Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TOP MODEL NA “PLANETI VIŠNJIK” Nevena Dujmović Prižmić: “Plivanje na Višnjiku je spas, virujte!”

Objavljeno

-

– Zvrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
Pet je i 30. Pet i po i tek se, u ovim zadnjim veljačkim danima, sprema cik zore.
– Dobro je, taman ću doći u šest na početak plivanja!

Tako triput tjedno govori Nevena Dujmović Prižmić. Naša draga sugrađanka, rođena Dobropoljanka s Pašmana, svjetski poznati model, jedna od najuspješnijih u tom poslu.
– Teško!? Ma je, ništa nije teško. Lijepo ustanem, spremim se i dođem na Višnjik.

Pa „hop!“ u bazen.
– Nekad sam ispred bazena i prije tete Senke ili njezinih kolega s recepcije, nestrpljiva sam.

Nevena, tek toliko da znate, nije slučajno „otkrila“ plivanje.
– To je rekreativno plivanje i vodi ga Karlo Vukić. Program je izvrstan, a jedan dan sam rekla sebi da zašto ne bih i ja išla kad već neko vrijeme na bazen redovito ide moj muž Saša.

On je, Saša, već prokušani plivač.
– Njemu je plivanje najprije bila izvrsna aktivnost čime je otklanjao neke zdravstvene poteškoće, a poslije se navikao na bazen pa postao stalni rekreativac, čak i jedan od onih koji odlaze na odgovarajuća natjecanja.

I tako, Nevena i Saša redovito se „bućkaju“ na Višnjiku.
– A, ozbiljno je to, ta ura vrimena. Karlo Vukić sve to isprogramira i daje nam naputke, nadzire nas, poslije malo razgovaramo…

Kad iskoči iz bazena, reći će, prepuna je poleta.
– Onda mi je cijeli dan izvrstan. Kad dođem doma spremim marendu…

Hm, da je znati što je na stolu.
– He, he, he, banana, malo jogurta…

Pandemija koronavirusa cijeli je svijet promijenila pa je i Nevenu do daljega prikovala za Zadar.
– Ajme, u ovu godinu dana bila sam na svega nekoliko snimanja. Eto, nekidan sam bila u Austriji i sad čekam. Ima naznaka za sljedeće poslove, ali teško je. Zrakoplovne veze su rijetke, iz Austrije sam se, recimo, vraćala preko Frankfurta, moraš po’ Europe proći da doma doći. Svi trebamo biti strpljivi, nema nam druge.

Već lijepa dva desetljeća Nevena je jedan od najtraženijih i najcjenjenijih svjetskih modela.
– Eto, radim još… Obašla sam cijelu zemaljsku kuglu, sve kontinente. Jedino što nisam još u Rusiji bila. Valjda jedan dan i hoću.

S mužem Sašom živi u Zadru u obiteljskoj kući, a u rodnu Dobropoljanu ode kad god može.
– To je moj raj na zemlji. Najveći duševni mir imam tamo, kod mame i rodbine, kad prijatelja i sumještana.

Jedan je Dobropoljanac puno prije nje osvojio svijet.
– Naš Krešo Ćosić, veliki sportaš i čovik.

Kad se jednog dana zemaljska kugla ponovno otvori i kad se nastave poslovi, Nevena će često izbivati.
– Je, ali od ovoga plivanja neću odustati. To je spas, virujte!

Izvor: visnjik.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

HDZ: Gradski odbor jednoglasno podržao Dukićevu kandidaturu

Objavljeno

-

By

Branko Dukić bit će kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra na predstojećim lokalnim izborima, a njegov zamjenik bit će Ante Babić.

Aktualni gradonačelnik Zadra dobio je jednoglasnu potporu Gradskog odbora HDZ-a u utrci za novi mandat.

– Branko Dukić je kandidat u čijem je mandatu napravljen niz velikih i važnih projekata za grad, koji su rezultat političke stabilnosti, kontinuiteta, ali i sposobnog upravljanja gradskom upravom. U ovom mandatu su dovršeni luka Gaženica, Poliklinika, Centar Mocire, Bedemi i Providurova palača, a započeta je dugoočekivana Aglomeracija Zadar – Petrčane kroz koju ćemo riješiti pitanje odvodnje i vodovoda, izgradnja škole na Novom bokanjcu, Centra za mlade i brojnih drugih projekata koji su konkretan dokaz odlične suradnje sa županijskom i državnom razinom, a što je preduvjet snažnog razvoja Zadra i u sljedeće četiri godine, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra Šime Erlić.

– Zadar je grad koji raste, razvija se i svakodnevno napreduje u svakom pogledu. Dukić je kandidat koji jamči nastavak razvoja, a istovremeno je čovjek iz naroda, onaj koji svakodnevno živi Zadar i osluškuje potrebe njegovih stanovnika – dodao je Erlić.

Branko Dukić zahvalio je stranačkim kolegama na potpori naglasivši da je to još jedan dokaz da je prepoznat rad njegovog tima u proteklom razdoblju.

– Hrvatska demokratska zajednica predvodnik je razvoja Zadra i od samih početaka mlade hrvatske države ima ljude koji predano rade na napretku našeg grada. Uvjeren sam da će naši sugrađani i ovog puta to prepoznati, jer ćemo jedini ponuditi ozbiljan i temeljit program razvoja Grada Zadra u narednom razdoblju. Što se mene osobno tiče, politički sam zreliji i iskusniji za četiri godine, a istovremeno sam još spremniji i maksimalno motiviran raditi za naš grad. Puno projekata smo pokrenuli, mnoge od njih realizirali, ali nam je od svega najvažnije da građani prepoznaju da osluškujemo puls grada, da radimo za Zadar svaki dan i činimo sve da bude poželjno mjesto za život svih generacija naših sugrađana – poručio je Dukić.

Gradski odbor HDZ-a također je jednoglasno odlučio da će kandidat za zamjenika gradonačelnika biti Ante Babić, Dukićev aktualni zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

300 tisuća kuna vrijedna donacija kreveta za Covid odjel Opće bolnice Zadar

Objavljeno

-

By

U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.

 „Ovo je još jedna u nizu donacija našoj bolnici i zaista koristim priliku zahvaliti svima koji su nam pomogli, pogotovo u ovom razdoblju borbe protiv epidemije koronavirusa. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo se Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji“, poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Župan Božidar Longin zahvalio je svima koji su donacijama pomogli zadarsku Opću bolnicu.

„Naše zdravstvene ustanove na čelu s Općom bolnicom Zadar već gotovo godinu dana predvode borbu s koronavirusom. Svjesni smo koliko je ona financijski zahtjevna i upravo su ovakve donacije važne kako bi pacijenti dobili bolju skrb, ali i kako bi zdravstveno osoblje imalo bolje uvjete za rad. Ovo je još jedan konkretan primjer solidarnosti i zaista zahvaljujem svima koji koji su na bilo koji način pomogli našu bolnicu, od gospodarstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih ljudi dobre volje iz Hrvatske i inozemstva“, dodao je župan.

Ovo je ujedno druga donacija Erste banke u svrhu liječenja i suzbijanja epidemije koronavirusne bolesti, nakon studenog 2020., kada je banka donirala 200.000 kuna za nabavu nužne medicinsko-tehničke opreme.

 „Kao odgovoran dionik društva, Erste banka prepoznala je važnost zajedničke borbe u suzbijanju epidemije koronavirusa, stoga ova donacija Općoj bolnici Zadar predstavlja nastavak do sada poduzetih nastojanja banke. Nadamo se da će nabavka potrebnih medicinskih kreveta, u trenucima kada važno osigurati kvalitetan i dostatan bolnički smještaj, dodatno unaprijediti liječenje pacijenata naše županije. Koristim priliku kako bih zahvalio i svom medicinskom i pomoćnom osoblju te svima uključenima u suzbijanje epidemije na značajnim naporima koje su uložili, jer njihov trud i nastojanje zaslužuje svako poštovanje“ ističe Šime Kevrić, direktor Sektora malih i srednjih klijenata regije Jug Erste banke, koja je do sada Općoj bolnici Zadar za napore oko liječenja koronavirusa donirala preko 300.000 kuna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar

Objavljeno

-

By

Gradska knjižnica Zadar od 2021. godine obilježava svoj dan 1. ožujka u spomen na početak rada Knjižnice na trenutnoj lokaciji 1999. godine. Tim povodom danas je u ulaznom dijelu Središnje knjižnice organizirana video-izložba uvaženog zadarskog i državnog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana naslovljena „Od oka k srcu – Biljezi sjećanja”. Izložbu je otvorio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.  Izložba će od 1. do 20. ožujka 2021. biti dostupna na interaktivnom ekranu Helgi u knjižnici te na YouTube kanalu Gradske knjižnice.  

Ravnateljica knjižnice Doroteja Kamber Kontić prisjetila se tog vremena kada je knjižnica prije više od 20 godina iskoračila s Poluotoka i preselila u nove i veće prostore koje i danas koristi, a i posljednjih godinu dana kada se radi u izmijenjenim i otežanim uvjetima. Ipak, i u tim okolnostima, knjižnica i dalje, osim svoje osnovne funkcije posudbe knjiga, organizira i broja događanja, samo sada na drugim platformama. Jedan od tih događaja je i današnja izložba fotografija Miljenka Domijana.

Gradonačelnik Branko Dukić čestitao je dan knjižnice, naglasivši kako je knjiga i dalje, pored svih novih tehnologija, nepresušno vrelo znanja. Otvorio je i izložbu osvrnuvši se na dugogodišnji rad Miljenka Domijana kao čuvara hrvatske baštine, ali i na njegovu umjetničku dušu koja je dovela do ove izložbe.

 
Nastavi čitati

U trendu