Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RYANAIR PONOVNO OTVARA BAZU U ZADRU ZA LJETO 2021. Dva bazna zrakoplova, 200 milijuna dolara vrijedna investicija, 37 linija!

Objavljeno

-

Ryanair, najveći europski zračni prijevoznik, danas (30.ožujka) objavljuje ponovno otvaranje baze u Zračnoj luci Zadar. S dva bazna zrakoplova, na 78 tjednih letova, povezivat će Zadar sa 37 odredišta od kojih je čak 17 novih čime će hrvatski korisnici imati mogućnost odabira brojnih europskih odredišta od srpnja 2021.

Nova baza će pokrenuti turizam na zadarskom području, a nadajući se u otvaranje Europe u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak programa cijepljenja.

Ryanairov ljetni red letenja 2021:
 2 bazna zrakoplova – investicija vrijedna 200 milijuna USD
 78 tjednih letova
 37 linija ukupno
 17 novih linija*
 Konekcije za popularna odredišta kao što su Rim, Pariz, Bergamo, Edinbourgh, Budimpešta itd.

Hrvatski korisnici već sada mogu rezervirati svoja ljetna putovanja po najpovoljnijim cijenama i to s mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakve dodatne nadoplate. Kako bismo proslavili ovu objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 01.travnja u ponoć na stranicama www.ryanair.com

Ryanairov predsjednik Uprave, Eddie Wilson je rekao:

“S obzirom na nastavak programa cijepljena u sljedećim mjesecima zračni promet je spreman za novi uzlet, stoga nam je zadovoljstvo najaviti otvaranje baze u Zadru u srpnju. S dva bazna zrakoplova i čak 37 linija (17 novih) naši hrvatski korisnici imat će mnoštvo mogućnosti za odabir ljetnog odredišta svog toliko zasluženog odmora. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada.

Kako bismo proslavili naš povratak baze u Zadar i nove linije u sezoni 2021. objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 01.travnja u ponoć. Kako će karte po ovako nevjerojatno niskim cijenama biti razgrabljene vrlo brzo, posjetite naše stranice www.ryanair.com i rezervirajte svoju kartu.”

Ministrica Turizma i Sporta, Nikolina Brnjac:

„Zrakoplovna industrija od strateške je važnosti za sektor turizma, stoga nas raduje vijest o ponovnom otvaranju Rynairove baze u Zadru što će Hrvatsku dodatno povezati s čak 37 europskih destinacija. U pripremama za turističku sezonu Hrvatska vodi sustavnu brigu o svim epidemiološkim segmentima kako bi se zadovoljili svi sigurnosni i zdravstveni uvjeti boravka i dolazaka gostiju. Mogućnost prelaska državne granice uz predočenje negativnog PCR testa ili antigenskih testova odobrenih u EU, potvrde o preboljenom COVID-u 19 ili potvrde o cijepljenju, novi je korak k stvaranju svih potrebnih preduvjeta kako bi Hrvatska ostvarila što uspješniju turističku sezonu i spremnije dočekala turiste.“

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić:

“Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze sa 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće..”

Direktorica TZ Zadarske županije, Mihaela Kadija:

“Otvaranje baze i čak 37 destinacija još jednom potvrđuju uspjeh dugogodišnjeg partnerstva Ryanaira i Zadra. Posebno je u ovoj izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ta suradnja izuzetno bitna. Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, pokazavši kako imamo dobar proizvod i vjerna tržišta, vjerujemo da uz ovakav doprinos u avio-povezanosti, možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Očekujemo kako će nakon što se pandemija počne smirivati, putovanja biti poželjnija nego ikad te će brojni turisti htjeti, a zahvaljujući Ryanaairu i moći posjetiti našu županiju i uživati u svom zasluženom odmoru. Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije i zadarske zračne luke, te naš strateški položaj te time doprinio prepoznatljivosti naše regije. Stoga je ovo i odlična prilika da se zahvalimo svim sudionicima na zajedništvu i suradnji kojima su doprinijeli i omogućili da ovaj iznimno značajan projekt za turizam Zadarske županije živi toliko dugo.“

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U VIRU OBILJEŽENA 34. GODIŠNJICA OSNUTKA HDZ-a / “Agresivna ljevica pokazala je svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje”

Objavljeno

-

By

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u zemlji. Odlična suradnja s Vladom RH zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Simbol otpora komunističkom nasilju!

Objavljeno

-

Kad me u tjedan dana na zub uzmu i Index i Srpske novosti onda znam da nešto ispravno radim.

Jedan dalmatinski medij tražio je murale po Dalmaciji, našli ih 18. Pa da su mene pitali ja bi im poslao preko 100 slika, a ušteđeno gorivo i dnevnice su mogli donirati dečkima na terenu, za boju.

Isti taj medij svakodnevno udara i po meni, pa danas kažu: oštećeni su moj i automobil gradonačelnika. Ja napad nisam prijavio, pa ako se uopće dogodio…

Zamisli, da je nekom njihovome ucrtalo zvezdu na auto razapeli bi sve živo i neživo. Da su gledali prilog na Dnevniku mogli su vidjeti sve detalje.

Uostalom, zaboli me za njihovo mišljenje, i oni su mi PR. Jer jedini tko huška su oni svojim svakodnevnim tekstovima. Baš su oni ti koji daju volju mladima za otporom prema njihovim lažima.

Iako znaju da ustaški grb ima znak “U” na prvom bijelom polju i da je grb bio bočno, oni luduju na crnu boju i šahovnicu. I sad kad su izvršili pritisak na institucije i shvatili da se zakon zapravo ne krši nigdje – okrenuli su retoriku. Sad je to izdaja Dalmacije i tome slično. Smiješno. No, dosta o njima, nebitni su. 

Danas ako si generalno protiv komunističkih poremećenih ideja dobiješ naziv ustaša. S tim te nazivom degradiraju, a sebi daju na bitnosti jer su, kao, antifašisti. A anti mora biti protiv nečega, pa moraju naći ustaše.

A zapravo su oni jedna obična nakupina komunista. Nebitnih i frustriranih ljudi koje će izjesti jugonostalgija i mržnja prema RH.

Kad žele toljagama zatući ljude što se mole u tišini i ne smetaju nikoga, ne traže zaštitu, to je OK. Jer im nabiju epitet klečavci i mogu što hoće. To nije nasilje ni širenje mržnje.

Kad netko kaže da je gay parada zlo i bacanje novca na zaštite tih pedera dok marširaju okolo, taj je ustaša, nacist itd. To su oni – ili će biti po njihovome ili neće biti.

Konstantno manjina maltretira većinu.

I nama je više pun kofer. Nećete. 

Sad ćemo se mi inatiti, pa ćete na svaku vašu ludost dobiti odgovor. Dok ne shvatite da ste manjina i da živite u državi koja se zove Hrvatska.

Najbolje od svega što u Trogiru gdje je na vlasti SDP gradonačelnika zaboli što ima dva murala u gradu. Neki valjda normalan čovjek.

Ovima u Zadru očito pomoći nema.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu