Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

CROMARIS FORMIRAO TROČLANU UPRAVU Predsjednik Ivan Leko, članovi Giuseppe Virzì, te Zadranin Dane Desnica

Predsjednikom Uprave imenovan je Ivan Leko, dok su za članove Uprave imenovani Dane Desnica i Giuseppe Virzì. Dosadašnji pak direktor tvrtke, Goran Markulin, ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave Cromarisa

 

Objavljeno

-

Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, koji posluje u sastavu Adris grupe, današnjom odlukom Nadzornog odbora dobio je novu, tročlanu Upravu tvrtke. Predsjednikom Uprave imenovan je Ivan Leko, dok su za članove Uprave imenovani Dane Desnica i Giuseppe Virzì. Dosadašnji pak direktor tvrtke, Goran Markulin, ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave Cromarisa.

Kao što stoji u obrazloženju, Adris grupa je od osnutka Cromarisa 2009. godine u razvoj Cromarisa uložila više od milijardu kuna, što je rezultiralo snažnim rastom svih poslovnih pokazatelja, otvaranjem novih tržišta, širenjem proizvodnog portfelja te tehnološkim i proizvodnim unapređenjima. S obzirom da tvrtka ulazi u novi, vrlo zahtjevan ciklus rasta i razvoja, radi ostvarenja ambicioznih ciljeva, potrebna je prilagodba organizacijske strukture novim tržišnim okolnostima, te je stoga imenovana nova, tročlana Uprava Društva, čiji četverogodišnji mandat započinje 1. travnja ove godine.

Poslovodstvo Adrisa zahvalilo je Goranu Markulinu na iznimnom angažmanu i postignutim rezultatima u rastu i razvoju Cromarisa.

Ivan Leko

Rođen u Slavonskom Brodu 4. kolovoza 1973. Nakon završene gimnazije upisuje PMF u Zagrebu, gdje 1997. stječe zvanje dipl. ing. kemije. Kao pripravnik zapošljava se u Odjelu osiguranja kvalitete tadašnje Tvornice duhana Rovinj, a u sljedećim godinama obnaša različite rukovodeće funkcije unutar proizvodnje u tvornicama duhana u Zagrebu i Rovinju.

Osnutkom TDR-a d.o.o., Ivan preuzima funkciju direktora operacija gdje rukovodi cjelokupnim vertikalno integriranim opskrbnim i proizvodnim lancem. Od 2009. član je Uprave TDR-a, te član NO Hrvatskih duhana d.d. i Istragrafike d.d. Uz različite edukacijske programe i module na Adris akademiji, IEDC i London Business School, 2013. Ivan je diplomirao na Executive MBA programu IESE Business School u Barceloni.

Prodajom TDR d.o.o. 2015., Ivan postaje direktor operacija i član Uprave regije Adria British American Tobacco-a. Od lipnja 2020., Ivan je zaposlen u Adris grupi d.d. kao direktor za unaprjeđenje poslovanja s fokusom na upravljanje nekretninama i razvojne projekte.

Sretno oženjen, ponosan roditelj četvero djece, uz koje ipak stigne trčati duge pruge, proizvoditi svoje maslinovo ulje i pivo, te ponekad i roni.

Dane Desnica

Rođen u Zadru 22. ožujka 1980. Nakon završene srednje škole u Zadru upisuje Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, gdje 2004. stječe zvanje dipl. ing. preh. teh.. Kao pripravnik 2004. zapošljava se u Tankerkomerc d.d. Zadar, te, nakon završenog pripravničkog staža, u Marituni d.d., kao tehnolog prerade ribe i uzgoja tune. Godine 2010. pridružuje se Cromarisovom timu, na poziciji rukovoditelja Cromarisovih uzgajališta na području Dalmacije, a od 2014. zadužen je za sva Cromarisova uzgajališta. Od 2017. radi na poziciji direktora cijele Cromarisove proizvodnje, što uz uzgoj uključuje mrjestilište u Ninu i pogon za sortiranje i preradu u Zadru.

Oženjen je i otac dvoje djece. Osim s obitelji, slobodno vrijeme provodi na nogometu i šetnji sa psom.

Giuseppe Virzi

Giuseppe se pridružio Cromarisu 2018. godine. S više od 20 godina bogatog iskustva u međunarodnom poslovanju i vođenju kulturno raznolikih timova, razvio je razumijevanje i uvažavanje kulturnih razlika unutar tima i pridonio da te razlike pridonesu uspješnom načinu poslovanja.

Kao bivši atletičar, nositelj talijanskog juniorskog rekorda u skoku u dalj punih 18 godina sa skokom od 7,92 m, Giuseppe je posvjedočio važnosti timskog rada, predanosti i discipline.

Godine 1996. sportska ga je karijera dovela u SAD, San Diego, gdje je radio za najveći svjetski lanac zdravstva i fitnesa, brzo se penjući u korporacijskoj strukturi na vodeće pozicije. Godine 2009. većinski dioničar dodijelio mu je vođenje inovativnog projekta u Europi. Nakon njegova završetka, sa suprugom Amerikankom i troje djece odlučio je ostati u Italiji.

Prije nego što se pridružio Cromarisu i Adris grupi, Giuseppe je više od pet godina radio u Atlantic grupi, nadgledajući uglavnom kategoriju Sport Nutrition i njenu distribuciju na glavnim tržištima (Italija, Velika Britanija, Španjolska, Njemačka, Francuska).

Giuseppe je završio MBA iz poslovnog upravljanja na Kalifornijskom sveučilištu u San Diegu. U slobodno vrijeme uživa na otvorenom, putovanjima i sportskim priredbama za mlade.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKA / Gradonačelnik Dukić: “Kristovo uskrsnuće pruža nam vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro”

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo Uskršnju čestitku gradonačelnika Branka Dukića:

“Drage Zadranke i Zadrani,

najveći kršćanski blagdan je pred  nama. Uskrs je simbol nade, dan kada slavimo Kristovo uskrsnuće koje nam pruža vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro.

Svima želim zdravlje, mir i blagostanje, uz puno ljubavi i veselja u vašim domovima i s vašim najdražima.  

U ime cijele gradske uprave i svoje osobno, sretan i blagoslovljen Uskrs!”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu