Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI TAJNIK BILAVER U PETAK U ZADRU U Zadarskoj županiji se potpisuju ugovori vrijedni 72 milijuna kuna

Objavljeno

-

Državni tajnik Josip Bilaver u Zadru i Privlaci potpisuje ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver će sutra u Zadarskoj županiji potpisati ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna kojima će se unaprijediti javni gradski prijevoz u Zadru te će urediti međusobne aktivnosti u svrhu skorašnje realizacije projekta proširenja i produbljenja Privlačkog gaza.

Prvo će u Gradskoj upravi u Zadru zajedno s direktorom poduzeća Liburnija Edvinom Šimunovom, u nazočnosti župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića, potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o.“ vrijedan gotovo 50 milijuna kuna kojim će se financirati nabava 21 novog autobusa za javni gradski prijevoz u Zadru. Radi se o europskom projektu kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već nabavilo 25
novih autobusa za Zadar koji su isporučeni u rujnu 2019. godine.

Potom će u Privlaci zajedno sa županom, Božidarom Longinom, direktorom Plovputa, Matom Perisićem, gradonačelnikom Nina, Emilom Ćurkom, načelnikom Općine Privlaka, Gašparom Begonjom, načelnikom Općine Vir, Kristijanom Kapovićem te načelnikom Općine Vrsi, Lukom Perinićem potpisati Aneks Sporazuma  o koordinaciji, zajedničkom financiranju i realizaciji izvođenja radova proširenja i produbljenja Privlačkog gaza. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 22 milijuna kuna (s PDV-om) kojim će se produbiti i proširiti plovni kanal a s ciljem skraćenja vremena plovidbe za 11 nautičkih milja te kako bi se povećala sigurnost plovidbe što će zasigurno utjecati na obogaćivanje turističke ponude Zadarske županije.

U Privlaci će se također potpisati i Ugovor o zajedničkom financiranju projekta sanacije glavnog mula u luci Privlaka, između Županijske lučke uprave Zadar i Općine Privlaka.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VELIKI PETAK / Večeras Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PODSJEĆAMO… Evo kako će trgovine i šoping centri u Zadru raditi na Veliku subotu, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru za vrijeme Uskršnjih blagdana, uz napomenu da na dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak – nitko neće raditi.

BAUHAUS:

Subota: od 8 do 14

KAUFLAND:

Subota: od 7 do 22

HEY PARK

Subota: od 7 do 21

TOMMY

Subota: od 7 do 21

KONZUM:

U subotu, prodavaonice će raditi prema regularnom radnom vremenu. 

LIDL:

Subota: od 7 do 22

INTERSPAR

Subota: Od 7 do 21

PLODINE

Subota: od 7 do 22

SUPERNOVA:

Subota: od 9 do 21

STUDENAC:

Subota: od 7 do 21

PEVEX

Subota: do 15.30

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu