Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO/VIDEO) NEZAUSTAVLJIVI LIBRETIĆI “Život nije siv” na samo njihov način za blagdane!

Objavljeno

-

Jedan prekrasni, vedri, sunčani dan dan iz kuća je na popularne zadarske Banine izmamilo mnogu djecu spremnu za igru i druženje na svježem zraku. Pa ipak, neki od njih su se već izdaleka, u svojim prepoznatljivim crvenim Donnel haljinicama i majicama, izdvajali iz mnoštva na raznim igralištima, vješto plešući, pjevajući glumeći i pogledom slijedeći kameru te slušajući upute svojih voditelja.

Bile su to članice i članovi popularnog zadarskog Dječjeg zbora LIBRETIĆI koji su baš na taj dan došli na svoju “igru sa zadatkom” – da snime svoj novi videospot, u vlastitoj režiji i produkciji, a sve pod budnim okom svojih dvoje mentora, Ivane Begović i Dinka Habuša, te snimatelja Marina Ćute, o kojemu voditelji uvijek pričaju samo u superlativima.

Već je izdaleka bilo vidljivo da je čitava ekipa jako ozbiljna i spremna u namjeri da novi, najavljeni uradak izgleda – ništa manje nego izvrsno! 

“Ovu smo subotu odlučili iskoristiti za snimanje videospota za pjesmu ŽIVOT NIJE SIV mlade, ali već izuzetno poznate osječke kantautorice Mie Dimšić, mlade glazbene zvijezde koju naša djeca naprosto obožavaju i u njoj vide jako dobar uzor. Pjesmu smo obradili u svom prepoznatljivom veselom, šarenom i dinamičnom ruhu, a spot će biti baš u skladu s pjesmom – s puno kadrova, šaren, veseo, dinamičan, bogat i zaigran. Športski centar Višnjik nam se učinio idealnim eksterijerom za sve naše vizualne zamisli jer djeci nudi, osim toliko poželjnoga boravka na svježem zraku, puno različitih sprava za igru, vježbanje i rekreaciju, igrališta je sve više, a sve je uređeno zaista prekrasno i besprijekorno je uredno i čisto. Nismo mogli pronaći bolje “kulise” od ovih za ovu namjenu! Djeca ovdje dolaze i borave jako često, i sama, kao i sa svojim obiteljima, a ovoga smo ih puta mi samo “vratili” u njihov dnevni boravak” odaje nam uz smiješak Ivana, jedna od voditeljica Zbora, te nastavlja u vedrom duhu:

“Nadamo se da ćemo svim svojim dragim slušateljima i gledateljima uspjeti preko malih ekrana prenijeti sve one divne, optimistične i radosne emocije koje smo mi osjećali glumeći, plešući, pjevajući i igrajući se u ovom videospotu te smatramo kako smo, upravo u ovim vremenima, i to još pred Uskrs, blagdan obilježen nadom, radošću i svjetlom, posegnuli za pravom pjesmom i donijeli pravi projekt u javnost koji će imati jako dobar feedback. Svakako se pretplatite na naš YouTube kanal Glazbeni studio LIBRETO na kojemu možete naći sve naše novitete i pratiti našu lijepu glazbenu priču iz dana u dan zajedno s nama, a tako i dva zadnja covera koja smo snimili s nešto starijim, sjajnim zadarskim pjevačima, mladim nadama Enom Nimčević (BRUISES) I Lovrom Bučom (JELAOUS), a u planu još imamo 3 nova videa, kao i daljnji rad na pjesmama i videospotovima s našim najdražim LIBRETIĆIMA koji svaki naš dan čine posebnim, jedinstvenim, originalnim i posve smislenim. “, zaključuje Ivana. 

A kako im se možemo javiti?

“Uvijek smo svima rado dostupni putem naše Facebook grupe GLAZBENI STUDIO LIBRETO, preko Instagram profila _libreto_official, kao i na našoj mail adresi koja glasi libreto111@gmail.com” kaže nam Dinko, drugi umjetnički voditelj Zbora.

“Dragi naš Grade, dragi naši Zadrani i Zadranke, sretno vam, mirno, toplo i radosno ovo uskrsno vrijeme u najdražem krugu vaših najbližih od srca žele veliki i mali članovi LIBRETO teama.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VELIKI PETAK / Večeras Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu