Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“NE DAJ DA TE GAZE!” HSLS Zadar obilježio Dan žena

Objavljeno

-

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika Dana žena, zadarski ogranak HSLS-a je u subotu 6. ožujka na Branimirovoj obali, na prigodan način „podjelom cvijeća- maćuhica“ obilježio taj dan koji nikako ne smije pasti u zaborav.

Gđa. Milica Josić, v.d. predsjednica Ženske organizacije liberalki pri zadarskom ogranku je sa članovima i simpatizerima stranke podijelila cvijeće, te je tom prigodom objasnila zbog čega se i devetu godinu za redom na ovaj prigodan način obilježava praznik žena pod sloganom “Ne daj da te gaze!”.

-Svjesni činjenice kako sve lijepe tradicije padaju u zaborav u ovom brzom vremenu razvoja tehnologije, kada se sve manje ima vremena za bližnje, ovom gestom kao stranka koja propagira i slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, apeliramo na svijest prema ženama koje su sve manje zastupljene u društveno-političkom životu. Također nastojimo skrenuti pažnju na težak položaj žena na tržištu rada koje su kao takve suočene sa najtežim oblikom životnih izazova – s gubitkom radnih mjesta koji najviše pogađa žene iznad 40 godina.

Žene iako diskriminirane kroz povijest pa i kroz današnjicu ne bi trebale tolerirati te trendove, jer su žene ravnopravne i ne manje vrijedne, zaključila je Josić.

U dobroj atmosferi prihvaćene inicijative, Zadranke i Zadrani su podržali ovu već tradicionalnu akciju u velikom broju što je dodatno dalo vjetar u leđa zadarskom HSLS-u.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Živojin

    6. ožujka 2021. at 15:30

    Svim drugarisama sproćufašistkinjama želim mnogo srečan 8. MAPT i nadam se da če da dobeju mnogo cveča! Prijazno!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu