ministrice poljoprivrede, o čemu je izvijestio na svom faceobok profilu. Žena ovog vijećnika koja je svojedobno bila direktorica zadarske zračne luke dobila je otkaz koji joj je uručio baš taj isti SDP i to zato što je prema mišljenju resornog ministra zloupotrijebila bonus koji joj je pripao radi ostvarenih rezultata zadarske zračne luke, ali ga nije bilo primjereno uzeti zbog financijske krize u kojoj se tada, kao i danas, Republika Hrvatska nalazi. Bonus koji je uzela gospođa žena od moralne vertikale zadarskog društva iznosi koliko moja poštarska penzija od 2000. godine do danas. Potpisnik ovog teksta možda od resornog ministarstva zatraži podatak kojim je godišnjim ocjenama ocijenjen državni službenik u svom dosadašnjem radu.

Šećer na kraju – kandidat za gradonačelnika Zadra. Osoba koja u svojim govorima ostaje upečatljiva i potencijalno zanimljiva kao novo lice na političkoj sceni za sebe veže nekoliko činjenica. Prva je ta da je on po definiciji zadarskih partizana – uhljeb. Isti je naime zaposlenik Sveučilišta u Zadru u svojstvu izvanrednog profesora, koji je diplomirao teologiju na Katoličko-Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. To je zanimljiva činjenica s obzirom da je SDP stranka koja zagovara istospolne brakove i pobačaje, a dovoljno se sjetiti referenduma za ustavnu kategorizaciju braka. Nije poznato koliko često gospodin Marko Vučetić stigne odgovarati na mailove studenata, kako u vrijeme korona krize održava svoja predavanja i radi li uopće? Bilo bi zanimljivo čuti iskustva njegovih studenata, pa neka budu slobodni to podijeliti sa zadarskom javnošću. Vučetić je u prethodnom sazivu Hrvatskog sabora neko vrijeme bio član kluba Zastupnika MOST-a, stranke desne orijentacije, da bi svoj politički put kasnije nastavio kao nezavisni zastupnik. Marko Vučetić je po potrebi stanovnik Vira i Zadra, a stanovnik Zadra je postao kada je na lokalnim izborima na otoku Viru – izgubio (više puta). Marko Vučetić poznat je po svojim filozofskim prolomima koje s obzirom na svoju nepismenost autor ovog teksta ne razumije. Bog me, naime, nije podario da razumijem obrazovanog čovjeka poput Marka Vučetića. Predlažem njegovom PR-ovcu kada su toliko opsjednuti sa mnom da obznani zadarskoj javnosti da je Boro poštar priznao da je nepismen. Bila bi to, kako on voli kazati – ekskluzivna vijest. Gospodina Vučetića je u ovoj kampanji obilježila slika na kojoj je govornik na skupu Rena Sinovčića, poznatog dionika zadarske javnosti. Gospodin Vučetić nije precizno objasnio svoju ulogu na skupu Rene Sinovčića, već je u maniri pravog doktora filozofije, istu objasnio da bi po tumačenjima zadarskog HDZ-a Reno Sinovčić bio filozof, ako bi se gledala ona “s kim si – takav si”, što nedvojbeno on nije. Dakle, Marko je na skupu Rene Sinovčića nešto govorio, ne znamo što i u kojem svojstvu, ali je jedno sigurno – Reno Sinovčić nije filozof.
Za kraj povući ću jednu paralelu. Ako bismo današnjeg kandidata na izborima u Hrvatskoj mogli vidjeti kako je držao govore na skupovima Mile Martića, je li bi vrijedila negativna definicija one poznate “s kim si – takav si”?

Vaš poraz i vaša sramota je što ste se uhvatili čovjeka od 60 godina, koji vam može biti djed, koji ima mirovinu od tri tisuće kuna i koji prema svim karakteristikama ne bi trebao biti relevantna figura ovih lokalnih izbora. HVALA VAM ! Dali ste mi na važnosti! Obratili su mi se redom: Daniel Radeta, Hrvoje Bajlo i putem privatnih poruka Marijana Botić. Redom relevantne figure zadarskog SDP-a koji uz himnu računajte na nas, poručuju stanovnicima napaćenog grada gaženog i uništenog u dva krvava rata koja su ga zadesila u novijoj povijesti. Povijesne činjenice su jasne. Jednom su ga gazili takozvani partizani, a drugog puta četnici. Ali nisu ga pregazili.

Možda je HDZ-ova vlast u Zadru ovakva i onakva, ali vi biste bili gori izbor od svake HDZ-ove vlasti. Zašto? Zato što iz vaših očiju izvire ljubomora što su vam prstići daleko od gradske blagajne, a predstavljate se djecom ovoga grada i ne znam čime. Samo zato ste gori. Jer vaša stranačka mladež krvnički čeka šansu za uhljebljenjem i mahanjem crvenom iskaznicom.
U prošlosti ste imali relevantne, ali nedovoljno politički talentirane kandidate. Danas nemate ništa. Imate nebitno piskaralo kojeg čita 20 ljudi dnevno, nekompententu ekipu koja se uhvatila života i facebook profila jednog poštara koji piše caps lockom. Evo vam jedna bez caps locka. Na ovim izborima osvojili ste ČETIRI VIJEĆNIČKA mjesta i postavljate ultimatume ostalim članovima gradskog vijeća putem vlastitih medija.

Pozdrav od nepismenog poštara koji vam šalje poruku mira i ljubavi, kojeg ovog puta nećete isprovocirati, a ni uplašiti. Jer nije ni fijukanje metaka u Kruševu 1991. pa neće ni likovi koji podsjećaju na glavne aktere srednje rangiranih crtića koje smo nekada imali prilike gledati na državnoj televiziji. Moja djeca su ih gledala, a posebno upečatljiv mi je ostao – gargamel.
Laka vam noć, dragi prijatelji.
I PIVAT ĆU UVIK JER SAN JA DITE ZADARSKO!”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADRANI U CRNOJ GORI Predstavnici OB Zadar sudjelovali na promotivnim događanjima u sklopu projekata LAB OP i ON TIME

Objavljeno

-

By

U sklopu projekta LAB OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava i projekta ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke predstavnici OB Zadar g. Željko Čulina, dr. med., g. Boško Katić, struč.spec.oec. te g. Marko Mašina univ.spec.oec  sudjelovali su u Crnoj Gori na promotivnim događanjima vezanima za projekte.

U sklopu projekta LAB OP čiji je nositelj OB Zadar u Opštoj bolnici “Blažo Orlandić” Bar održano je promotivno događanje puštanja u rad kazetnog pneumatskog transportnog cijevnog sustava – zračne pošte, instaliranog u Službi laboratorijske dijagnostike.

Predstavnik OB Zadar g. Marko Mašina, univ.spec.oec  predstavio je partnere i aktivnosti do sada provedene projektom.

Predstavnici OB Zadar uputili su čestitke domaćinu, direktoru Bolnice gospodinu Igoru Karišiku, dr. med. u nadi da će ovaj jedinstveni sustav u Baru i Crnoj Gori poboljšati kvalitetu usluga u javnom zdravstvu, olakšati rad i unaprijediti efikasnost laboratorijske dijagnostike na zadovoljstvo kako medicinskih radnika, tako i pacijenata.

Više o projektu LAB OP.

U sklopu projekta ON TIME vodeći parter na projektu Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s domaćinom, Institutom za javno zdravlje Crne Gore u Podgorici je organizirao promotivno događanje s ciljem predstavljanja realiziranih projektnih aktivnosti, ostvarenih projektnih rezultata te Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva na kojem su sudjelovali i projektni partneri iz Opšte bolnice “Blažo Orlandić” Bar te Opće bolnice Zadar.

U ime Opće bolnice Zadar g. Marko Mašina predstavio je realizirane projektne aktivnosti te ostvarene projektne rezultate OB Zadar.

Tako je u OB Zadar u sklopu projekta ON TIME instaliran CATO sustav za propisivanje i pripravu citostatske terapije. To je sustav koji omogućuje propisivanje individualnog plana liječenja za pojedinog bolesnika s visokom točnosti doze lijeka koja se priprema u centralnoj pripravi citostatika te omogućava efikasnije liječenje i praćenje liječenja naših pacijenata. Do sada je u OB Zadar više od 600 bolesnika primilo optimiziranu terapiju za liječenje karcinoma putem implementiranog sustava citostatske pripreme.

Isto tako u sklopu projekta čiji je nositelj Zavod za javno zdravstvo Zadar, Odjel za kliničku radiologiju Opće bolnice Zadar postao je bogatiji za novi dijagnostički ultrazvučni uređaj s linearnom sondom koji spada u uređaje najsuvremenije generacije koji svojim karakteristikama uvelike pomaže u ranom otkrivanju karcinoma dojke, a na kojemu je do sada u našoj bolnici pregled obavilo više od 200 pacijenata.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GROW GREEN Posađena 33 stabla na Crvenim kućama

Objavljeno

-

By

U sklopu projekta Grow Green danas su posađene 33 platane na području Crvenih kuća, u ulici Ive Mašine. Uz pomoć djelatnika tvrtke Nasadi i učenika Poljoprivredno prehrambene škole, Grad Zadar je, kao partner u projektu, nabavio sadnice stabala i organizirao sadnju kako bi se zelenilom oplemenio i ovaj dio grada.

Gradonačelnik Branko Dukić osvrnuo se i na druge “zelene” projekte Grada: Drago mi je  da smo sudionici ovog projekta sa ostalim europskim gradovima, kako bi smanjili utjecaj klimatskih promjena koje su sve veće. Nastojimo  ozbiljnim projektima odgovriti na izazove. U iduće 2 godine planiramo zasaditi oko 250 stabala. nastojimo sačuvati zelenilo i povećati njegovu površinu, a to ćemo implementirati i u prostornom planu.Krenuli smo u suradmnji sa Hrvatskim šumama u šumi Musapstan, nastavit ćemo sadnjom stabala, iskorištavanjem retencijskih bazena i uspostavom parkovnih zona pokazumeo jasnu namjeru da ovaj graed ima što više zelenila. Također, radimo i na uspostavi kišnih vrtova, a u budućnosti i na izgradnji propusnih parkirnih površina kako bi smanjili utjecaj zatopljenja.

Osnovni cilj projekta Grow Green je razviti i implementirati tzv. NBS strategije „Nature based Solutions“ (Rješenja utemeljena na prirodi) kako bi se osigurala troškovno učinkovita i dugoročna rješenja za rješavanje društvenih izazova kao što su klimatske promjene, sigurnost vode, sigurnost hrane, ljudsko zdravlje i sl. Projektom se nastoji procijeniti i razviti inovativni, isplativi i održiv pristup za postizanje navedenog. Projekt je vrijedan 11.589.852,00 €, od čega je budžet Grada Zadra 119.620,00 €.  Radi se o partnerstvu 6 EU zemalja i grada Wuhan (Kina) – Manchester (Velika Britanija), Valencia (Španjolska), Wroclaw (Poljska), Wuhan (Kina), Lille (Francuska), Zadar (Hrvatska) i Modena (Italija).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA IZ ZEMUNIKA Krila Oluja prezentirala program za 2022. godinu u punom sastavu od šest aviona

Objavljeno

-

By

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine održana je prezentacija programa za ovu godinu i predstavljanje dva nova člana akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

Prezentaciji je nazočio ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec te drugi predstavnici HRZ-a.

“Krila Oluje” u sezonu 2022. ulaze u punom sastavu od šest aviona, a letački program izvodit će se u formaciji šestorke.

Nakon što su izveli ovogodišnji program, pilotima Krila Oluje uručena su Odobrenja i Certifikati o uvježbanosti programa 2022., a novim članovima, natporučniku Danijelu Rigi i poručniku Matiji Đurašinu, uručene su diplome.

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je pilotima “Krila Oluje” na uspješnom nastupu te novim članovima na ulasku u akrobatsku grupu.

“Svaki moj dolazak u Zemunik je u pravilu jedan novi i poseban doživljaj. Današnje predstavljanje novog programa ‘Krila Oluje’ i povećanje broja članova u akrobatskoj grupi jedan je novi i poseban doživljaj kojemu smo svjedočili kroz ove vrlo atraktivne 22 minute”, rekao je ministar.

Čestitao je novim članovima, istaknuvši da ga veseli dolazak novih pilota koji su se pridružili akrobatskoj grupi. Posebno je čestitao i zahvalio obiteljima pilota na pruženoj podršci: “Čestitke i zahvala obiteljima za svu onu žrtvu koju podnosite za svoje supružnike. Na taj način i vi doprinosite Hrvatskoj vojsci i hrvatskoj domovini”.

Osvrnuvši se na današnji događaj u Divuljama na kojem je svečano otkriven eksponat aviona MiG-21 pukovnika Ivice Ivandića, ministar je još jednom čestitao pukovniku Ivandiću na 30 godina potpore HRZ-u. “Pukovnik Ivandić je danas ovdje s nama i vjerujem da promatra ‘Krila Oluje’ na jedan poseban način. Upravo ovih 30 godina označilo je jedno razdoblje koje će uskoro biti iza nas, prije svega zahvaljujući nabavci višenamjenskog borbenog aviona, upravo ono što ste vi piloti tražili”, rekao je ministar.

“Nije nam bio cilj, kao Vladi, samo održati spremnost HRZ-a, nego i unaprijediti sposobnosti, a vi to svakim danom činite svojim radom i dok sam ministar obrane u meni ćete imati potpunu podršku. Čestitke svima, budite i ostanite Domovini vjerni”, poručio je Banožić.

Voditelj akrobatske grupe “Krila Oluje” satnik Darko Belančić zahvalio je svima na potpori i podršci tijekom obuke novog sastava “Krila Oluje”, koja u sezoni 2022. imaju dva nova člana. “Obuka je trajala sedam mjeseci. Bilo je naporno, bilo je uspona i padova, međutim jako mi je drago da stojim tu pred vama nakon što je program odrađen i zadaća izvršena. Nadam se da je program ispunio vaša očekivanja i opravdao uloženo povjerenje. Hvala puno svima na podršci, a posebno našim obiteljima koji su bili uz nas i bez kojih bi ovo bilo puno teže za obaviti. Hvala na strpljenju, razumijevanju i potpori”, rekao je.

Novi članovi “Krila Oluje”, natporučnik Danijel Rigo i poručnik Matija Đurašin istaknuli su zadovoljstvo nakon leta.

“Izmiješane su emocije. Zadnje tri godine proveo sam s grupom kao komentator i već sam upoznat s radom grupe, ali naravno, san je svakoga tko uđe u tu grupu, da s njima i poleti. Ovo je bila poprilično teška zadaća, uz koju imamo i druge zadaće unutar naše eskadrile kao nastavnici letenja”, istaknuo je natporučnik Rigo.

Poručnik Đurašin rekao je da su pripreme bile izazovne i zahtjevne, ali da su, uz dobro vodstvo i dobre nastavnike, uspjeli pripremiti i odraditi službeni program za iduću sezonu. “Ovo je novi korak u mojoj karijeri, u cilju unaprjeđenja moje letačke vještine”, rekao je.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu