Connect with us

magazin

“ZEMLJA NOMADA” POKORILA OSCARE Anthony Hopkins svojim Oscarom srušio rekord

Objavljeno

-

‘Zemlja nomada’ osvojila je Oscare za najbolji film, glavnu žensku ulogu i režiju

Oscara za najbolji film dobila je drama Chloe Zhao “Zemlja nomada”, koja je nagradu donijela i glavnoj glumici Frances McDormand, a Oscara za najbolju mušku ulogu osvojio je Anthony Hopkins za ulogu u film u “Otac”.

Film ceste o Amerikancima koji nakon globalne financijske krize žive u kombijima, osvojio je tako tri Oscara – za najbolji film, režiju i glavnu žensku ulogu, od ukupno šest nominacija. Nominiran je bio i u kategorijama adaptiranog scenarija, fotografije i montaže.

Film se temelji na knjizi Jessice Bruder iz 2017. godine, a uz Frances McDormand u filmu se u sporednim ulogama pojavljuju i stvarni nomadi.

“Zahvaljujemo Akademiji, hvala svima koji su pomogli u stvaranju ovog filma. Jako smo zahvalni, podsjetili ste nas što prava zahvalnost jest”, rekla je Chloe Zhao, nakon čega je glumica i producentica Frances McDormand poručila:  ‘Gledajte naš film na najvećoj televiziji, a onda jednog dana u kinu pogledajte sve ove filmove o kojima se večeras govorilo’.

Za najbolji film bili su nominirani i film “Otac” priča o kćeri koja posjećuje dementnoga oca, biografska drama “Juda i crni mesija”, biografski film o scenaristu Hermanu Mankiewiczu “Mank”, priča o južnokorejskim imigrantima u SAD-u “Minari”, film o djevojci koja se želi osvetiti za smrt prijateljice, žrtve silovanja “Djevojka koja obećava”, film o gluhom bubnjaru “Zvuk metala” te sudska drama o skupini prosvjednika protiv vijetnamskog rata optuženih za poticanje pobune “Čikaška sedmorka”.

Najbolja glumica Frances McDormand

Frances McDormand Osara je dobila za ulogu Fern, udovice koja ostaje bez posla nakon gospodarske recesije te odlučuje prodati imovinu i kupiti kombi u kojemu će živjeti i krenuti u potragu za poslom.

“Nemam riječi”, rekla je McDormand zahvaljujući na nagradi. “Moj glas je moj mač. Znamo da je mač naš posao. A ja volim posao”, dodala je podsjetivši na repliku iz filma. Za McDormand je to treći glumački Oscar, nakon onih za “Fargo” (1997) i “Tri plakata izvan grada” (2018). Trećim osvojenim Oscarom Frances McDormand se izjednačila sa Meryl Streep i Danielom Day-Lewisom. Rekord sa četiri osvojena i dalje drži Katherine Hepburn.

Nominirane su bile i Viola Davis za ulogu blues pjevačice Ma Rainey u filmu “Ma Rainey: Majka bluza”, Andra Day za ulogu Billie Holiday u filmu “Sjedinjene Države protiv Billie Holiday”, Vanessa Kirby za ulogu u filmu “Krhotine žene” i Carey Mulligan za ulogu bivše studentice medicine u filmu “Djevojka koja obećava”.

Anthonyju Hopkinsu Oscar za glavnu mušku ulogu

Anthony Hopkins Oscara za glavnu mušku ulogu dobio je za ulogu u film u “Otac” u kojemu glumi Anthonyja, čovjeka koji se bori s demencijom i kojemu u posjet dolazi kći Anne, glumi ju Olivia Colman.

Osamdesettrogodišnjem Hopkinsu to je drugi Oscar, nakon onoga koji je osvojio 1992. za ulogu Hannibala Lectera u filmu “Kad jaganjci utihnu”. Nominiran je bio ukupno šest puta – četiri puta za glavnu i dva puta za sporednu ulogu. Ovim Oscarom, Hopkins, koji nije nazočio nedjeljnoj dodjeli, postao je najstariji glumac koji je osvojio ovu nagradu.

Film “Otac” osvojio je nagradu i u kategoriji najboljega adaptiranog scenarija, a bio je nominiran i u kategorijama najboljeg filma, sporedne ženske uloge (Olivia Colman), montaže i scenografije.

U kategoriji najboljega glavnog glumca nominirani su bili i Riz Ahmed za ulogu bubnjara koji izgubi sluh u filmu “Zvuk metala”, Chadwick Boseman za ulogu trubača Leveea Greena u filmu “Ma Rainey: Majka bluesa”, Gary Oldman za ulogu scenarista Hermana Mankiewicza u biografskom filmu “Mank” i Steven Yeun za ulogu u filmu “Minari”.

Prvi Oscar na 93. dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti pripao je Emerald Fennell za najbolji originalni scenarij za film ‘Djevojka koja obećava’, dok su Oscara za najbolji adaptirani scenarij dobili Florian Zeller i Christopher Hampton za film ‘Otac’.

Najbolja ženska sporedna uloga – Yuh-Jung Youn

Oscar za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljen je južnokorejskoj glumici Yuh-Jung Youn za film “Minari”, film “Mank” osvojio je Oscare za najbolju scenografiju i fotografiju, a najboljim dokumentarcem proglašen je film “Hobotnica i ja”.

“Ne mogu vjerovati da sam večeras ovdje”, rekla je Youn i našalila se kako svi pogrešno izgovaraju njezino ime. “Večeras vam je svima oprošteno”, dodala je. “Ne vjerujem u natjecanja”, rekla je Youn, čestitajući ostalim glumicama nominiranim u ovoj kategoriji. “Ja samo imam malo sreće, mislim. Imam više sreće od vas.”

U ovoj kategoriji nominirane su bile i Maria Bakalova za flm “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan”, Glenn Close za ulogu u filmu “Gorštačka elegija”, Olivia Colman za ulogu u filmu “Otac” i Amanda Seyfried za film “Mank”.

Film redatelja Leeja Isaaca Chunga nominiran je i u kategorijama najboljeg filma, redatelja, originalnog scenarija, glavne muške uloge i originalne glazbe.

Filmu “Mank” Oscari za najbolju scenografiju i fotografiju

Film “Mank”, biografska drama o scenaristu Hermanu Mankiewiczu i nastajanju scenarija za slavni film Orsona Wellesa “Građanin Kane”, Oscare je donio Donaldu Grahamu Burtu i Janu Pascaleu za najbolju scenografiju te Eriku Messerschmidtu za najbolju fotografiju.

U kategoriji scenografije konkurirali su mu filmovi “Otac”, “Ma Rainey: Majka bluza”, “News of the World” i “Tenet”, a u kategoriji fotografije “Juda i crni mesija”, “News of the World”, “Zemlja nomada” i “Čikaška sedmorka”.

“Mank” je u utrku za ovogodišnje Oscare ušao s deset nominacija, a osim u ove dvije kategorije bio je nominiran i za najbolji film, režiju (David Fincher), mušku glavnu ulogu (Gary Oldman), žensku sporednu ulogu (Amanda Seyfried), kostimografiju, šminku, originalni scenarij i zvuk.

Drugi Oscar za “Zvuk metala”

Nakon Oscara za najbolji zvuk, filmu “Zvuk metala” dodijeljena je i nagrada za najbolju montažu.

Uz “Zvuk metala” u ovoj su kategoriji bili nominirani i filmovi “Otac”, “Zemlja nomada”, “Djevojka koja obećava”, “Čikaška sedmorka”.

Oscar za vizualne efekte filmu “Tenet”

Film “Tenet” dobitnik je Oscara za vizualne efekte.

Najbolji dokumentarac “Hobotnica i ja”

Oscar u kategoriji dokumentarnog filma dodijeljen je filmu “Hobotnica i ja” (My Octopus Teacher) Pippe Ehrlich, Jamesa Reeda i Craiga Fostera o filmašu koji razvija neobično prijateljstvo s hobotnicom i uči od životinje koja s njime dijeli tajne svojega svijeta.

Nominirani su bili i filmovi “Collective” (Alexander Nanau i Bianca Oana), “Crip Camp” (Nicole Newnham, Jim LeBrecht i Sara Bolder), “The Mole Agent” (Maite Alberdi i Marcela Santibáñez) i “Time” (Garrett Bradley, Lauren Domino i Kellen Quinn).

Oscar kratkometražnom dokumentarnom filmu “Colette”

Film Anthonyja Giacchina i Alice Doyard “Colette” o pripadnici francuskoga pokreta otpora “Colette”.

Uz taj film nominirani su i “A Concerto Is a Conversation” (Ben Proudfoot i Kris Bowers), “Do Not Split” (Anders Hammer i Charlotte Cook), “Hunger Ward” (Skye Fitzgerald i Michael Scheuerman), “A Love Song for Latasha” (Sophia Nahli Allison i Janice Duncan).

Danski ‘Još jedna runda’ – najbolji međunarodni film

Najboljim međunarodnom filmom na 93. dodjeli Oscara proglašen je danski film “Još jedna runda” redatelja Thomasa Vinterberga. Uz danski film nominirani su bili i “Better Days” (Hong Kong), “Kolektiv” (Rumunjska), “Čovjek koji je prodao svoju kožu” (Tunis) i “Quo vadis, Aida?” Jasmile Žbanić (BiH).

Film “Još jedna runda” s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, govori o srednjoškolskim profesorima u krizi srednjih godina koji opijanjem pokušavaju naći smisao.

“Željeli smo snimiti film koji istražuje cijeli spektar opijanja, ali što je još važnije… željeli smo napraviti film koji slavi život”, rekao je Vinterberg posvetivši nagradu svojoj pokojnoj kćeri.

“Snimili smo ovaj film za tebe. Ti si dio ovoga čuda”, rekao je Vinterberg.

Najbolji sporedni glumac Daniel Kaluuya

Oscar za najbolju sporednu mušku ulogu pripao je Danielu Kaluuyi za ulogu Freda Hamptona, člana Crnih pantera u biografskoj drami “Juda i crni mesija”. U istoj je kategoriji bio nominiran i Lakeith Stanfiled koji u filmu glumi Williama O’Neala, doušnika FBI-a koji se infiltrira među Crne pantere.

Film je bio nominiran i za najbolji film, originalni scenarij, fotografiju te originalnu pjesmu. Uz Kaluuyu i Stanfielda u ovoj su kategoriji bili nominirani i Sacha Baron Cohen za ulogu u filmu “Čikaška sedmorka”, Leslie Odom za “One Night in Miami” i Paul Raci za “Zvuk metala”.

Popis dobitnika:

NAJBOLJI FILM:

The Father (David Parfitt, Jean-Louis Livi, Philippe Carcassonne)
Judas and the Black Messiah (Shaka King, Charles D. King i Ryan Coogler)
Mank (Ceán Chaffin, Eric Roth i Douglas Urbanski)
Minari (Christina Oh)
Nomadland (Frances McDormand, Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey i Chloé Zhao)
Promising Young Woman (Ben Browning, Ashley Fox, Emerald Fennell i Josey McNamara)
Sound of Metal (Bert Hamelinck i Sacha Ben Harroche)
The Trial of the Chicago 7 (Marc Platt i Stuart Besser)

NAJBOLJA REŽIJA:

Another Round (Thomas Vinterberg)
Mank (David Fincher)
Minari (Lee Isaac Chung)
Nomadland (Chloé Zhao)
Promising Young Woman (Emerald Fennell)

NAJBOLJA MUŠKA GLAVNA ULOGA:

Riz Ahmed (Sound of Metal)
Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)
Anthony Hopkins: (The Father)
Gary Oldman: (Mank)
Steven Yeun: (Minari)

NAJBOLJA ŽENSKA GLAVNA ULOGA:

Viola Davis: Ma Rainey’s Black Bottom)
Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)
Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)
Frances McDormand (Nomadland)
Carey Mulligan (Promising Young Woman)

NAJBOLJA IZVORNA PJESMA:

Fight For You (Judas and the Black Messiah; glazba: H.E.R. i Dernst Emile II; tekst: H.E.R. i Tiara Thomas)
Hear My Voice (The Trial of the Chicago 7; glazba: Daniel Pemberton; tekst: Daniel Pemberton i Celeste Waite)
Husavik (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga; glazba i tekst: Savan Kotecha, Fat Max Gsus i Rickard Göransson)
Io si (seen) (The Life Ahead (La Vita Davanti a Se); glazba: Diane Warren; tekst: Diane Warren i Laura Pausini)
Speak Now (One Night in Miami…; glazba i tekst: Leslie Odom, Jr. i Sam Ashworth)

NAJBOLJA IZVORNA GLAZBA:

Da 5 Bloods (Terence Blanchard)
Mank(Trent Reznor and Atticus Ross)
Minari (Emile Mosseri)
News of the World (James Newton Howard)
Soul (Trent Reznor, Atticus Ross i Jon Batiste)

NAJBOLJA MONTAŽA:

The Father (Yorgos Lamprinos)
Nomadland (Chloé Zhao)
Promising Young Woman (Frédéric Thoraval)
Sound of Metal (Mikkel E. G. Nielsen)
The Trial of the Chicago 7 (Alan Baumgarten)

NAJBOLJA FILMSKA FOTOGRAFIJA:

Judas and the Black Messiah (Sean Bobbitt)
Mank (Erik Messerschmidt)
News of the World (Dariusz Wolski)
Nomadland (Joshua James Richards)
The Trial of the Chicago 7 (Phedon Papamichael)

NAJBOLJA SCENOGRAFIJA:

The Father (Peter Francis, Cathy Featherstone)
Ma Rainey’s Black Bottom (Mark Ricker, Karen O’Hara i Diana Stoughton)
Mank (Donald Graham Burt i Jan Pascale)
News of the World (David Crank, Elizabeth Keenan)
Tenet (Nathan Crowley, Kathy Lucas)

NAJBOLJA ŽENSKA SPOREDNA ULOGA:

Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan)
Glenn Close (Hillbilly Elegy)
Olivia Colman (The Father)
Amanda Seydried (Mank)
Yuh-Jung Youn (Minari)

NAJBOLJI VIZUALNI EFEKTI:

Love and Monsters (Matt Sloan, Genevieve Camilleri, Matt Everitt i Brian Cox)
The Midnight Sky (Matthew Kasmir, Christopher Lawrence, Max Solomon i David Watkins)
Mulan (Sean Faden, Anders Langlands, Seth Maury i Steve Ingram)
The One and Only Ivan (Nick Davis, Greg Fisher, Ben Jones i Santiago Colomo Martinez)
Tenet (Andrew Jackson, David Lee, Andrew Lockley i Scott Fisher)

NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI DOKUMENTARNI FILM:

Collective (Alexander Nanau i Bianca Oana)
Crip Camp (Nicole Newnham, Jim LeBrecht i Sara Bolder)
The Mole Agent (Maite Alberdi i Marcela Santibáñez)
My Octopus Teacher (Pippa Ehrlich, James Reed i Craig Foster)
Time (Garrett Bradley, Lauren Domino i Kellen Quinn)

NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI DOKUMENTARNI FILM:

Colette (Anthony Giacchino i Alice Doyard)
A Concerto Is a Conversation (Ben Proudfoot i Kris Bowers)
Do Not Split (Anders Hammer i Charlotte Cook)
Hunger Ward (Skye Fitzgerald i Michael Scheuerman)
A Love Song For Latasha (Sophia Nahli Allison i Janice Duncan)

NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI ANIMIRANI FILM:

Onward (Dan Scanlon, Kori Rae)
Over the Moon (Glen Keane, Gennie Rim, Peilin Chou)
A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (Richard Phelan, Will Becher, Paul Kewley)
Soul (Pete Docter, Dana Murray)
Wolfwalkers (Tomm Moore, Ross Stewart, Paul Young, Stéphan Roelants)

NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI ANIMIRANI FILM:

Burrow (Madeline Sharafian i Michael Capbarat)
Genius Loci (Adrien Mérigeau i Amaury Ovise)
If Anything Happens I Love You (Will McCormack i Michael Govier)
Opera (Erick Oh) Yes-People (Gísli Darri Halldórsson i Arnar Gunnarsson)

NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM:

Felling Through (Doug Roland i Susan Ruzenski)
The Letter Room (Elvira Lind i Sofia Sondervan)
The present (Farah Nabulsi i Ossama Bawardi)
Two Distant Strangers (Travon Free i Martin Desmond Roe)
White eye (Tomer Shushan i Shira Hochman)

NAJBOLJI ZVUK:

Greyhound (Warren Shaw, Michael Minkler, Beau Borders i David Wyman)
Mank (Ren Klyce, Jeremy Molod, David Parker, Nathan Nance i Drew Kunin)
News of the World (Oliver Tarney, Mike Prestwood Smith, William Miller i John Pritchett)
Soul (Ren Klyce, Coya Elliott i David Parker)
Sound of Metal (Nicolas Becker, Jaime Baksht, Michellee Couttolenc, Carlos Cortés i Phillip Bladh)

NAJBOLJA KOSTIMOGRAFIJA:

Emma (Alexandra Byrne)
Ma Rainey’s Black Bottom (Ann Roth)
Mank (Trish Summerville)
Mulan (Bina Daigeler)
Pinocchio (Massimo Cantini Parrini)

NAJBOLJA ŠMINKA I FRIZURA:

Emma (Marese Langan, Laura Allen i Claudia Stolze)
Hillbilly Elegy (Eryn Krueger Mekash, Matthew Mungle i Patricia Dehaney)
Ma Rainey’s Black Bottom (Sergio Lopez-Rivera, Mia Neal i Jamika Wilson)
Mank (Gigi Williams, Kimberley Spiteri i Colleen LaBaff)
Pinocchio (Mark Coulier, Dalia Colli i Francesco Pegoretti)

NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA:

Sacha Baron Cohen (The Trial of the Chicago 7)
Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
Leslie Odom, Jr. (One Night in Miami…)
Paul Raci (Sound of Metal)
Lakeith Stanfield (Judas and the Black Messiah)

NAJBOLJI STRANI FILM:

Another Round (Danska)
Better Days (Hong Kong)
Collective (Rumunjska)
The Man Who Sold His Skin (Tunis)
Quo Vadis, Aida? (Bosna i Hercegovina)

NAJBOLJI ORIGINALNI SCENARIJ:

Judas and the Black
Messiah
Minari
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

magazin

MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI Narušavanjem prirodnog sklada svi smo u opasnosti

Objavljeno

-

By

Ovogodišnji Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se danas pod sloganom „Gradimo zajedničku budućnost za sve što živi”. S obzirom na zabrinjavajuće podatke koji ukazuju da bioraznolikost gubimo alarmantnom brzinom, njezino očuvanje mora postati prioritet svakog pojedinca.  

Bioraznolikost podrazumijeva sav život na Zemlji, uključujući životinje, biljke, gljive, mikroorganizme, a i nas, ljude. Svaka vrsta važna je nit u mreži koja održava prirodnu ravnotežu i pruža nam resurse neophodne za život – hranu, pitku vodu, čist zrak i mjesto za stanovanje. Posljednji Izvještaj o stanju planeta svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF pokazuje da smo od 1970. godine izgubili 68% populacija sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca i riba.

Neodrživim praksama dovodimo naš planet, a samim time i sebe, u opasnost. Zagađivanjem okoliša uništavamo prostor za život sebi i drugim živim bićima, krčenjem šuma direktno utječemo na smanjenje bioraznolikosti i narušavamo sklad između ljudi i životinja, pretjeranim izlovljavanjem pustošimo oceane, a regulacijom rijeka dovodimo brojne vrste do ruba izumiranja.

Nataša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije, poručuje:

„Ljudski pritisak na planet i njegove resurse raste. Danas gotovo svakih sat vremena izgubimo jednu vrstu. Iako to zvuči zastrašujuće, pozitivno je da smo sad svjesni svog utjecaja na planet i znamo da ga možemo promijeniti. Znamo da bez prirode ne možemo, no pitanje je što ćemo poduzeti da je očuvamo.”

Naša regija bogata je bioraznolikošću, o čemu puno govori i podatak da od čak 20.000 vrsta pčela u svijetu, kod nas ih je čak 1000. Zanimljivo je da samo sedam od njih pripada medonosnim pčelama, dok su sve ostale solitarne pčele. Iako se vjeruje da je njihova najvažnija ekonomska vrijednost stvaranje meda, to je zapravo – oprašivanje. Jedna solitarna pčela za svog života opraši onoliko biljaka koliko čak 120 medonosnih pčela. Pčele su odgovorne za naš svaki treći zalogaj, zbog čega o njima ovisi i sigurnost hrane, a time i naša budućnost. 

„Svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju bioraznolikosti. Pčelama možemo pomoći vrlo lako – sadnjom medonosnog i začinskog bilja u svojim vrtovima i na balkonima, ili izgradnjom nastambi od bambusa ili trstike za solitarne pčele. I ostalim vrstama na planetu možemo pomoći održivijim korištenjem resursa koje nam priroda svakodnevno pruža. Ako uzmemo samo ono što nam treba, dajemo prirodi vremena da se obnovi. Iskoristimo današnji Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj kao početak naše održivije budućnosti”, zaključuje Kalauz.

 
Nastavi čitati

magazin

(HOROSKOP) NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Rak, Škorpion i Ribe

Objavljeno

-

OVAN – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Vedrina, pozitivan duh, smisao za humor – sve će to biti naglašeno u vašem privatnom životu ovih dana. Zato se ne trebate truditi previše, nego samo imajte otvorene oči i reagirajte kad treba. Sve će se slagati samo od sebe, a vi uživajte.
KARIJERA: Nalazite se u periodu kad će neke stvari trebati definitivno privesti kraju. Baš ovaj tjedan karkaterističan je po tome. Završit ćete neke priče i okrenuti novi list. Kod nekih će to biti malo radikalnije. Ne žurite, nego prvo odvažite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pad imuniteta. Pazite na prehranu.

BIK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Veći dio svog slobodnog vremena provodit ćete u sasvim običnim aktivnostima uživajući nečiju naklonost. Bez velike pompe znat ćete cijeniti sitnice, a voljena osoba će vam uzvraćati jednakom mjerom. Bit ćete zadovoljni i bez velikih prohtjeva.
KARIJERA: Počinje faza kad će se vaše znanje sve više cijeniti. Budite svjesni svoje stručnosti i slobodno preznetirajte svoje sposobnosti. Moguće je da će vas sve više ljudi pitati za savjet ili da će vam ponuditi usko specijaliziran posao.
ZDRAVLJE&SAVJET: Uživajte u životu i u prirodi.

BLIZANCI – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Vaše čežnje bit će jake, a vi nekako prepušteni sami sebi. Oni koji imaju dobrog prijatelja ili prijateljicu pokušat će s njim (njom ) podijeliti svoje frustracije. Vezani će osjećati distancu u odnosu, a neki će biti u iskušenju ljubomore. Izdržite.
KARIJERA: Zaposleni u uslužnim djelatnostima imat će dosta posla, dok će ostali biti otvoreni za pomoć drugima. Neki će se pokazati kao dobri savjetnici, a svoje će znanje lako pimjenjivati u praksi. Mali nesporzumi u kominkaciji bit će prolazni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Povremene nervoze i sitne brige.

RAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Vjerojatno je da ćete dati sve od sebe da se uljepšate, a primijetit ćete i to da vas osoba suprotnog spola stalno odmjeravaju. Oni u vezama pokušat će osvježiti odnos, dok će samci rado izlaziti i zavoditi. Otvorite se i bit ćete uspješni.
KARIJERA: Što je gotovo, gotovo je. Nemojte to više analizirati. Prepustite vremenu neka radi za vas, a vi se usredotočite na ono što upravo počinje. Pred vama je nešto potpuno novo i ne još sasvim definirano. Budite otvoreni za to.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pomičite granice pod svaku cijenu.

LAV – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Osjećat ćete se kao da se ne možete uhvatiti za ništa što je sigurno. U pravu ste, ali razmislite koliko ste sami zaslužni za to. Partner će vam ukazati način kako bolje izražavati emocije. Primjenite savjete za koje vjerujete da su dobri.
KARIJERA: Pred vama su novi izazovi koji zahtijevaju pametan i promišljen pristup. Također ćete trebati sve više surađivati s kolegama, a nerijetko tako da stvarate ili prihvaćate komrpomise. Nemojte to uzeti za zlo, jer više očiju više vidi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nađite svaki dan malo mira samo za sebe.

DJEVICA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ako ste u duljoj vezi, imat ćete potrebu za više kretanja. Vašoj najdražoj osobi to se ne mora uvijek svidjeti, pa se potrudite povesti je sa sobom ili objasniti svoju potrebu za društvenošću. Samci će lako nalaziti društvo suprotnog spola.
KARIJERA: Sve će vam biti važnije vaše znanje i stručnost u poslovanju. Mnogi će dobiti priliku pokazati svoje specifične talente ili će njihova diploma dobiti na težini. Oni koji uče bit će uspješni u polaganju ispita. Neki će kontaktirati strance.
ZDRAVLJE&SAVJET: Istrajte kao i uvijek. Isplati se.

VAGA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Izgledat će kao da je ljubav daleko od vas. Kod nekih će to i biti doslovno jer će im najdraža osoba trenutačno biti odsutna. Čežnje će ojačati, a s njima i osjećaj usamljenosti. Neki će mir nalaziti u aktiviranju mašte i svojih snova.
KARIJERA: Moći ćete se bez imalo bojazni osloniti na svoje prethodne rezultate. Neki će to iskoristiti da odu korak dalje, a bit će i onih koji će živjeti na staroj slavi dokle god ide. Uglavnom, nemojte se uspavati, posao napreduje, a s njim i vi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osigurajte si više vremena za san.

ŠKORPION – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Zaokupljenost drugom stranom bit će velika, a vi spremni da se borite za vas dvoje do kraja. Oni u stabilnim vezama obnovit će svoj erotski život na najbolji mogući način. Oni koji još traže srodnu dušu u udvaranjima će biti vrlo uporni i ići do kraja.
KARIJERA: Poslovi se intenziviraju, a sve što radite poprima poduzetnički karakter. Mnogi će se ovih dana jače pokrenuti ili će se od njih zahtijevati veći angažman na radnom mjestu. Oni koji traže posao također će biti prilično aktivni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemojte zanemariti redovan san.

STRIJELAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Vaš zanimljiv ljubavni period potrajat će kroz cijeli ovaj tjedan. Pred vama su iskustva koja će zasigurno obogatiti vaš privatni život. Oni koji su možda još sami imat će mnogo udvarača. Moći će birati. Neka ne spuštaju kriterije.
KARIJERA: Većinu idućih dana najradije ćete plandovati. Mnogi će biti na godišnjem odmoru. Oni koji rade gledat će čim prije zbrisati s posla. Nadrđeni i njihov akontrola padat će im teško, ali izdržat će uz svoj neobični smisao za humor.
ZDRAVLJE&SAVJET: Preispitajte prvo sebe.

JARAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ono što zamislite u ljubavi bit će jače od stvarnosti, premda ni stvarnost neće biti loša. Neki će zato radije živjeti u mašti gledajući ljubavne filmove ili sanjareći na javi. Bit će i onih koji će osjetiti sve čari platonske ljubavne veze.
KARIJERA: Na dnevni red dolaze nedovršene stvari iz prošlosti. Neke od istih u vama će izazivati emocije, pa ćete ih odrađivati s nostalgijom ili s ljutnjom. Osjećat ćete se ambivalentno i neće vam biti jasno na čemu ste. Pričekajte.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pijte hladne napitke.

VODENJAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Manjak interesa za ljubav rezultat je vaše sumnjičavosti. Sami ćete sebi stavljati prepreke za ljubav premda us objektivne okolnosti dobre. Oni koji su u duljim vezama primijetit će da su se distancirali od partnera, a bez pravog razloga. Razmislite.
KARIJERA: Snaga i uvjerljivost kojom ćete zračiti omogućit će vam da utječete na druge. Ako nekog trebate pridobiti, vrlo je vjerojatno da ćete u tome uspjeti iznad očekivanja. Pokažite što znate i ne zaustavljajte se dok ne postignete cilj.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će biti presigurni u sebe.

RIBE – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Svaki trenutak osjećat ćete svoju snagu bilo da se suočavate s ljepotom, izazovom zavođenja ili pak, s problemom. Malo je toga što ovih dana nećete moći prebroditi. Vaše samopouzdanje bit će veliko, a energija zavidna.
KARIJERA: Sazrela vam je ideja o poslu za koji se treba potruditi, no vi ste potpuno predani i spremni ići u to. Pokrenut ćete neke stvari koje možda neće odmah dati rezultate, ali bit ćete na dobrom putu. Pomoći će i neki ljudi od utjecaja koji imaju znanje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Mirujte.

NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Rak, Škorpion, Ribe

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 22. svibnja 2022.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Nećete štedjeti svoje pregovaračke sposobnosti kako bi još više pridobili osobu do koje vam je stalo.
KARIJERA: U svakoj arhivi vi ćete danas naći nešto za sebe. Mnogi će prekapati po starim poslovima i izvješćima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite malo van na sunce.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Pomalo ste umorni od obećanja i očekujete promjene koje želite. Vjerujete s pravom u ljepše sutra.
KARIJERA: Ne treba srljati u nove projekte pod svaku cijenu. Bolje je prvo proanalizirati kamo vas oni mogu dovesti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nađite vremena za sebe i svoj mir.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Vjerojatno ćete posumnjati u iskrenost voljene osobe ili će biti obratno. Ništa ne dokazujte pod svaku cijenu.
KARIJERA: Drugi oko vas pomoći će vam da posao obavite bolje i da budete učinkovitiji. Oslonite se na njihove upute.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne uzimajte stvari previše k srcu.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Znat ćete se izraziti i pokazati svoje strasti. Ali ono najdublje emotivno ispunjenje ipak će izostati.
KARIJERA: Na trenutke ćete pomisliti na sve ono što biste željeli promijeniti u svom poslu. Jednako brzo ćete to i zaboraviti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne prigovarajte.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Uspjet ćete naći niz izgovora da sakrijete svoje osjećaje ili da ne pokažete koliko vam je zapravo stalo.
KARIJERA: Imate odlične ideje, a situacija polako sazrijeva. Uskoro ćete ih moći primjeniti u praksi. Pripremite se.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite realni.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Mogući su prolazni ljubavni promašaji na temu erotike i seksa. Ništa ne činite ako ne ide kako treba.
KARIJERA: Mali financijski izdaci nakratko će vas zabrinuti, no kako znate da imate dobre temelje, odbacit ćete brige.
ZDRAVLJE&SAVJET: Provjeravajte rok namirnica.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Mala zbunjenost pojavit će se zbog neočekivanog angažmana oko vašeg doma. Partner će vas razumjeti.
KARIJERA: Dogadaji vam idu u prilog. Zato se ne zabrinjavajte zbog prolaznog stresa koji se pojavljuje danas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Male brige.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Bit ćete skloni obiteljskom ozračju, miru ili boravku u vlastitom domu. Ako ste u vezi, danas ostajete kod kuće.
KARIJERA: Ne zanima vas niti komadić slave, nego predan rad kojim se stječe ugled i poštovanje drugih.
ZDRAVLJE&SAVJET: Na dobrom ste putu.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Moguće je da će vam danas dosaditi tulumariti s društvom, pa ćete se povući u svoj svijet intimnosti s partnerom.
KARIJERA: Od vas se očekuje sve veći angažman, a time raste i vaša odgovornost u poslu. Budite svjesni toga.
ZDRAVLJE&SAVJET: Zanemarite negativne ljude.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Vaša veza danas će dobiti jednu novu dimenziju jer će ojačati povjerenje između vas i voljene osobe.
KARIJERA: Mnogi će se zamisliti o svom poslu i gledati kako unaprijediti svoja znanja i stručnost.
ZDRAVLJE&SAVJET: Danas ćete sve gledati na daleko.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Svojom pričom i ponašanjem danas ćete pridobiti osobu do koje vam je stalo. Bit ćete zanimljivi i zabavni.
KARIJERA: U fazi ste kad želite svesti stare račune, ali već vas zovu novi suradnici i potiču na nove suradnje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite korak po korak.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 22.05.2022.
LJUBAV: Onima koji su u duljim vezama odjednom će dosaditi ovaj frustrirajući period i imat će snage odvesti partnera u spavaću sobu bez obzira na sve.
KARIJERA: Znate da se vaš posao razvija dobro i drago vam je što je pred vama još novih prilika.
ZDRAVLJE&SAVJET: Opustite se.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu