Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NEMA OPUŠTANJA Promjenljivo vrijeme i dalje. Uglavnom sunčano, ali za vikend nije isključena kiša, u gorju i snijeg!

Objavljeno

-

Danas pretežno sunčano, a sredinom dana i poslijepodne u središnjim, istočnim i južnim krajevima porast naoblake. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, osobito navečer mjestimice i jaka, a poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C.

U subotu umjereno i pretežno oblačno, na južnom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice uz malo kiše. U višem gorju ponegdje slaba susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare olujna. Najniža jutarnja temperatura većinom od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Uglavnom u kopnenim krajevima mjestimice kiša, u gorju i susnježica i snijeg, najčešće u nedjelju. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, u subotu podno Velebita s olujnim udarima, a od nedjelje u poslijepodnevnim satima i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura bez veće promjene, jutarnja viša.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADSKA KNJIŽNICA: U ponedjeljak predstavljanje prijevoda romana kanadskih autora Naomi Fontaine i Michela Jeana

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 29. travnja, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Zadar (Ogranak Grad) održat će se predstavljanje prijevoda romana kanadskih frankofonskih starosjedilačkih autora Naomi Fontaine i Michela Jeana u organizaciji Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru.

Roman Shuni Naomi Fontaine na hrvatski su jezik zajednički prevele studentice diplomskog studija prevoditeljskog smjera francuskog jezika i književnosti pod mentorstvom prof. Vande Mikšić, a Kukum Michela Jeana prevela je Lea Kovács.

Predstavljanje ovih dvaju prijevoda prilika je za razgovor o književnosti starosjedilačkih naroda u Québecu, Kanadi i u Amerikama te za upoznavanje šire publike s djelovanjem niza zanimljivih autora.

Na predstavljanju će sudjelovati profesorice i prevoditeljice Mirna Sindičić Sabljo, Vanda Mikšić i Lea Kovács te studentica Ivana Kasalo, jedna od prevoditeljica Shuni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Pred nama sve sunčanije, stabilno i osjetno toplije vrijeme. Južina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kiša ili pokoji pljusak ujutro na obali i otocima, sredinom dana i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri moguće i drugdje. Ujutro na kopnu ponegdje magla. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na obali jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

U subotu djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Najviše sunčana vremena na dalmatinskoj obali. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najniža temperatura od 2 do 6, na moru između 8 i 12 °C. Najviša dnevna od 17 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Postupno sve sunčanije, stabilnije i osjetno toplije. U subotu još nestabilno, na zapadu unutrašnjosti i na moru s ponekim pljuskom. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Vjetar slab jugozapadni, na Jadranu i jugo.

 
Nastavi čitati

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu