Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U petak 14. Tjedan psihologije

Objavljeno

-

Profesori i studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru i ove godine se pridružuju obilježavanju Tjedna psihologije s ciljem približavanja rada psihologa i psihologije kao znanosti zainteresiranoj javnosti.


Ovaj, 14. po redu Tjedan psihologije, obilježit će prezentacijom sedam znanstvenih istraživanja koja se tematski vezuju uz posljedice COVID-19 pandemije na psihološku dobrobit. Nositelji istraživanja su psiholozi zaposleni na Odjelu za psihologiju i drugim sastavnicama Sveučilišta.


Poštujući trenutne epidemiološke mjere, prezentacija će se održati u petak, 19.2., s početkom u 11h, putem Zoom platforme:

https://us02web.zoom.us/j/87540590544?pwd=aURDcDM2VlJvNUhUZkxvUDNoSC9Qdz09

U nastavku donosimo program događanja:

Tjedan psihologije u Hrvatskoj – „Psihologija u doba korone – Prezentacija istraživanja na Sveučilištu u Zadru“

Petak, 19. veljače 2021. u 11,00 sati

 1. Marko Galić, Leon Sić, Luka Mustapić i Ana Šimunić; Odjel za psihologiju, Sveučilište u
  Zadru
  „Odnos mentalnog zdravlja i informiranosti o COVID-u 19“
 2. Matea Bodrožić Selak, Paola Sturnela i Anita Vulić-Prtorić

„Pandemija i ja: psihološki aspekti krize izazvane pandemijom Covid-19“

 1. Slavica Šimić-Šašić; Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Sveučilište u Zadru

„Iskustva učenja učenika i studenata u nastavi na daljinu“

 1. Irena Burić, Odjel za psihologiju, Sveučilište u Zadru
  Maja Parmač Kovačić i Aleksandra Huić; Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u
  Zagrebu
  “Transformacijsko vodstvo škole i kvaliteta poučavanja tijekom pandemije
  COVID-19: uloga samoefikasnosti i digitalne pismenosti nastavnika”
 2. Izabela Sorić, Irena Burić i Zvjezdan Penezić; Odjel za psihologiju, Sveučilište u Zadru
  „Osobni i kontekstualni čimbenici emocionalne iscrpljenosti školskih ravnatelja
  tijekom pandemije COVID-19“.
 3. Ana Slišković; Odjel za psihologiju, Sveučilište u Zadru
  „Dobrobit pomoraca u kontekstu COVID-19 pandemije“
 4. Andrea Tokić, Ivana Gusar i Matilda Nikolić; Sveučilište u Zadru

“Izazovi zdravstvenih djelatnika u RH za vrijeme pandemije COVID-19”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

 • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
 • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ RADOVA! U ponedjeljak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u utorak dio Zatona i Nina

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 13.12.2022.godine (utorak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.12.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninuu ul.:

Ulica Bana Josipa Jelačića

Ulica Vile Velebita

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć.br. 1.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ULAZ BESPLATAN Koncert u došašću učenika OGŠ sv. Benedikta

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta su osnovnoškolci s cijelog područja grada Zadra i Zadarske županije, koji veliki dio svog slobodnog vremena posvećuju bavljenju glazbom, bilo da se radi o samom pohađanju nastave, ili o samostalnom vježbanju zahtjevnih vještina muziciranja, koje postupno, ali sigurno, uporno, samouvjereno i precizno oblikuje mlade izvođače.

Vrijedno radeći, slušajući upute svojih učitelja, uz svesrdnu podršku roditelja, učenici su željno dočekali nove prilike za predstavljanje svojih postignuća. Nedavnom Javnom produkcijom povodom Dana Grada svome su gradu na najljepši način čestitali rođendan, sudjelovali su na predstavljanju zbornika radova Abbatissa ingenuitate pręcipua sa znanstvenog kolokvija održanog u crkvi sv. Marije 27. listopada 2016. godine povodom 950. obljetnice obnove Samostana benediktinki Svete Marije u Zadru, a sada s veseljem najavljuju još jedan tradicionalni događaj – Koncert u došašću.

Jedan je to od tri velika godišnja koncerta Škole, za koji se izabiru samo najbolje točke i na kojima sudjeluju polaznici predškolske glazbene skupine, školski zbor i orkestar, komorni sastav i solisti na svim instrumentima.

U petnaestoj godini djelovanja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, kroz koju je već prošao čitav niz generacija malih glazbenika, sve javne priredbe usmjerene su proslavi ove značajne obljetnice, koja je ujedno i dobar podsjetnik na sve uspjehe u pedagoškom i umjetničkom radu s djecom, od redovnih druženja na nastavi i popratnim aktivnostima, preko aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu Zadra, do uspjeha na raznim natjecanjima i suradnje s brojnim kulturnim, obrazovnim i ostalim institucijama diljem Hrvatske. Ipak, nastupiti pred najvjernijom domaćom publikom, koliko god to bilo zahtjevno i izazovno, najviše veseli ove mlade glazbenike i njihove učitelje.

Podsjetimo: Osnovnu glazbenu školu sv. Benedikta, odgojno obrazovnu ustanovu s pravom javnosti, osnovale su Benediktinke svete Marije kao logičan slijed dugogodišnjeg pedagoškog djelovanja ovoga poznatog zadarskog samostana te je jedna od tri katoličke škole u Zadru.

Sve ljude dobre volje, a posebno ljubitelje glazbe i mladih glazbenih nada, pozivamo na Koncert u došašću učenika OGŠ sv. Benedikta, koji će se održati u srijedu, 14. prosinca s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a ulaz je slobodan, stoji u objavi.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu