Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO/VIDEO) Premijer Plenković na prezentaciji otvorenog olimpijskog bazena Višnjik

Objavljeno

-

foto: ŠC Višnjik

U sklopu svoga posjeta Zadarskoj županiji i Gradu Zadru Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, u srijedu, 28. travnja 2021. posjetio je i Športski centar Višnjik gdje je pribivao prigodnoj prezentaciji projekta otvorenoga olimpijskoga bazena.

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, u uvodnoj je riječi pozdravio Andreja Plenkovića, te u ime svih Zadrana i u svoje ime izrazio zahvalu na dolasku i na svekolikoj potpori, navlastito u nabavci linearnoga akceleratora za potrebe Opće bolnice Zadar. Potom je Dukić iznio neke pojedinosti o ŠC-u Višnjik.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-zatvoreno-bazensko-plivalište-bazen-prezentacija-andrej-plenković-premijer-rh-hrvatska-croatia

– Ovo je mjesto ponos grada Zadra, najveći športsko-rekreacijski centar u Hrvatskoj. Projekt olimpijskoga otvorenoga bazena koji će imati i skakaonicu bit će novi sadržaj koji ćemo realizirati u sljedećih godinu, dvije. Ističem i da smo u mnogim projektima na Višnjiku, kao i drugdje, imali značajnu potporu različitih ministarstava i Vlade RH-e – kazao je, uz ostalo, Branko Dukić.

Tijekom prezentacije projekta otvorenoga olimpijskoga bazena premijer Plenković zanimao se za niz pojedinosti.
– Premijeru sam tako iznio mnoge zanimljive pojedinosti o projektu kako bi dobio potpunu sliku – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Nekoliko riječi nazočnima je uputio i Božidar Longin, župan Zadarske županije.
– Sretan sam da je još jednom predsjednik Vlade RH-e Andrej Plenković došao u posjet našoj županiji. Tijekom prošlih godina imali smo značajnu potporu Vlade RH-e u mnogim projektima, a i za blisku budućnost imamo kvalitetne projekte koji će omogućiti razvoj cijele županije – kazao je Božidar Longin.

Na koncu, svoje dojmove o posjetu ŠC-u Višnjik, iznio je i Andrej Plenković.
– Drago mi je da sam u Zadru i u Zadarskoj županiji. Hvala domaćinima, županu Longinu i gradonačelniku Dukiću, a hvala i na ovoj prezentaciji olimpijskoga otvorenoga bazena. To će biti dodatni sadržaj i upotpunit će ponudu ŠC-a Višnjik koji je, kako sam informiran, dom za oko 150 športskih klubova i udruga, te svim drugim građanima. U planu je i podizanje hotela, što je logičan poslovni potez za ovakav centar i to će, uz ostalo, pomoći razvoj i vodenih športova u ovom tradicionalno športskom gradu. Čestitam svima na projektu otvorenog olimpijskoga bazena što će, uz druge kvalitetne projekte u Zadru i u Zadarskoj županiji, imati i moju i potporu Vlade RH-e – kazao je Andrej Plenković.

Kako je bilo na prezentaciji otvorenog olimpijskoga bazena, te prigodne ilustracije idejnoga rješenja, pogledajte u galeriji:

Izvor: Planet Višnjik

 

ZADAR / ŽUPANIJA

mIZBORI Od danas dostupne mobilne aplikacije za uvid u rezultate glasovanja

Objavljeno

-

By

Državno izborno povjerenstvo pripremilo je mobilne aplikacije za kontrolu zapisnika i za uvid u rezultate glasovanja – mIzbori, priopćeno je iz DIP-a.

Mobilna aplikacija za kontrolu zapisnika namijenjena je prvenstveno članovima biračkih odbora za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora te je dostupna na sljedećoj poveznici: https://www.izbori.hr/lokalni2021/kontrola-zapisnika/1/.

Mobilnu aplikaciju nije potrebno instalirati već je samo potrebno pokrenuti na navedenom linku.

Mobilna aplikacija za uvid u rezultate glasovanja – mIzbori namijenjena je javnosti za uvid u rezultate glasovanja. Aplikacija je dostupna na sljedećim poveznicama: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.apisit.mIzbori&hl=hr&gl=US
https://apps.apple.com/us/app/mizbori/id1051279896?itsct=apps_box_link&itscg=30200

Mobilna aplikacija je dostupna za Android smartphone (Google Play) i za iPhone (AppStore) te je za korištenje potrebno instalirati najnoviju verziju aplikacije ili nadograditi postojeću.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

LOKALNI IZBORI 2021. U ponoć je počela izborna šutnja. Kazne za prekršitelje do 500.000 kuna!

Objavljeno

-

By

Državno izborno povjerenstvo objavilo je Priopćenje o obvezi poštivanja izborne šutnje.

Zakonom o lokalnim izborima propisano je da izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati.

U skladu s navedenom odredbom Zakona, izborna šutnja na lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja 2021., počela je danas, 15. svibnja 2021. u 00,00 sati, a završit će u nedjelju, 16. svibnja 2021. u 19,00 sati.

Za vrijeme izborne šutnje zabranjeno je javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela (članak 35. stavak 3. Zakona).

Državno izborno povjerenstvo poziva sudionike lokalnih izbora te druge fizičke i pravne osobe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od:

 • iznošenja i obrazlaganja izbornih programa,
 • objavljivanja promidžbenih poruka i fotografija kandidata u medijima,
 • postavljanja novih promidžbenih plakata ili letaka,
 • pozivanja na glasovanje za pojedine izborne sudionike,
 • upućivanja telefonskih poziva, SMS poruka ili elektroničke pošte biračima,
 • postavljanja novih promidžbenih sadržaja poput statusa, video clipova, slika ili
  komentara na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter i ostale, a koji
  se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti ili na privatnim profilima
  povezanih privatnih korisnika društvenih mreža,
 • kao i bilo kojih drugih aktivnosti koje bi predstavljale izbornu promidžbu.

Državno izborno povjerenstvo poziva medije i medijske nakladnike da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi te da uklone iz svojih programskih sadržaja sve što predstavlja izbornu promidžbu, kao što su primjerice reklame, linkovi i slikovni linkovioglasi („banneri“) na portalima koji vode na mrežne stranice izbornih sudionika.

Člankom 134. stavcima 2., 3., 4. i 5. Zakona propisano je da će se za povredu izborne šutnje kazniti novčanom kaznom:

od 3.000,00 kuna fizička osoba,

od 10.000,00 do 30.000,00 kuna kandidat na izborima,

od 100.000,00 do 500.000,00 kuna pravna osoba,

od 10.000,00 do 30.000,00 kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Povrede izborne šutnje prijavljuju se općinskim, gradskim i županijskim izbornim povjerenstvima te Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba čiji su kontakt podaci (Izborna povjerenstva | Lokalni izbori 2021.) objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KAKVE PROGNOZE! Računajte sa suncem, ali budite spremni i na potop. Za vikend i u prvim danima novog tjedna bit će još kiše! Ili neće…

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, prijepodne češće na Jadranu, osobito na jugu, a poslijepodne u unutrašnjosti. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

U nedjelju promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar umjeren, prolazno i jak jugozapadni i zapadni, na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 13, na Jadranu od 12 do 16. Najviša dnevna od 17 do 22 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i nestabilno. Povremena kiša te pljuskovi i grmljavina bit će češći uz jače naoblačenje u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Najmanje oborine očekuje se u Dalmaciji, a ponegdje može izostati. Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar u ponedjeljak će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni i prolazno pojačati. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadni vjetar pojačati u ponedjeljak, zatim okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu