Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Šef TUI za Njemačku: Za Uskrs ne znam, ali na ljeto ćemo sigurno moći putovati

Objavljeno

-

Direktor koncerna TUI za Njemačku izjavio je u intervjuu objavljenom u nedjelju da nije siguran u otvaranje koje bi omogućilo turistička putovanja za Uskrs, ali da za ljeto nema nikakvih sumnji. Jedan od sigurnih ciljeva će biti, kazao je, Hrvatska.

Marek Andryszak, koji u Njemačkoj vodi TUI, izjavio je u intervjuu za T-online da je siguran u to da će ljetovanja ove godine proteći više manje neopterećeno pandemijom koronavirusa. Za Uskrs, međutim, nije baš tako siguran:

“Danas je, naravno, još uvijek nesigurno hoće li biti otvaranja prije Uskrsa, ali sam već za Duhove puno sigurniji.”

“Za razdoblje nakon toga vrlo sam siguran, na ljeto se međutim možemo vratiti svim turističkim odredištima”, kazao je Andryszak.

U intervjuu je govorio o epidemiološkim podacima odredišta koje prati, primjerice o tome da Institut Robert Koch još uvijek nije skinuo upozorenje putovanja za Mallorcu, unatoč tome što je tamo nekoliko tjedana 14-dnevna incidencija novozaraženih koronavirusom niža od 35 na 100.000 ljudi. On očekuje skoro skidanje upozorenja i za Baleare.

TUI, kazao je, za određena odredišta od putnika traži negativne testove ne starije od 48 sati, ustvrdio je da je ta strategija dovela do incidencije putnika od samo 0,5. Mogućnost da svi Nijemci provedu ljetne praznike u Njemačkoj, odbacio je kao nemoguće, kazao je da su turistički kapaciteti te zemlje dovoljni za samo jednu četvrtinu onih koji bi inače putovali.

Za ljeto prognozira da će glavna odredišta turista koji će putovati avionom biti grčki otoci, Kanari i Baleari

“Južna Europa još uvijek je dobra opcija za putnike automobilima, mislim na Austriju i Italiju. Isto tako, Hrvatska će biti sigurno ljetno odredište”, kazao je.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKA / Gradonačelnik Dukić: “Kristovo uskrsnuće pruža nam vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro”

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo Uskršnju čestitku gradonačelnika Branka Dukića:

“Drage Zadranke i Zadrani,

najveći kršćanski blagdan je pred  nama. Uskrs je simbol nade, dan kada slavimo Kristovo uskrsnuće koje nam pruža vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro.

Svima želim zdravlje, mir i blagostanje, uz puno ljubavi i veselja u vašim domovima i s vašim najdražima.  

U ime cijele gradske uprave i svoje osobno, sretan i blagoslovljen Uskrs!”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu