Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U ZADRU DRŽAVNI TAJNIK ŠIME ERLIĆ Novih 16 ugovora za komunalnu infrastrukturu vrijednih 4,2 milijuna kuna

Objavljeno

-

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u pratnji župana Božidara Longina uručio je u Zemuniku Donjem ukupno 16 ugovora za jedinice lokalne samouprave s područja Zadarske županije vrijednih 4,24 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz tri nacionalna programa MRRFEU-a: Program podrške regionalnom razvoju, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške brdsko-planinskim područjima.

Najviše sredstva dodijeljeno je Zadarskoj županiji za projekt građevinskih radova na Osnovnoj školi u Zemuniku Donjem – 500 tisuća kuna, a sredstva su za svoje infrastrukturne projekte dobili i gradovi Benkovac i Obrovac te općine Galovac, Gračac, Jasenice, Lišane Ostrovičke, Novigrad, Polača, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji.

„Upravo je kvalitetna komunalna i društvena infrastruktura temelj dodatnog razvoja i zato čestitam našim općinama i gradovima koji su pripremili projekte i bili spremni za povlačenje bespovratnih sredstava. Važna je vizija, predanost i promišljanje, kako bi se ostvarili projekti kojima je cilj podizanje kvalitete života u svim našim krajevima. Zadarska županija već je prepoznata po kvalitetno pripremljenim projektima koji su financirani sredstvima Europske unije. Veseli me najava brojnih novih projekata koji su u pripremi, jer je pred nama nova europska omotnica u kojoj nam je na raspolaganju 24 milijarde eura i važno je da budemo spremni za to razdoblje koje je pred nama“, poručio je državni tajnik Šime Erlić.

„Zadarska županija se gradi, raste i razvija upravom zahvaljujući dobroj suradnji lokalne i regionalne razine s Vladom RH, koja sa svim svojim ministarstvima, uspješno prati naše značajne razvojne projekte. U ovome trenutku na području naše županije provode se projekti vrijedni više od tri milijarde kuna, što pokazuje da znamo i možemo, da osluškujemo potrebe naših građana i radimo preduvjete za njihovu sigurnu budućnost“, istaknuo je župan Božidar Longin posebno zahvalivši državnom tajniku Šimi Erliću, koji je i sam bio značajan kotačić u razvojnim projektima na području Grada Zadra i Zadarske županije.

Program podrške regionalnom razvoju 2021.

 1. Zadarska županija, Građevinski radovi na OŠ Zemunik – faza II (500.000 kuna)
 2. Općina Zemunik Donji, Izvanredno održavanje dionice Županijske ceste žc6011 u naselju
  Smoković dogradnjom nogostupa (300.000 kuna)
 3. Općina Poličnik, Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Zvončić – područni objekt Murvica-
  Briševo (400.000 kuna)
 4. Općina Posedarje, Sanacija pokosa – potporni zid (350.000 kuna)
 5. Općina Novigrad, Izgradnja nerazvrstanih prometnica naselja Zubčići sa rasvjetom (350.000
  kuna)
 6. Općina Ražanac, uređenje i opremanje plaže “Oseka” u Ljupču (250.000 kuna)
 7. Općina Vrsi, Sanacija pokosa nerazvrstane ceste Ričina (190.000 kuna)

Program održivog razvoja lokalne zajednice 2021.

 1. Općina Polača, Asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Općine Polača – II. Faza (200.000
  kuna)
 2. Općina Galovac, Izgradnja općinskog trga na “Lokaciji Padvare” – (200.000 kuna)
 3. Općina Lišane Ostrovičke, Modernizacija nerazvrstanih cesta u Općini Lišane Ostrovičke
  (300.000 kuna)
 4. Grad Benkovac, Povećanje energetske učinkovitosti javne rasvjete u Gradu Benkovcu
  (200.000 kuna)
 5. Grad Obrovac, Sanacija nerazvrstanih cesta na području Grada Obrovca (250.000 kuna)
 6. Općina Gračac, Sanacija Mosorske i Pružne ulice u naselju Gračac (150.000 kuna)

Program podrške brdsko-planinskim područjima 2021.

 1. Općina Gračac, Obnova centra za posjetitelje Zaštićene prirode (200.000 kuna)
 2. Općina Starigrad, Sanacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta (200.000 kuna)
 3. Općina Jasenice, Izgradnja potpornog zida u Ulici Gojka Šuška (200.000 kuna)
 
Nastavi čitati
2 komentara

2 Comments

 1. Plenki & Pupi

  15. ožujka 2021. at 16:57

  Kome mažete oči?
  Neće vam ni to pomoći. Nitko

   
 2. Plenki & Pupi

  15. ožujka 2021. at 16:58

  …vam više ne vjeruje. Prošla su ta vremena.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIVILEGIJA I ODGOVORNOST / Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sv. Filipu i Jakovu. Odazovite se!

Objavljeno

-

By

Darivatelje krvi možemo nazvati svojevrsnim herojima, jer upravo oni spašavaju tuđe živote i nesebično poklanjaju dio sebe za dobrobit drugih.

Zašto je darivanje krvi važno?

– krv nije moguće proizvesti na umjetan način

– spašavate ljudske živote

– kontrolirate svoje zdravlje

– primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa

– za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

“Biti darivatelj je privilegija, ali i odgovornost. Skupite snagu te nam se pridružite, pozovite svoje prijatelje, kolege, obitelj da daruju krv, jer možda baš vi nekome spasite život!

Vidimo se 16. listopada 2023. godine u vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov (“stara škola”) od 16 do 18 sati!”, stoji u pozivu iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŠTO SE DOGAĐA S VREMENOM? / I dalje sunčano i toplo. Od ponedjeljka još više temperature!?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka u unutrašnjosti je moguće malo kiše, ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. U Dalmaciji slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, tek prema večeri u okretanju na buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 na kopnu te između 24 i 28 °C na moru.

U četvrtak pretežno sunčano, mjestimice uz prolaznu umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća magla. Na jugu je popodne moguć lokalno jači razvoj oblaka uz poneki pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu mjestimice umjerena bura, popodne sjeverozapadnjak i na jugu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna od 20 do 25 °C, u Dalmaciji ponegdje viša.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno ili djelomice sunčano, no u četvrtak je na jugu moguć lokalni razvoj oblaka uz poneki pljusak. Ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, u petak mjestimice s prolaznim jakim udarima, a sredinom dana sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez bitne promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OMILJENA IM TURISTIČKA DESTINACIJA / Veleposlanici Češke i Japana posjetili Zadarsku županiju

Objavljeno

-

By

U posjetu Zadarskoj županiji boravili su veleposlanici Japana i Češke, Nj.E. Iso Masato i Nj.E. Milan Hovorka koje je u Domu županije primio župan Božidar Longin sa suradnicima.

Veleposlanici su se tijekom sastanka složili da je Zadarska županija omiljena destinacija i japanskih i čeških turista, uz naglasak da bi prirodnu ljepotu i ogroman gospodarski potencijal trebalo sustavno zaštiti te postići održivost turističkog sektora. Istaknuli su jedinstvenost ovog sastanka kojim se suradnja između triju zemalja podiže na dodatnu razinu.

Župan Longin je također naglasio važnost održivosti turizma i razvoja Zadarske županije kao turističke destinacije uz stalnu brigu o okolišu i našem najvažnijem prirodnom resursu, moru i morskom ekosustavu. Upravo ovu temu obrađuju izmjene Zakona o turizmu koje bi trebale stupiti na snagu početkom 2024. godine, s kojima se nastoji postići ravnotežu i održivost turizma, a istovremeno osigurati kvalitetan život lokalnog stanovništva.

Osim turizma, i sektor marikulture je značajan gospodarski potencijal koji je upravo istaknuo japanski veleposlanik, imajući u vidu snažnu suradnju Zadarske županije kao najribarskije hrvatske regije s Japanom u uzgoju i izvozu plavo-repne tune.

Veleposlanik Hovorka, pak, posebno je pohvalio dugogodišnju dobru suradnju i prijateljstvo koju Zadarska županija održava s Južnomoravskom regijom iz Češke.

Prethodno su veleposlanici Hovorka i Masato sa županom Longinom nazočili otvorenju izložbe “Priča o Haninom kovčegu” u novom izložbenom prostoru Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Veleposlanstva Republike Češke, Japana, Države Izrael, Kanade, Sveučilišta u Zadru i Gradske knjižnice Zadar. Izložba je otvorena povodom sjećanja na žrtve holokausta, a prikazuje tužnu sudbinu 13-godišnje djevojčice zatočene u logoru Auschwitz.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu