Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ONLINE PROMOCIJA ZADARSKE ŽUPANIJE Kadija: “Ostali smo među vodećim hrvatskim turističkim regijama”

Objavljeno

-

Turistička zajednica Zadarske županije na brojnim inozemnim tržištima predstavlja turističku ponudu Zadarske županije putem virtualnih sajmova, ali i prezentacija i radionica koje organizira Hrvatska turistička zajednica. Evo izvješća:

“Razdoblje nemogućnosti održavanja klasičnih turističkih sajmova i radionica diljem svijeta se i dalje nastavlja, no turistička promocija Zadarske županije se ipak intenzivno odvija virtualno.

Planirani su nastupi na najznačajnijim sajmovima koji su u međuvremenu radi pandemije otkazani, i to u Njemačkoj – CMT Stuttgart (najveći kamping sajam u Europi), FREE München (značajni opći sajam), ITB Berlin (najveći poslovni sajam u Europi), a u Nizozemskoj VAKANTIEBEURS (opći turistički sajam za zemlje Beneluksa).

Turistička zajednica Zadarske županije će turizam i cjelokupnu ponudu Zadarske županije promovirati putem online platforme „Croatia Get2Gether“ odnosno nizom virtualnih prezentacija i radionica koje organizira Hrvatska turistička zajednica. Tako su za veljaču, ožujak i travanj predviđene prezentacije Zadarske regije i definirani datumi održavanja prezentacija za agente iz Slovenije, Poljske i Italije, a pripremaju se još i prezentacije za Beč, München i Bruxelles.

Predstavljanje je predviđeno na način da se sudionicima prikažu brojne ljepote Zadarske županije osobito raznolikost prirode i netaknuta zaštićena područja, gradovi, otoci, primorska i mjesta u zaleđu, kultura, atrakcije, gastronomija, različite mogućnosti smještaja i izleta, doživljaja i sl.

Također će se prezentirati i mogućnosti za obiteljski odmor, aktivni odmor, posebice biciklizam i pješački turizam, te niz drugih ideja i preporuka za provođenje odmora u našoj županiji. Svakako će na navedenim prezentacijama biti govora i o epidemiološkim mjerama, sigurnosti naših destinacija i protokolima tijekom realizacije budućih turističkih putovanja.    

„Ohrabruje činjenica da naši partneri iskazuju veliki interes za predstavljanjem naše županije i na ovakav način te da ipak imamo mogućnost učinkovite promocije na našim najznačajnijim tržištima“ - istaknula je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije. 

„Prilika je to da, pored klasičnog predstavljanja brojnih mogućnosti koje naša županija različitim
turistima pruža, istaknemo kao prednost našu spremnost i sigurnost naših destinacija koja je i ranije našim gostima bila pri vrhu prioriteta, a zahvaljujući čemu je Zadarska županija i u prošloj kriznoj godini ostala među vodećim hrvatskim turističkim regijama.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predstavljanje knjige Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u utorak 23. travnja s početkom u 18:30.

Sudjeluju: Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Marin Fuzul te Mladen Baraba Cvitić, autor knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Koporan iz Poličnika.

Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo  Stipišić Delmata, 2010. godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUBOTA, 27. TRAVNJA / Svečana proslava blagdana blaženog Jakova Zadranina. Donosimo program…

Objavljeno

-

By

Blagdan blaženog Jakova Zadranina svečano će biti proslavljen u Crkvi sv. Frane, u subotu, 27. travnja.

Povodom blagdana, pod pokroviteljstvom Franjevačkog samostana sv. Frane, Grada Zadra, Zadarske županije, Narodnog muzeja Zadar, OŠ Zadarski otoci/ Muzej u školi i Udruge glagoljaša Zadar, organiziran je prvi likovni natječaj za učenike osnovne škole „Blizu je, blizu“, na temu: Život i rad  blaženog  Jakova Zadranina.

Svečanu svetu misu u 19 sati predvodit će fra Tomislav Šanko, provincijal.

Poslije svete Mise bit će dodijeljene nagrade autorima najuspješnijih likovnih radova, a nagrađeni radovi bit će izloženi u „Sobi blaženog Jakova“ u klaustru samostana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI / Večeras u sv. Donatu Smotra klapa Zadarske županije

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Županijski dani, u petak, 19.travnja 2024. s početkom u 20 sati u crkvi sv.Donata u Zadru održat će se Smotra klapa Zadarske županije na kojoj će nastupiti klape sa cijelog područja Zadarske županije–  Koporan , Galijota, Ponistra, klapa Žurnata, Arija, Peružini, Preženca, Puntadura, Školji, Maraška i Lantina.

Smotra klapa Zadarske županije prvi je puta održana 2012.. godine ispred zgrade Kazališta lutaka u Zadru, 2013. u Bibinjama, i 2014. U Pagu. Od 2015. do 2019. Smotra klapa Zadarske županije održavala se u Vukovaru, kao dar Zadarske županije Gradu Vukovaru. 

 Nakon četiri godine pauze ponovno će se okupiti klape u sklopu Županijskih dana.

Ulaz je slobodan.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu