Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“NIJE BILO NIKOGA S KREDIBILITETOM?” Kod Pupića Bakrača otvorena javna tribina protiv Marka Vučetića, “njegovog” kandidata za gradonačelnika!?

Objavljeno

-

Na Facebook stranici Marka Pupića Bakrača već danima traje kampanja protiv “njegovog” kandidata za gradonačelnika Zadra, Marka Vučetića.

Suprotno od onog što bi se očekivalo na takvom “mjestu”, gotovo svaka objava o aktivnostima koalicije SDP-AM, odnosno njihova kandidata Vučetića, završi smijehom i teškom kritikom.

Izdvajamo samo neke od njih:

“Nije bilo nikoga s kredibilitetom?”

“Redikul.”

“Goreg nisu mogli izabrati.”

“Ispod svakog zdravog razuma.”

“Sad kad je bila šansa oni stave ovog…”

“Još jedan eksperiment ovog filozofa frustriranog spektra… Očito je u Zadru toliko očajno stanje…”

“Marko zvani Eksperimendžija…”

I tako dalje i tako dalje.

Pupić Bakrač se još nije umiješao, osjetio potrebu da “obrani” kandidata kojeg je prije dva dana podržao na zadarskom Forumu.

Očito mu ovakav razvoj situacije iz nekog razloga ne smeta previše?

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OB ZADAR: Odjel za pedijatriju bogatiji za još jedan vrijedan UZV uređaj

Objavljeno

-

By

Od ove godine Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zadar bogatiji je za još jedan vrijedan uređaj.

Riječ je o ultrazvučnom aparatu GE Healthcare Logiq S7 XDclear koji je namijenjen za praćenje razvoja i dijagnosticiranje odstupanja mozga u neurorizične djece. Kod neurorizične djece od iznimnog je značaja rano otkrivanje poteškoća u razvoju i što ranije uključivanje u rehabilitacijski tretman s čim se može spriječiti razvoj i/ili progresija bolesti.

O važnosti novog ultrazvučnog uređaja govori i podatak da je samo tijekom prošle godine u neurološkim ambulantama Odjela za pedijatriju pregledano oko 3.900 djece, učinjeno više od 2.200 EEG snimanja, od čega je bilo oko 500 neurorizične djece.

Uz sredstva Opće bolnice Zadar, kupnji ovog vrijednog aparata svojim donacijskim sredstvima pomogli su i Zadarska županija, Zračna luka Zadar, Zadarska nadbiskupija, Caritas zadarske nadbiskupije, Turistička zajednica grada Zadra, OTP banka d.d., Liga protiv raka, Tankerska next generation, Sport Zone (Christmas Run 2019), Micronis d.o.o., Općina Vrsi, Trofej auto d.o.o., Šangulin Tours d.o.o.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PARTNERSTVO GRADA I DRŽAVE NA PROJEKTU RAVNICE U planu javna garaža, hotel i multifunkcionalna dvorana

Objavljeno

-

By

Nakon polaganja kamena temeljca za novi projekt POS stanova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, održao je u Maloj vijećnici radni sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darkom Horvatom i državnom tajnicom Sanjom Bošnjak.

Razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima na prostoru Ravnica na kojem je Grad Zadar odradio pripremne radnje i spreman je za daljnje korake kako bi taj prostor konačno bio aktiviran. Predstavnici Grada izrazili su potrebu za dodatnom nekretninom koja je u neposrednoj blizini Centra za mlade i dodatnim zemljištima u Crnom kojima bi se mladim obiteljima omogućila gradnja obiteljskih kuća na gradskom i državnom zemljištu po modelima APN-a. 

– Nakon današnjeg radnog sastanka, uz daljinu potporu stambenoj politici grada i projektu Centra za mlade najvažnija tema je bila područje Ravnica. Grad i Država imaju svoje vlasništvo, no nastavljamo djelovati partnerski promatrajući taj prostor kao jedinstvenu cjelinu. Zajedno pokrećemo izradu konzervatorske podloge, urbanističkog plana uređenja, a inicijativu predlaganja i definiranja sadržaja na cijelom području preuzima Grad Zadar. Gradonačelnik je na sastanku iznio prioritetne gradske potrebe,  prije svega izgradnju javne garaže, definiranje prostora za gradski hotel i multifunkcionalnu dvoranu  te ostalih sadržaja za koje gradska uprava smatra potrebnim za podizanje standarda života na području grada Zadra, izjavio je ministar Horvat. 

Zadovoljstvo sastankom iskazao je i gradonačelnik Dukić:

  – Prostor Centra za mlade će dobiti dodatnu dimenziju i svi ćemo biti ponosni kad prva faza kroz nekoliko mjeseci bude gotova. Zahvaljujem ministru Horvatu što je pokazao razumijevanje i osobno ubrzao rješavanje reguliranje vlasništva. Ravnice su projekt na kojem, kao i brojnima kroz zadarsku povijest ustrajemo i lomimo barijere sve dok ih ne riješimo. Traje jako dugo, no važnije je da ne napravimo krivi korak i  da se to zemljište ne iscjepka i trajno urbanistički devastira. Zato je jako važno da nastupamo jedinstveno i partnerski uz puno uvažavanje potreba grada. Spletom okolnosti ministar Horvat je treći  ministar u kratkom periodu u čijoj je to odgovornosti, no njegov stav je istovjetan našem i vjerujem u brzu aktivaciju. Dogovorili smo korake za sljedeće tjedne i ubrzavanje dinamike jer garaža na Ravnicama kao trajno rješenje, a onda i ostali sadržaji nemaju alternativnu poziciju.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Počinje izgradnja zgrade POS-a na Crvenim kućama

Objavljeno

-

By

Kamen temeljac za izgradnju višestambene građevine iz Programa POS-a u Gradu Zadru na lokaciji Crvene kuće položili su gradonačelnik Branko Dukić, direktor APN-a Dragan Hristov, župan Božidar Longin i ministar Darko Horvat. Ovim činom obilježen je početak građenja 100 stanova za mlade zadarske obitelji.

Gradonačelnik Dukić opisao je to kao jedan od društveno najvrjednijih projekata u našem gradu: Na sreću i nažalost, živimo u gradu u kojemu su nekretnine izuzetno skupe, obiteljima na početku svojih poslovnih karijera često i nedostižne. Program POS-a nudi ovim obiteljima mogućnost da dođu do svoje nekretnine. Ovom izgradnjom, ulaganjem u infrastrukturu i kvart Crvene kuće postaje urbani i urbanizirani dio grada. Tu priču ćemo zaokružiti izgradnjom škole, čime će se dovršiti centralne funkcije naselja koje će onda živjeti kao samostalna jedinica. Do sada smo u Zadru izgradili 430 stanova POS-a čime smo omogućili mladima da ostanu živjeti i raditi u gradu. U fokusu naše gradske uprave čitavo ovo vrijeme su mladi, a vidljivo je to i u gradskom proračunu: građenje i uređenje vrtića, smanjenje cijene boravka u njima, uvođenje poslijepodnevne smjene,  gradnja novih ili uređenje i opremanje naših osnovnih škola, nabavka školske i učeničke opreme, stipendiranje učenika i studenata, razvoj sveučilišta. Već planiramo nove lokacije za stanove POS-a, ali i POS-program za poticanu izgradnju obiteljskih kuća, te također program POS-a za najam koji se može kasnije pretvoriti u otkup da mladima još više olakšamo stjecanje nekretnine.

Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je:  Unatoč teškim potresima koji su zadesili Zagreb i Banovinu, a čije ćemo štete morati sanirati uz velike izdatke, program POS-a  i subvencija ide dalje jer je to jedan od prioriteta države. Imamo i novi iskorak u ovom modelu, država će ubuduće moći osigurati zemljište što će utjecati na konačnu cijenu metra kvadratnog stana i olakšati kupovinu mladim ljudima, kako bi ostali u Hrvatskoj. Nema veće radosti nego biti dio tima koji će danas ovdje položiti kamen temeljac za 100 novih stanova.

Na lokaciji Crvene kuće, u ulici Krste Odaka,  gradit će se  višestambena građevina s ukupno 100 stambenih jedinica s pripadajućim spremištima i 146 parkirnim mjestima, za svaki stan pripadajuće parkirno mjesto te dodatnih 46 zajedničkih parkirnih mjesta. Ukupna neto korisna površina građevine iznosi  6.932,89 m² NKP-a . Na temelju javnog nadmetanja za predmetne  radove, koje je raspisala Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama , odabrana je ponuda društva Lavčević Zadar d.o.o. Zadar, kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok izgradnje je 600 dana od dana uvođenja u posao. Predviđena prodajna cijena stana iznosi 1.215 E/m2 po neto korisnoj površini stana. Vrijednost ukupne investicije je oko 64.000.000,00 kuna, od toga 19.000.000,00 kuna iznose poticajna sredstva Republike Hrvatske, a oko 9.000.000,00 kuna  poticajna sredstva Grada Zadra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu