Connect with us

magazin

(FOTO/VIDEO) ZADARSKA DIVA Natali Dizdar ima novu hit pjesmu i rasprodane koncerte

Objavljeno

-

Samo dva tjedna nakon što je najavljen koncert Natali Dizdar u Laubi – sve su ulaznice za datum 24.4. rasprodane. No, zbog velikog interesa publike u prodaju su puštene ulaznice za još jedan datum – nedjelju 25. travnja.

Natali i njezin bend izvesti će njezine najveće hitove i okupljenima prirediti brojna iznenađenja.

Bit će ovo prilika da Natali izvede i svoj novi singl “Kad mislim na to”, ali i pjesme koje je nedavno objavila u sklopu projekta BETI.

Omiljena zadarska pjevačica sa zagrebačkom adresom ne može dočekati da stane pred svoje obožavatelje i priušti im glazbenu poslasticu koju će dugo pamtiti. Koncert će se održati u dvorištu Laube, a sva su mjesta sjedeća.Ne čudi interes publike za zadarsku pjevačicu s obzirom na činjenicu da njezin novi hit singl – Kad mislim na to ne silazi s vrha radijskih top ljestvica. Pjesmu potpisuju Natali Dizdar i Vladimir Mirčeta, njezin gitarist i dugogodišnji suradnik, a za odličan video spot u maniri ‘susreta druge vrste’ zadužen je bio talentirani redatelj Dinko Šimac.

“Ovu pjesmu sam zapravo napisala u Kolumbiji još na ljeto 2017. godine i kad god je čujem vrati me u to vrijeme. Cijela ta godina mi je bila turbulentna i sanjiva, s puno priča, završenih, nedovršenih i novih, pa takav neki osjećaj prati i ovu pjesmu.” objašnjava nam Natali kako je pjesma nastala i dodaje: “Vlado i ja smo ustvari demo verziju dosta brzo završili, ali sam pričekala sa završetkom pjesme jer sam htjela vidjeti u kojem će smjeru ići moj sljedeći album, odnosno u ovom slučaju, to će ustvari biti – EP. “

 Futuristički spot u kojem Natali susreće neku neobjašnjivu vanzemaljsku silu osmislio je Dinko Šimac poznat po svojim nadrealnim animacijama i posebnim vizualnim efektima. Dinko je tako uspio prikazati dva lica Natali Dizdar, jednu ‘ovozemaljsku’, i jednu ‘vanzemaljsku’.
“Super mi je bilo raditi sa Dinkom, sviđa mi se koncept koji je zamislio s ‘bliskim susretom’ i hologramima koji dočaravaju odlazak u neku drugu dimenziju, a osim toga drago mi je da sam konačno sjela i za klavir u ovom spotu.”  – prisjetila se Natali.

Zadarska diva vrijedno je iskoristila prisilnu pauzu od nastupa, pa je u završnoj pripremi i nekoliko novih singlova koje namjerava izdati u obliku EP-a.
“Pjesma “Kad mislim na to” je prvi singl sa nadolazeceg EP-a na kojem će se naći pet pjesama, a koji trenutno završavamo u studiju i čijem izlasku se nadam na jesen. Sve dosta ovisi i o situaciji s koronom i nemam neku potrebu požurivati projekte u kojima se nalazim. Čekamo pravi trenutak – rekla nam je Natali koja ne može dočekati da dva dana zaredom stane pred publiku u zagrebačkoj Laubi.
Organizator se obavezuje pridržavati se svih epidemioloških preporuka, a od posjetitelja očekuje isto.

iše o događaju pronađite na Facebook eventu.  Ulaznice potražite u sustavu Entrio.hr.

Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

Oprez! Ovaj uređaj troši struju čak i kada ga ne koristite

Objavljeno

-

By

unsplash

Poslušajte savjete stručnjaka jer ćete svaki mjesec moći uštedjeti koji euro.

Kad se uhvatimo u koštac s računom za struju, primjećujemo da nas struja često najviše udara po džepu.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem kućanstvu, vjerojatno vam ne pada na pamet skromni ruter za spajanje na internet.

Ali, ako ga ostavite uključenog cijeli dan, potrošit će puno više struje nego što mislite. Stoga prije kupnje pripazite na energetsku učinkovitost rutera i pripazite da troši što manje energije kada je uključen i u stanju mirovanja.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) kaže da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se također koristi za telefonsku liniju.

Ako je to slučaj, stručnjaci savjetuju da razmislite o kupnji usmjerivača koji vam omogućuje isključivanje bežične mreže kada nije u uporabi.

 
Nastavi čitati

magazin

GALA VEČER U ARSENALU / Za početak 8. Tuna, Sushi & Wine Festivala – najvažniji gastronomski događaj ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

By

Ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival koji će se održati od 5. do 10. travnja najveća je i organizacijski najzahtjevnija gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija koju Turistička zajednica grada Zadra organizira tijekom godine, a gala večera u klubu Arsenal u petak, 5.travnja, po svemu će sudeći biti među najznačajnijim gastronomskim događajima ove godine.
Naime, te će se večeri dogoditi snažan sinergijski spoj uspješnih zadarskih marikulturnih i trgovačkih tvrtki vezanih za ribarstvo s Ilirijom d.d., jednom od tri najveće turističke tvrtke u Zadarskoj županiji. Različite morske namirnice iz pogona i skladišta tvrtki Pelagos, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc te kulinarski timovi iz Ilirijinih brojnih kuhinja i ugostiteljskih objekata pretvorit će se u jela podjednako inspirirana dalmatinskom tradicijom i japanskom gastronomskom baštinom. Upravo približavanje japanske kuhinje, ali i turista, Zadru i Dalmaciji, bio je jedan od glavnih motiva organizacija i prvog Tuna Sushi Festivala 2015. godine. I to zato što su Japanci, veliki konzumenti svega iz mora, prepoznali jadransku ribu, a pogotovo tunu, kao vrhunsku namirnicu.

Sudjelovanje najboljih vina vinara Zadarske županije okupljenih i Udruzi vinara Vina Zadarske županije ZaDar i Maraske dodana je vrijednost cijelom događaju. Kao i koncert simpatične i popularne Danijele Martinović.

Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, kao i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka svake od tvrtki partnera u parteru revitaliziranog spomenika baštine Arsenala, složeni su u suradnji tvrtki partnera i Ilirijnih kulinarskih timova. A u ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovat će chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima.

Četiri slijeda servirane večere izgledat će ovako: bluefin tuna nigiri & hosomaki (hladno predjelo), crni ravioli punjeni mesom od kozica demiglace od škampa, listovi grana padana (toplo predjelo), fileti jadranske tune i zubaca, blitva na dalmatinski (glavno jelo) i creme brulee s limunom.

A na otocima u donjem dijelu Arsenala bit će baš svega: od dalmatinskih jela poput salate od hobotnice, paštete od bakalara i marinirane ribe preko talijanskih ribljih carpaccia do japanskih  nigirija, sushi rolica, sahimija, hosomaki rolica i gyoze s filetima hame. Bit će tu čak i peruanski cevice od sabljarke, pa i fast food riblji zalogaji – mini burgeri od tune, mini ražnjići s tunom, zatim riblji pohanci, canapei, riblje salate… Preko dvadeset različitih ribljih zalogaja od vrhunskih namirnica iz mora i uzgajališta oko Zadra!

Na šestom otoku nudit će se vrhunska vina zadarskih vinara, a Maraskin tim će miješati koktele.
Ulaznice za ovu gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se kupiti u klubu Arsenal, Turističko informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra u palači Cedulin, u hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa Entrio, Eventim i Turneo. Cijena servirane večere je 80 Eur, a degustacija na parteru 40 Eur.

 
Nastavi čitati

magazin

VESELI RITMOVI / Jet Set Band na Uskrsni ponedjeljak na Narodnom trgu

Objavljeno

-

By

Uskrsni ponedjeljak na Narodnom trgu oživjet će veselim ritmovima i virtuoznom svirkom trojice zadarskih glazbenika poznatih po svojoj nevjerojatnoj glazbenoj sinergiji – grupom Jet Set Band. Besplatni koncert će početi u 10 sati. 

Na prvi pogled možda ne izgledaju poput klasičnog benda, ali Ernest Masnov, Renato “Renči” Babić i Luka Mavra su upravo to – vrsni glazbenici koji svojim talentom oblikuju zvuk i emocije na sceni. Iako su sva trojica ponaosob vrsni pjevači, instrumentalisti i aranžeri, na pozornici Renči osvaja gitarskim dionicama, dok Luka svojim klavijaturama dodaje slojeve boja i dubine u bogati zvuk. Ernest sa saksofonom, flautom i kongama stvara dinamiku i ritam koji potiču publiku na ples i emotivno putovanje.

Osim uskrsnog kutka u atriju palače Cedulin i glazbenog nastupa, Turistička zajednica grada Zadra je na Veliku subotu i Uskrsni ponedjeljak od 10 do 13 sati organizirala i promenadno dijeljenje pisanica i promidžbenih materijala na Poluotoku za sve Zadrane i turiste koji se ovih dana nalaze u našem gradu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu